Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Τον έκραξαν στην Κοζάνη !

Ούτε που τόλμησαν ο Παπανδρέου και οι υπουργοί του να βγουν προς τα έξω χθες στην Κοζάνη.
Δύο διμοιρίες ΜΑΤ φρουρούσαν το εκθεσιακό κέντρο Κοίλα καθ΄ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων του κυβερνητικού κλιμακίου, ενώ απέξω εργαζόμενοι και συμβασιούχοι φώναζαν συνθήματα εναντίον του κατά της πολιτικής του Μνημονίου....

Παπακωνσταντίνου και Διαμαντοπούλου που κατάγονται από την περιοχή, δεν μπόρεσαν να το κουνήσουν ρούπι από το εκθεσιακό κέντρο, ενώ την ομιλία του Παπανδρέου παρακολούθησαν μόνο οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ για τους δήμους και την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Τέτοιο κράξιμο είχε ξαναφάει ο Παπακωνσταντίνου πριν από έναν μήνα περίπου από τους συντοπίτες του με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να ματαιώσει τη συμμετοχή του σε κομματική εκδήλωση της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ.



Πηγή : kritisnea.blogspot.com

Οι άνθρωποι των ΜΜΕ είναι τα πραγματικά αφεντικά της χώρας...

Μπορεί το πολιτικό κατεστημένο να «κυβερνά» τη χώρα, όμως πάνω και από αυτό υπάρχει ένα μεγαλύτερο αφεντικό και αυτό είναι οι άνθρωποι των ΜΜΕ. Η κοινωνία στο σύνολό της, λειτουργώντας ως ένα σώμα, επηρεάζει τη στάση των επιμέρους μελών της μέσω αυτού που λέμε Κοινή Γνώμη, η οποία αποτελεί κατά κάποιο τρόπο μια συνισταμένη των επιμέρους ατομικών γνωμών. Όμως στη σημερινή εποχή και ειδικότερα στα πολυπληθή αστικά κέντρα, δεν υπάρχει η άμεση εκείνη επαφή των κοινωνών που απαιτείται ώστε να διαμορφώνεται μια κοινή συνισταμένη απόψεων και κοινωνικών στάσεων.
Το ρόλο αυτό τον έχουν αναλάβει τα ΜΜΕ και κυρίως η τηλεόραση, η οποία μπαίνει σε κάθε σπίτι και μεταδίδει την πληροφορία εύκολα, χωρίς να κουράζεται ή να χάνει χρόνο το άτομο. Επομένως τα σημερινά ΜΜΕ, εμφυτεύουν στον πολίτη ως υποτιθέμενη Κοινή Γνώμη τη θέση εκείνη που εξυπηρετεί τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τα ΜΜΕ.

Ο πρωθυπουργός ζητά ψήφο υπερ ΔΝΤ!

Με απόλυτη σαφήνεια αυτή τη φορά προσδιόρισε σε άρθρο του στο Βήμα της περασμένης Κυριακής ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου το πολιτικό πλαίσιο των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου : κάθε ψήφος υπέρ υποψηφίου που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ θεωρείται ψήφος υπέρ του Μνημονίου υποτέλειας της Ελλάδας στο ΔΝΤ και στην ΕΕ! Ψήφος, υπέρ της συνέχισης και έντασης των περικοπών μισθών και συντάξεων, ψήφος υπέρ της δουλειάς μέχρι τον τάφο, ψήφος υπέρ των ελεύθερων απολύσεων των εργαζομένων χωρίς αποζημίωση, ψήφος υπέρ της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ψήφος υπέρ του ξεπουλήματος σε ιδιώτες του ηλεκτρικού, του νερού, των σιδηροδρόμων, των τελευταίων απομειναριών της δημόσιας περιουσίας…
«Η βαρύτητα της ψήφου στις 7 Νοεμβρίου αποκτά πλέον και βαθύτερο πολιτικό περιεχόμενο: οι πολίτες θα δώσουν ξεκάθαρο στίγμα για το που θέλουν να πάει η χώρα… Καλούνται να επιβεβαιώσουν την αποφασιστικότητά τους για αλλαγές. Τη βούληση τους να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στις αλλαγές αυτές», έγραψε χωρίς περιστροφές ο πρωθυπουργός στο άρθρο του.

Αναγνώστης: Ανοιχτή επιστολή στο troktiko

"Ποτέ δεν ήμουν καλός στα λόγια. Ποτέ δεν κατάφερα να εκφράσω πραγματικά με λέξεις ότι ήθελα να πως και το πιθανότερο είναι πως ούτε και τώρα θα το καταφέρω αλλά θα κάνω μια προσπάθεια.

Το troktiko χάθηκε πάνω που είχε αρχίσει να αφυπνίζεται ο κόσμος, πάνω που είχα αρχίσει να ξυπνάω κι εγώ από τον λήθαργο που κοιμάμαστε οι περισσότεροι από τη μέρα που γεννιόμαστε.

Ο θάνατος του Σωκράτη Γκιόλια θα μπορούσε να ήταν μια πολύ καλή δικαιολογία του κλεισίματος του troktiko αν πίσω από το troktiko κρυβόταν μόνο ένας άνθρωπος.

Αλλά, δεν είναι έτσι. Πίσω από το troktiko υπάρχαν πολλοί, με αρχηγό ίσως τον Σ. Γκιόλια. Πολλοί, που κάτω από την καθοδήγησή του -και μαζί με τον κόσμο που το εμπιστεύτηκε για την ενημέρωση του- έκαναν το troktiko παγκόσμιο μέσο αφύπνισης ενάντια σε όλα τα κακώς κείμενα.

λαό, ο Σ. Γκιόλιας. Όλοι οι υπόλοιποι αποδείχτηκαν απλώς πρόβατα που μόλις πέθανε ο βοσκός κρύφτηκαν στο μαντρί για να μην τα φάει ο κακός ο λύκος.

Oι επενδύσεις των αγροτών της Κρήτης σε φωτοβολταϊκά συστήματα παραπέμπονται στις "καλένδες"

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Περιβάλλοντος κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης με την οποία επισημαίνει ότι οι επενδύσεις των  αγροτών της  Κρήτης σε φωτοβολταϊκά  συστήματα παραπέμπονται στη «καλένδες» παρά το γεγονός ότι οι αγρότες χρεώθηκαν  στις τράπεζες για να χρηματοδοτήσουν τις μελέτες τοποθέτησης φωτοβολταϊκών στις ιδιοκτησίες τους.. 
Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής :
 Ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου ΠΕΚΑ δήλωσε πρόσφατα στα Χανιά της Κρήτης ότι «Υπό μελέτη είναι, για τους αγρότες της Κρήτης, η εφαρμογή του νέου νόμου, για την επιτάχυνση της διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που δίνει την ευκαιρία στους αγρότες να επενδύσουν σε φωτοβολταϊκά συστήματα σε εκτάσεις ιδιοκτησίας τους ….Η διασύνδεση είναι κάτι που μελετάται αλλά δεν πρόκειται να γίνει σύντομα. Θα περάσουν κάποια χρόνια. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν δυνατότητες για παραπέρα εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών… Το πρόγραμμα ορίζει ότι ο κάθε αγρότης δικαιούται να εγκαταστήσει μια μονάδα φωτοβολταϊκών ισχύος έως 100kW. Ωστόσο για την Κρήτη το πρόγραμμα δεν ανοίγει άμεσα…» 
Επειδή, όπως σας έχουμε τονίσει με σειρά ερωτήσεων μας στη Βουλή, οι αγρότες της Κρήτης παραπλανηθέντες από τη προπαγάνδα της Κυβέρνησης ΓΑ Παπανδρέου περί «πράσινης ανάπτυξης» κλπ, έσπευσαν να χρεωθούν στις τράπεζες για να χρηματοδοτήσουν τις μελέτες τοποθέτησης φωτοβολταϊκών στις ιδιοκτησίες τους και ήδη αφήνονται στη τύχη τους από τη κυβέρνηση «πρώτα ο πολίτης» 
Ερωτάσθε εάν θα συνεχίσετε την προπαγάνδα περί πράσινης ανάπτυξης σε βάρος των αγροτών της Κρήτης, ενώ καλώς γνωρίζετε ότι οι ανάγκες της ΔΕΗ για ενέργεια από ΑΠΕ έχουν υπερκαλυφθεί μέχρι το 2020  σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας επιχείρησης?



Πηγή : 2810.gr

Ο Θ. Πάγκαλος μας προετοιμάζει τώρα για την αναδιάρθρωση χρέους

O Θ. Πάγκαλος μπορεί να είναι πολλά πράγματα αλλά βλάκας δεν είναι σε καμιά περίπτωση. Και όταν ανοίγει θέμα ο ίδιος περί αναδιάρθρωσης του χρέους δεν το κάνει γιατί του ξέφυγε, αλλά γιατί έχει συγκεκριμένο σκοπό. Μπορεί να έχει κατηγορηθεί ότι είναι αμετροεπής, ότι λέει πολλά για να προκαλέσει ή ότι έχει χύσει την καρδάρα με το γάλα πολλές φορές, αλλά επ’ ουδενί δεν πιστεύει κανείς ότι δεν είναι πανέξυπνος.
Για το λόγο αυτό η απάντησή του στην ερώτηση που του κάνει ο δημοσιογράφος του Βήματος για πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους είναι τόσο καλά σχεδιασμένη και ζυγισμένη που είναι φανερό ότι την περίμενε, ή την είχε προσυμφωνήσει.
Τι λέει ο κ. Πάγκαλος; Οτι δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε την αναδιάρθρωση κι ότι τα χρέη υπάρχουν για να αναδιαρθρώνονται. Επίσης, ότι μπορεί να το επιδιώξει η κυβέρνηση ή αν της προταθεί να μην το αποτρέψει.
Μιλώντας την Κυριακή το πρωί στη ΝΕΤ ουσιαστικά επανέλαβε τα ίδια λέγοντας ουσιαστικά ότι δεν είναι κακό να γίνει μια συμφωνία σύμφωνα με την οποία τα πρώτα χρόνια θα πληρώνουμε λιγότερα και τα επόμενα περισσότερα.