Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ο Παπανδρέου, δεν γνωρίζει από.... πόκα!


Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει σαν στόχο στους επόμενους δύο μήνες να γίνουν ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ προκειμένου να προλάβουμε τις προθεσμίες για την τέταρτη δόση του δανείου. Και αυτά που "πρέπει" είναι σαφές ότι θα προκαλέσουν αντιδράσεις. Για πρώτη φορά από την μεταπολίτευση και μετά κινδυνεύει αυτό που αποκαλούμε "κοινωνικός ιστός"!
Οι αντοχές έχουν εξαντληθεί και το κυριότερο κανείς δεν ξέρει τι τον περιμένει. Η ανασφάλεια και ο φόβος μπροστά στο "άγνωστο", αποτελεί την χειρότερη μορφή βίας που έχει ασκηθεί τα τελευταία χρόνια στον έλληνα πολίτη.
Η συζήτηση περί πρόωρων εκλογών, ικανοποιεί εν μέρει τη λαϊκή οργή, αφού ο λαός ΝΟΜΙΖΕΙ ότι έχει κάτι να περιμένει. Ότι στα τέλη Μαρτίου θα του δοθεί "το βήμα" να εκφράσει τον θυμό του μέσω της κάλπης. Και η κυβέρνηση το γνωρίζει πολύ καλά αυτό! Οι πρόωρες εκλογές - είτε γίνουν, είτε συνεχίσουν να "σέρνονται" ως φήμη- είναι μια κάποια λύση!
"Αφού η μπλόφα έπιασε μία φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, γιατί να μην πιάσει και τώρα;" σκέφτονται! Μόνο που αυτή τη φορά δεν έχουν αποφασίσει πώς θα παίξουν μέχρι τέλους το χαρτί τους!

Οι «ντιντήδες» προκάλεσαν έκρηξη στον σκληρό πυρήνα της Νέας Δημοκρατίας


Η κεντροδεξιά παράταξη αποτελείται από «μεσαιοχωρίτες με αυτιστικές ιδέες και ντιντήδες» αλλά και από πολλούς άλλους που στο παρελθόν ένωσαν τις δυνάμεις τους και κέρδισαν εκλογές και μεγάλα ποσοστά, έγιναν δηλαδή κυρίαρχο ρεύμα στην κοινωνία και κυβέρνησαν την Ελλάδα.
Οι αρχηγοί των κομμάτων της κεντροδεξιάς πρέπει να γνωρίζουν τι εξυπηρετεί τους στόχους τους και τι τους βλάπτει.
Πρέπει επιτέλους να ακολουθήσουν την πρόσθεση και όχι την αφαίρεση, τον πολλαπλασιασμό και όχι την διαίρεση (όπως έλεγε παλιός πολιτικός της κεντροδεξιάς, για να βγει ένας βουλευτής στο νομό του και να κυριαρχήσει, πρέπει να απευθυνθεί και να ζητήσει το σταυρό προτίμησης από όλους τους συμπολίτες του, πλούσιους και φτωχούς, εγγράμματους και αγράμματους, ψηλούς και κοντούς, χοντρούς και αδύνατους, βαψομαλλιάδες και μη, και σε όποιο χώρο κι αν ανήκουν).


Πηγή : Κώστας Πάσχος - newsbeast.gr

Ζητούν άλλα αυτοκίνητα οι Βουλευτές!

Ο προπηλακισμός του Κωστή Χατζηδάκη τείνει να δημιουργήσει φόβο στη Βουλή. Μαθαίνω ότι τουλάχιστον πέντε βουλευτές έχουν ζητήσει να αλλάξουν βουλευτικά αυτοκίνητα, ώστε να μην προκαλέσουν αντιδράσεις τυφλής βίας, όπως αυτή που εκδηλώθηκε σε βάρος του τομεάρχη Ανάπτυξης της Ν.Δ.
Ως τώρα, οι περισσότεροι εξ αυτών, εκτός των κλασικών «γερμανικών» μοντέλων, «βολεύονταν» με θηριώδη μαύρα Lexus πολλών κυβικών, που… κάνουν «μπαμ» από μακριά. Ομως, οι βουλευτές θέλουν πλέον μικρομεσαία αυτοκίνητα, που... χάνονται στο μάτι. Δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι να ζητηθεί από τις υπηρεσίες της Βουλής αλλαγή των εν λόγω «προκλητικών» αυτοκινήτων. Γνωρίζω, όμως, από πρώτο χέρι ότι στην έξοδο του πάρκινγκ της Βουλής, επί της λεωφόρου Αμαλίας, αλλά και επί της βασιλίσσης Σοφίας, εξερχόμενοι και εισερχόμενοι βουλευτές έχουν υποστεί ουκ ολίγα γιουχαΐσματα...

Στην πολυκατοικία της….Νέας Δημοκρατίας


Στo ασανσέρ που συναντιώμαστε….και μην νομίζετε πως είναι μόνο ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος είχε πριν από λίγες μέρες μία ενδιαφέρουσα συνάντηση και συζήτηση με το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, γιατί θα πέσετε πολύ έξω.
Ποιος άλλος βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού δέχτηκε την πρόσκληση του Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου και έτρεξε να συνφάγει σε καλό αθηναϊκό εστιατόριο και να μιλήσει για τα ισόγεια και την πολυκατοικία της…κεντροδεξιάς;
Πρόεδρε, έχετε το νου σας γιατί υπάρχουν κάποιοι στο τσαρδάκι σας που, άρχισαν να κρυώνουν υπερβολικά. Βλέποντας μάλιστα ότι στους πάνω ορόφους σκάνε απ’ τη ζέστη, είναι μεγάλος πειρασμός, σαν τον τελευταίο του Καζαντζάκη.
Εκτός κι αν ξέρετε σίγουρα ότι ο Μαρκόπουλος από μόνος του αποφάσισε να βάλει το χέρι στην τσέπη του (χα,χα) για να κάνει δημόσιες σχέσεις. Τότε, κοιμηθείτε άφοβα….
Βuona notte, buona notte fiorellino...

Λίπος...


Oσα γίνονται και όσα έρχονται θα δημιουργήσουν αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις οι οποίες με τη σειρά τους θα προκαλέσουν μια καθίζηση της τάξεως του σαράντα με πενήντα τοις εκατό. Τουτέστιν όλοι και όλα πρέπει να πέσουν στο μισό. Το κόστος εργασίας, η τιμή των επιχειρήσεων, η αξία της γης και των ακινήτων. Τότε το μαγαζί θα είναι φτηνό, δηλαδή ελκυστικό. Και τότε θα καταφθάσουν οι επενδυτές να μας αγοράσουν και έτσι η μηχανή της λεγόμενης ανάπτυξης θ΄ αρχίσει πάλι να λειτουργεί.

Φοβού την έκρηξη της μεσαίας τάξης... που έρχεται


Ήταν πέρυσι λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, όταν ο συνομιλητής μου, μου περιέγραφε με απόλυτη ακρίβεια όσα σήμερα, ακριβώς ένα χρόνο μετά συμβαίνουν στη χώρα μας. Η ιδιότητά του, οι γνωριμίες στα οικονομικά λόμπι εντός και εκτός και η συστηματική ενασχόλησή του στο πολύ πρόσφατο παρελθόν με τα δημόσια οικονομικά, του επέτρεπαν αφενός να γνωρίζει πολύ καλά την πραγματική κατάσταση και, αφετέρου, να λαμβάνει τα μηνύματα από τα διεθνή τραπεζικά και οικονομικά κέντρα.
Μου είχε μιλήσει για το επικείμενο αδιέξοδο στον δανεισμό της χώρας, τους σκληρούς όρους που θα μας επέβαλλε το ΔΝΤ (θεωρούσε απολύτως βέβαιο πως θα προσφύγουμε), τη βαθιά ύφεση στην οποία θα περιέλθει η οικονομία μας και τις δραματικές ανακατατάξεις που θα επέλθουν στην κοινωνία.
Μου είχε μιλήσει για πρωτοφανή δημοσιονομικά μέτρα που θα υποχρεωθούμε να πάρουμε, για την θεαματική εκτίναξη της ανεργίας, τις ριζικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και τα συνταξιοδοτικά, τη μείωση των μισθών και των συντάξεων, αλλά και μιας σειράς προνομίων, όπως η μονιμότητα των υπαλλήλων. Ως εδώ πράγματι οι προβλέψεις του επαληθεύτηκαν απολύτως.

Θεμελιώνοντας δικαίωμα στο 2011...


Λίγο πριν από το τέλος του 2010 και οι κινήσεις είναι πιο βιαστικές. Περαιώνουμε. Υποχρεώσεις παντός τύπου, οικονομικές εκκρεμότητες, κύκλους ζωής. Το τελευταίο, κυρίως. Ανάμεσα στις εκφράσεις που αναφέρθηκαν περισσότερο, στη διάρκεια αυτών των 12 καθοριστικών μηνών, είναι οι «μαζικές συνταξιοδοτήσεις». Στην αρχή προμηνύονταν, ύστερα άρχισαν να καταγράφονται ως «κύμα» που δημιούργησε μάλιστα προβλήματα στα ασφαλιστικά ταμεία. Στον δημόσιο τομέα, εν γένει, η αύξηση των συνταξιοδοτουμένων σε σχέση με το 2009 είναι συντριπτική (+250%). Εκπαίδευση, ένοπλες δυνάμεις, νοσοκομεία, αντιμετώπισαν το «κύμα φυγής». Εως και το ωράριο λειτουργίας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων επηρεάζεται λόγω έλλειψης υπαλλήλων.

Μόνο ενωμένοι θα τα καταφέρουμε


Πριν μερικά χρόνια όσοι έλεγαν ότι κινδύνευε η Θράκη από την τουρκική επιθετικότητα αντιμετωπιζόντουσαν ως υποψήφιοι τρόφιμοι του ψυχιατρείου. Κι ήρθε η αποκάλυψη του σχεδίου «Βαριοπούλα» για να αποδείξει ότι οι σχετικές προειδοποιήσεις ήταν πέρα για πέρα αληθινές. Σήμερα οι καμπάνες κτυπάνε ακόμη πιο δυνατά για έναν απλό λόγο: Η χώρα μας βρίσκεται σε κρίση και το γεγονός αυτό δημιουργεί σε κάποιους την αίσθηση ότι αποτελούμε εύκολο στόχο...
Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε καχύποπτοι σε αναφορές σχετικές με τα εθνικά θέματα, επειδή στο παρελθόν υπήρξανε αρκετοί που εμπορεύτηκαν με αρκετή επιτυχία για τους ίδιους οτιδήποτε «εθνικό».  Φτάσαμε μάλιστα στο σημείο να θεωρούμε εξ ορισμού γραφικό όποιον τολμούσε τα τελευταία 20 χρόνια να κάνει ακόμη κι αναφορά στη λέξη «πατρίδα». Από το ένα άκρο, εκείνο των πατριδοκάπηλων, φτάσαμε στο ακριβώς αντίθετο, εκείνο των «υπεράνω» που στο όνομα του διεθνισμού εμφανίζουν μία απίστευτη ενδοτικότητα.