Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Εξαίρεση των καρκινοπαθών και συνταξιούχων του Ο.Γ.Α. από το «χαράτσι» των 5 ευρώ στα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία



Την πρόταση να υπάρξει εξαίρεση των καρκινοπαθών και των συνταξιούχων του ΟΓΑ από την επιβάρυνση των 5 Ευρώ στα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία της χώρας, κατέθεσε με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, προς τους Υπουργούς Υγείας, κ. Α. Λοβέρδο, και Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κ. Σκανδαλίδη.

Ειδικότερα, στο κοινοβουλευτικό του έγγραφο σημειώνει ότι «σύμφωνα με την υπ’ αριθμ .πρωτοκόλλου Υ4α/οικ. 1329/04-01-2011, εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας, όλοι όσοι προσέρχονται για εξέταση στα τακτικά πρωινά εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, καθώς και στα Κέντρα Υγείας καταβάλλουν από 1-1-2011 αμοιβή πέντε (5) ευρώ ως αμοιβή εξέταστρων».
Προσθέτει κατόπιν ότι «απ’ αυτήν την καταβολή εξαιρούνται μόνο:
1. Οι προσερχόμενοι ως επείγοντα περιστατικά. 2. Οι κάτοχοι βιβλιαρίου οικονομικής αδυναμίας ή πιστοποιητικού κοινωνικής προστασίας (απαραίτητη η προσκόμιση του βιβλιαρίου ή πιστοποιητικού το οποίο θα πρέπει να είναι σε ισχύ). 3. Οι πολιτικοί πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο αλλοδαποί, με την επίδειξη του Δελτίου Ταυτότητας πρόσφυγα ή του Δελτίου αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού σε ισχύ.
Επιπλέον για τα Κέντρα Υγείας εξαιρούνται της καταβολής:

-Οι προσερχόμενοι στα Κέντρα Υγείας Α.Μ.Ε.Α. που έχουν πιστοποιημένο αρμοδίως ποσοστό αναπηρίας 67%, προσκομίζοντας το πιστοποιητικό και την αστυνομική τους ταυτότητα.
-Οι προσερχόμενοι στα Κέντρα Υγείας που πιστοποιημένα πάσχουν από κάθε μορφή μεσογειακής αναιμίας, αιμορροφιλία, νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου ή μεταμοσχευθέντες νεφροπαθείς, σύνδρομο επίκτητης ανοσοποιητικής ανεπάρκειας (AIDS) και προσκομίζουν για τα ανωτέρω ιατρική βεβαίωση σε ισχύ ότι παρακολουθούνται από ειδική μονάδα Νοσηλευτικού Ιδρύματος λόγω της παθήσεώς τους, πλέον της αστυνομική τους ταυτότητας.
-Οι προσερχόμενοι στα Κέντρα Υγείας τυφλοί που προσκομίζουν βεβαίωση ότι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα τυφλών (ή κάρτα αναπηρίας όπου εφαρμόζεται), πλέον της αστυνομική τους ταυτότητας.

Νέο «όχι» Ραγκούση για τους εφημέριους


H τριμελής επιτροπή της Εκκλησίας -αποτελούμενη από τους μητροπολίτες Ύδρας Εφραίμ, Καισαριανή  Δανιήλ και Σύρου Δωρόθεο- επισκέφθηκε τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση.  

Οι τρεις αρχιερείς παρέδωσαν στον υπουργό την απόφαση της πρόσφατης συνεδρίασης της Ιεραρχίας για τις προσλήψεις των εφημέριων. Να σημειωθεί ότι οι ιεράρχες έχουν αποφασίσει να ζητήσουν 300 θέσεις εφημέριων, παρά το γεγονός ότι, όπως λένε, οι ανάγκες ξεπερνούν τις 600 θέσεις. Ωστόσο συναισθανόμενοι τις δύσκολες συνθήκες, περιορίζονται να ζητήσουν τις 300 θέσεις που θα διανείμουν στις μητροπόλεις.

Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα, ωστόσο ο κ. Ραγκούσης φέρεται να επανέλαβε στους ιεράρχες ότι θα ισχύσει για το σύνολο του Δημοσίου, η ρύθμιση σύμφωνα με την οποία ένας προσλαμβάνεται σε κάθε πέντε αποχωρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, επίκειται και νέα συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών.

Οι όροι της επιμήκυνσης



Υπάρχει ένα άγραφο έθιμο στον ελληνικό Τύπο. Οποτεδήποτε αναφερόμαστε σε ενέργειες της Τουρκίας ξεκινάμε το ρεπορτάζ με το επίθετο «προκλητικός» ή την έκφραση «νέα πρόκληση».
Κάπως έτσι συμβαίνει πλέον και με τον κ. Θεόδωρο Πάγκαλο. Κάθε δήλωσή του εμπεριέχει πρόκληση ή, έστω, ερμηνεύεται ως τέτοια. Μπορεί να φταίει η τραχιά του γλώσσα. Για παράδειγμα είπε ο κ. Πάγκαλος «Αν διορίσεις έναν κοπρίτη στο Δημόσιο επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του, τότε το Δημόσιο θα τον υποστεί εσαεί, καθώς θα ξέρει ότι δεν θα απολυθεί». Αυτό μεταφράστηκε σε «όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κοπρίτες». Ισως γιατί άπαντες πιστεύουν ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι κάπως έτσι διορίστηκαν. Επειδή η οικογένειά τους ψήφιζε κάποιον πολιτικό. Το «μαζί φάγαμε τα λεφτά, αλλά μέσα στο πλαίσιο ενός φαύλου συστήματος πολιτικής με αθρόους διορισμούς στο Δημόσιο», μεταφράστηκε στην πρόκληση «μαζί τα φάγαμε», τελεία.
Η τελευταία πρόκληση του κ. Πάγκαλου ήταν μια αποστροφή του λόγου του σε συνέντευξη που έδωσε στον Αλέξη Παπαχελά για την εκπομπή του ΣΚΑΪ «Νέοι Φάκελοι». «Δεν πιστεύω στο κούρεμα, αλλά στην επιμήκυνση του χρέους, που, όπως λένε μερικοί στην Ευρώπη, μπορεί να αφορά όχι μόνο τα 110 δισ., αλλά συνολικά το χρέος», ήταν η αναφορά του κ. Πάγκαλου που προκάλεσε ασύμμετρο θόρυβο. Μέχρι και το Reuters ενδιαφέρθηκε για λίγο, αλλά πήρε την επίσημη διάψευση από το υπουργείο Οικονομικών.
Το θέμα όμως είναι ότι η επιμήκυνση είναι η φυσιολογική οδός για το τεράστιο χρέος της χώρας.

Νέο επεισόδιο μεταξύ Σαμαρικών-Καραμανλικών



Ένταση στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας έχουν δημιουργήσει τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για επικοινωνία Σαμαρά-Καραμανλή και διατύπωση από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού να αποχωρήσει από την πολιτική. 

Εάν και οι δύο πλευρές με την ίδια ένταση διέψευσαν την πληροφορία, το όλο θέμα εξελίσσεται σε ένα ακόμα επεισόδιο στον «πόλεμο» μεταξύ του σκληρού πυρήνα των «Σαμαρικών» με τον καραμανλικό πυρήνα της Νέας Δημοκρατίας. 
Ούτε λίγο ούτε πολύ το όλο θέμα αποδίδεται στον «αγώνα» των «Σαμαρικών» να αποδυναμώσουν τον Κώστα Καραμανλή και να τον οδηγήσουν στην έξοδο από την πολιτική. 

Πηγές από το περιβάλλον Καραμανλή δηλώνουν με νόημα ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να «μαζέψει» κάποιους από τους στενούς συνεργάτες του, οι οποίοι όπως έλεγαν χαρακτηριστικά είναι όψιμοι νεοδημοκράτες. 

"PIGIS" or "GIPSIES" τι προτιμάμε;


Και τι δεν έχουμε ακούσει εδώ και ένα χρόνο…πότε μας λένε λαμόγια, η Μέρκελ μας χαρακτηρίζει τεμπέληδες και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Τελευταία ακούσαμε και τον όρο  γουρούνια (PIGS), ακρωνύμιο που χρησιμοποιήθηκε επίσημα  για αναφορά στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, σε ότι αφορά τα οικονομικά (μας) στραβοπατήματα!!!

Τώρα μας λένε και γύφτους… Ο λόγος για τον διευθύνοντα σύμβουλο της JP Morgan Jamie Dimon, ο οποίος μιλώντας στην τηλεδιάσκεψη με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της τράπεζάς του, αποκάλεσε την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία "GIPSIES" (τσιγγάνους).
Η αναφορά αυτή έγινε σε μια προσπάθεια να αποφύγει τον όρο PIGS, διότι ορισμένες μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, με το ξεκίνημα της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, απαγόρευσαν στους αναλυτές και τα στελέχη τους να χρησιμοποιούν τον υποτιμητικό όρο "PIGS" (γουρούνια).
Ωστόσο το ακρωνύμιο Gipsies δεν αρέσει στους Ευρωπαίους, διότι υπάρχει φορτισμένη σχέση με τις μειοψηφίες που ανάλογα με την καταγωγή τους ονομάζονται τσιγγάνοι, Ρομά ή αλλιώς. Μάλλον προτιμούν το "PIGIS" (ομόηχο της λέξης γουρουνάκια)!!!
Και τελικά μαλλιοτράβιουνται Αμερικανοί και Ευρωπαίοι για το πώς θα μας στολίζουν….Ρε δε πάτε να …!!!

Έτοιμος να προσλάβει την Δραγώνα είναι ο Καμίνης



Πολιτικά προσχώματα, τύπου Καμίνη, δεν πρέπει να αιφνιδιάζουν διόλου με τις θέσεις τους, αλλά και τον υφέρποντα φασισμό τους, σύμφωνα με τον οποίο η μειοψηφία καθορίζει τους κανόνες απέναντι στην πλειοψηφία.
Όχι, δεν ήταν καθόλου παράξενο που ο προωθούμενος από το πουθενά κύριος Καμίνης βρέθηκε δήμαρχος Αθηνών, ούτε φυσικά η απόδοση της Κωνσταντινούπολης ως Instabul (όρος καθαρά τουρκικός)... Ο πολιτικός ανήρ που προτίμησε να διαφύγει την ευθύνης του για τα δικά του πεπραγμένα και είδε -μαζί με άλλους πρόθυμους- ναζιστικό χαιρετισμό, είναι ήδη έτοιμος να "προσφέρει" αρκετό θέαμα στους πολιτικούς συντάκτες. Οι οδηγίες, εξάλλου, είναι σαφείς: Να τραβήξει όλα τα φώτα της δημοσιότητας, επειδή η κυβέρνηση παραπαίει, ενώ ετοιμάζεται να περάσει πλήθος αντικοινωνικών και ισοπεδωτικών μέτρων προς την Ελληνική κοινωνία.
Το επόμενο βήμα του δημάρχου Αθηνών, θα είναι η "προσάρτηση" στη Δημαρχία της γνωστής Δραγώνα, η οποία θα κληθεί να δώσει τα "φώτα" της για τον πλήρη αφελληνισμό του μεγαλύτερου δήμου της Ελλάδας. Σημειώστε το και λίαν συντόμως θα γνωρίσετε το "νέο" μέσα από τις γνωστές τυμπανοκρουσίες του γνωστού φιλάνθρωπου (αλλά όχι φιλέλληνα) όψιμου πολιτικού. Δεν είναι πρόβλεψη η είσοδος της κυρίας Δραγώνα στην δημαρχία της Αθήνας. Προγραμματισμένη είσοδος προς χάριν της "επιστημονικής έρευνας" (μπορεί ένας μη πτυχιούχος να παράγει επιστημονικό έργο άραγε;) για την ενσωμάτωση των (λαθρο)μεταναστών είναι, ενώ θα εξυπηρετήσει σαφείς πολιτικούς στόχους της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου...

Η μπλόφα της κάθαρσης



Το δικομματικό σύστημα προσπαθεί να επιβιώσει μέσα από μία μπλόφα διαρκείας για το θέμα της κάθαρσης. Επειδή είναι φανερό σε όλους ότι η ιδιοτελής κακοδιαχείριση των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συνέβαλε στη χρεοκοπία της χώρας, οι πρωταγωνιστές του πολιτικού συστήματος δημιουργούν σκόπιμα την ελπίδα στους πολίτες ότι θα προωθηθεί με αποτελεσματικό τρόπο η κάθαρση.
Χαρακτηριστική η περίπτωση του σκανδάλου του Βατοπεδίου, που επιτάχυνε την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή. Το σκάνδαλο παρουσιάστηκε με αναλυτικό τρόπο από τα ΜΜΕ, κυριάρχησε στην πολιτική επικαιρότητα, συνέβαλε στον προσδιορισμό των εξελίξεων και στη συνέχεια κουκουλώθηκε.
Έξω φρενών οι πολίτες
Τα αδικήματα των πολιτικών που σχετίζονται με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου παραγράφηκαν με τη βοήθεια της νομοθεσίας που φέρει την υπογραφή προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τους κατάλληλους διαδικαστικούς χειρισμούς της κυβέρνησης Καραμανλή.