Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

‘’ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να ανοίξουν τους λογαριασμούς τους’’


«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιχείρησαν να καλύψουν την υπόθεση Siemens», τόνισε από τα Γιάννενα η Ντόρα Μπακογιάννη.
«Τα δυο κόμματα δεν έκαναν το πλέον απλό, να ανοίξουν τους λογαριασμούς των κομμάτων τους για να δουν αν και ποιοί πήραν μίζες», υπογράμμισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που εγκαινίασε τα γραφεία του κόμματός της στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.
Στο σύντομο χαιρετισμό της, κάλεσε τους πολίτες, που έχουν γυρίσει την πλάτη στην πολιτική, να συσπειρωθούν στο κόμμα της για μια νέα αρχή.
Εκτίμησε δε, ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχει έλθει στη ΔΗΣΥ έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

O άντρας της… Ευγενίας


Και να θέλει να αγιάσει ο Άδωνις, δεν τον αφήνουν οι διάβολοι. Εκεί που πάει ο άνθρωπος να χαράξει μια νέα πορεία, πίσω μου σ’ έχω... σατανά.

Είδε κι έπαθε να απεκδυθεί το χαϊδευτικό «μπουμπούκος», που του «κότσαρε» χαριτολογώντας σε μια εκπομπή η σύζυγός του, Ευγενία Μανωλίδου.

Δεινοπάθησε με την δακρύβρεχτη φράση «θα καταρρεύσω», ειπωμένη πάλι από τα χείλη της καλής του Ευγενίας.

Ήρθε και το εμπάργκο που έβαλε η αγαπημένη του τόσο σ’ εκείνον όσο και στον αδελφό του Λεωνίδα να μην ξαναμιλήσουν για εκείνη δημοσίως.

Αλλά δεν τελείωσε εδώ, καθώς τα βάσανά του φαίνεται να είναι ένα φορτίο…

«Μανωλίδης, έλα λίγο σε παρακαλώ!» του φώναξε ένας συνάδελφός του (τα στοιχεία του βουλευτή είναι στα χέρια της Ζοugla.gr), ρίχνοντάς τον στα... «τάρταρα»!

Τυχερός μέσα στην ατυχία του ο βουλευτής που δεν έχει και μουστάκι!

Τέλος με τις Εξεταστικές Επιτροπές - Το ξανασκέφτονται στο Μαξίμου


Δεύτερες σκέψεις για τη σκοπιμότητα της επιλογής των εξεταστικών γίνονται στο περιβάλλον του πρωθυπουργού. Η μεγάλη πλειονότητα των συνεργατών του, που συνεδρίασαν χθες το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, πιστεύουν ότι «πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την ιστορία, καθώς δεν οδηγεί πουθενά».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, το πρώτο κομβικό σημείο για να ξεκινήσει η διαδικασία της μεταστροφής ήταν η παραγραφή των αδικημάτων για το Βατοπέδι και το δεύτερο το πόρισμα-φιάσκο για τη Siemens.

«Μόλις ολοκληρωθεί το δεδικασμένο για το Βατοπέδι θα εισηγηθούμε στον πρόεδρο να αναστείλει όλες τις εξεταστικές που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν πάρει σειρά προτεραιότητας», δηλώνει στο «Εθνος» εις εκ των επιτελών. Το σκεπτικό του έχει ως εξής: «Στη συνείδηση της κοινής γνώμης τα σκάνδαλα έχουν τελεσιδικήσει. Οι πολίτες ξέρουν ποιοι υπουργοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Δεν γίνεται εμείς να τους αθωώνουμε μέσα από διαδικασίες που λέμε ότι γίνονται για τη δίωξή τους».

Γι' αυτόν το λόγο, στο Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζουν, πλέον, πρόταση για διακομματική για την οικονομία, το σχέδιο αναθεώρησης του Συντάγματος και αναμένουν τη δουλειά του ΣΔΟΕ, που ξεσκονίζει δηλώσεις «πόθεν έσχες» πολιτικών και συγγενών τους. Και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και της Αριστεράς.

«Πρέπει να παραδεχθούμε το πολιτικό πρόβλημα και αντί να το διαιωνίζουμε με αδιέξοδες εξεταστικές να ρίξουμε το βάρος στην τιμωρία όσων πιαστούν στην τσιμπίδα του νόμου», είναι το σκεπτικό που κερδίζει έδαφος στο περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου.

Εμβλημα ρευστού καιρού


Σαν βότσαλο στη λίμνη έπεσε το νέο λογότυπο της Νέας Δημοκρατίας, προκαλώντας σχόλια, ερμηνείες, ιστορικές αναδρομές… Ενα βοτσαλάκι προκαλεί τόσο κυματισμό; Μα ναι, η κοινωνία μας δίνει μεγάλη σημασία, συχνά υπερβολική, στο ντιζάιν, στην εικόνα, στη μάρκα, στο brand, τόση που συχνά το ίματζ επικαλύπτει, θαμπώνει και καταπλακώνει το περιεχόμενο. Και αλλιώς: το σημαίνον κατισχύει του σημαινομένου.
Στην περίπτωση του νέου λογότυπου της Ν.Δ., ο σχολιασμός έμεινε υπερβολικά στο σημαίνον, στη φόρμα, στην αισθητική, και πολύ λιγότερο στο σημαινόμενο, στο τι σημαίνει η ίδια η αλλαγή· πολύ περισσότερο, τι νόημα φέρει ενδιάθετα η νέα φόρμα. Κατά τη γνώμη μας, το νέο λογότυπο στήθηκε μάλλον βιαστικά και άντλησε υπερβολικά από την τρέχουσα εργαλειοθήκη του ντιζάιν· είναι του συρμού. Η κατωφερής παύλα, λ.χ., στο τέλος του λεκτικού μέρους, προδίδει λαχτάρα να φανεί μοντέρνο το σύνολο, στο πνεύμα της ιντερνετικής γενιάς: είναι τα γρήγορα, μα επιπόλαια αντανακλαστικά των διαφημιστών. Η ίδια η γραμματοσειρά, sans serif, της οικογενείας DIN, είναι επίσης της μόδας και γενικής χρήσεως· και εδώ φανερώνεται αγωνία «μοντερνιάς», και απουσία έρευνας.
Αυτή η επιπολαιότης ωστόσο έχει και κάποια θετικά. Απεφεύχθη η βαρύγδουπη μνημειακότητα, ο βροντώδης συμβολισμός, οι πελέκεις, οι δάδες, οι φοίνικες, οι σταυροί, τα αστέρια και οι λυχνίες, οι μονο-δι-κέφαλοι αετοί, τα ποικίλα υπολείμματα αυτοκρατορικών, φεουδαρχικών και φασιζόντων θυρεών. Ο,τι δεν απέφυγε δηλαδή ο συγκεχυμένος και μεγαλοϊδεατικός θυρεός του Δήμου Αθηναίων, φιλοτεχνημένος επί δημαρχίας Αβραμόπουλου, αν θυμόμαστε καλά.
Υπό αυτήν την έννοια, το νέο λογότυπο της Ν.Δ., ρευστό, ελαφρομοδάτο, επιπόλαιο, αντηχεί τον ρευστό καιρό μας, καιρό μειωμένων προσδοκιών, αναδίπλωσης, μετάβασης. Χωρίς λαμπερούς πυρσούς και μεθυσμένους ήλιους· δυο πινελιές, τρία χρώματα, ουδέτερα γράμματα sans serif, χωρίς ουρίτσες, χωρίς πατούρες, αφαιρετικό, επιπλέον στον αφρό των ημερών, το νέο έμβλημα εκφράζει την επιφυλακτικότητα ενώπιον του άγνωστου κόσμου που αναδύεται, ενώ την ίδια στιγμή φλερτάρει με μια εξιδανικευμένη, χιμαιρική νέα γενιά.

Δεν υπάρχει παραγραφή στα πολιτικά σκάνδαλα


Όλοι συζητούν και συμφωνούν ότι παραγράφηκαν τα αδικήματα των υπουργών για τα διάφορα σκάνδαλα.
Θα τολμήσουμε να διαφωνήσουμε με νομικούς και συνταγματολόγους (αν και φαίνεται παράλογο.
Το άρθρο 86 του Συντάγματος, αναφέρει:

” Μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της κυβέρνησης ή υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως ο νόμος ορίζει. Απαγορεύεται η θέσπιση υπουργικών αδικημάτων”…
Το  κατά την άσκηση των καθηκόντων τους  τα λέει όλα.
Οι όποιες παρανομίες τελέστηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους;
Φυσικά όχι. οι παρανομίες δεν αποτελούσαν μέρος των καθηκόντων τους και ΔΕΝτελέσθηκαν κατά την άσκηση των υπουργικών τους καθηκόντων, αλλά κατά τη ΔΙΑΡΚΕΙΑτων υπουργικών τους καθηκόντων.
Αν ο νομοθέτης ήθελε να καλύψει κάθε παρανομία των υπουργών θα χρησιμοποιούσε τη φράση κατά τη “ ΔΙΑΡΚΕΙΑ…” και όχι κατά την“άσκηση “ των καθηκόντων. Σαφώς και δεν αναφέρεται εις τη χρονική διάρκεια των υπουργικών καθηκόντων, αλλά κατά την εκτέλεσητων καθηκόντων του.
Άλλη είναι η έννοια της “άσκησης των καθηκόντων ” και άλλη η διάρκεια.
Ας πάρουμε ένα απλό παράδειγμα.
{Αστυνομικός κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, συναντά στο δρόμο ένα άτομο με το οποίο είχε προσωπικές διαφορές. Εξαγριωμένος από όσα είχε πει εναντίον του προ ολίγων ημερών, του επιτίθεται και του δίνει ένα χαστούκι.Αυτός ανταποδίδει το χτύπημα και έρχονται στα χέρια.}
Το ερώτημα είναι: Μπορεί να παραπεμφθεί ο πολίτης για “αντίσταση κατά της Αρχής”
(167 ΠΚ) ;
Η απάντηση είναι: ΟΧΙ. Γιατί το όποιο αδίκημα διεπράχθη -και από τους δύο- ΔΕΝ είχε σχέση με την “άσκηση καθηκόντων” (εν προκειμένω του αστυνομικού) αλλά διεπράχθη “κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του “
- Θα είχε σχέση με την άσκηση των καθηκόντων του εάν πχ εζητούντο τα στοιχεία ή κάποια άλλη ενέργεια που θα είχε σχέση με άσκηση υπηρεσιακών καθηκόντων.


Η διαφορά είναι ξεκάθαρη.
Δεν είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι δεν την βλέπουν οι αρμόδιοι ή ότι δεν γνωρίζουν Ελληνικά.
Απλά δεν θέλουν να τη δουν.




Πηγή : efenpress.blogspot.com

Ήρθε ο «λογαριασμός» στον Πάγκαλο


Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου ζητά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο πρώην ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ Ανδρέας Κουτούπης.
Ο κ. Πάγκαλος σε παλαιότερη συνέντευξή του, τον είχε αποκαλέσει «καραγκιόζη» και «σαχλαμάρα», με αποτέλεσμα ο κ. Κουτούπης να καταθέσει σε βάρος του αντιπροέδρου μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.
Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Κουτούπης είχε επιλεγεί ως νέος ειδικός γραμματέας ΔΕΚΟ λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές του 2009. Ωστόσο η κυβέρνηση ανακάλεσε τον διορισμό του, όταν αποκαλύφθηκε, ότι ύβριζε το ΠΑΣΟΚ μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Σημίτης κατηγορεί την ΝΔ για σκόπιμη καλλιέργεια διαστρεβλώσεων και ανακριβειών


Με φραστική επίθεση κατά της ΝΔ αντέδρασε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης, για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Siemens. Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί την ΝΔ για εντυπωσιοθηρία και σκόπιμη καλλιέργεια διαστρεβλώσεων και ανακριβειών.
Η δήλωση του πρώην Πρωθυπουργού έχει ως εξής:
«Η Νέα Δημοκρατία στην τοποθέτησή της για την υπόθεση Siemens ανέδειξε ανάγλυφα τα αίτια της υστέρησης και κακοδαιμονίας του τόπου: Ακραία αντιπαλότητα, συνολική άρνηση του έργου άλλων κυβερνήσεων, αμφισβήτηση της εντιμότητας και του πατριωτισμού των αντιπάλων, συνεχείς υπερβολές, διαστρεβλώσεις και ανακρίβειες. Συνέβαλε έτσι αποφασιστικά να κυριαρχήσουν οι πολιτικές σκοπιμότητες στο έργο της Επιτροπής.

Όσον αφορά εμένα προσωπικά, η Νέα Δημοκρατία προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις με στοιχεία ανακριβή, ελλειπή ή και ψευδή. Πρόβαλε π.χ. δήθεν συναντήσεις με τον Χριστοφοράκο, τον οποίον δεν συνάντησα ποτέ. Αποσιώπησε τις ανταγωνιστικές διαδικασίες για το C4i που εξασφάλισαν σημαντική βελτίωση του τιμήματος για το Ελληνικό Δημόσιο. Αποπειράται να παραπλανήσει σε σχέση με τις προγραμματικές συμβάσεις. Αποτελούσαν ευρωπαϊκή πολιτική για την ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας και οδήγησαν στην εισαγωγή της κινητής τηλεφωνίας, την παροχή σταθερών τηλεφωνικών συνδέσεων χωρίς περιορισμούς και την ανάδειξη του ΟΤΕ ως μιας από τις δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις.
Η χώρα βρίσκεται όχι μόνο σε οικονομική κρίση αλλά και σε αδυναμία να υπερβεί τις δυσκολίες της, γιατί ένα τμήμα των πολιτικών δυνάμεων προτιμά τα αδιέξοδα από τις λύσεις».