Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Γιατί δεν ανακοίνωσε ο Τασούλας τη διαγραφή Αυγενάκη;


Δεν είναι όλα μια χαρά στη ΝΔ για τις απανωτές διαγραφές βουλευτών. Υπάρχουν διαφωνίες και στον κύκλο των στενών συνεργατών του Σαμαρά.
 Δεν σας έκανε εντύπωση, για παράδειγμα, ότι τη διαγραφή Αυγενάκη την ανακοίνωσε προχθές ο γραμματέας του κόμματος, Λυκουρέντζος; Αν κάποιος έπρεπε να... κάνει δήλωση για το θέμα, αυτός ήταν ο Τασούλας, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας.


«Κατά λάθος παραιτήθηκα»


«Συγγνώμη, λάθος» είπε χθες ο κ. Ι. Δημαράς και δηλώνει τώρα ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από βουλευτής, όπως είχε εξαγγείλει το βράδυ των εκλογών, όταν δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο. Ο ανεξάρτητος βουλευτής σε συνομιλία που είχε χθες στη Βουλή με τους δημοσιογράφους δικαιολόγησε τη δήλωσή του περί παραίτησης από το βουλευτικό αξίωμα, την 1η του νέου έτους, λέγοντας ότι ήταν «ένας παρορμητισμός της στιγμής»και σημείωσε ότι πολλοί τού είπαν να μην παραιτηθεί.  

«Εγώ απλώς θύμωνα»...



Ωστε λοιπόν ο πρωθυπουργός μας είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις επιδόσεις των μισών υπουργών του και καθόλου ικανοποιημένος από τους υπόλοιπους. Ωστε εκνευρίζεται από τις προσωπικές τους στρατηγικές, θυμώνει από τη ραθυμία τους, αγανακτεί από τις δηλώσεις τους που εμποδίζουν τη δουλειά της κυβέρνησης και προκαλούν ενδοστρέφεια και σύγχυση. Ωστε ο πρωθυπουργός τα έψαλε στους υπουργούς του και τους έστειλε λέει κι ένα αμείλικτο τελεσίγραφο, το πέμπτο τους τρεις τελευταίους μήνες, για να ’χουν να πορεύονται· και το ’στειλε και με φαξ και με ιμέιλ και με SMS, για να μη λένε ότι δεν το βρήκαν.

Ευρωπαϊκό ντόμινο



Η Ευρωζώνη κινδυνεύει με γενικευμένη αποσταθεροποίηση εξαιτίας ιδιαίτερα αρνητικών οικονομικών εξελίξεων. Μετά την Ελλάδα, που βρέθηκε σε αδυναμία διαχείρισης του τεράστιου χρέους του Δημοσίου, δοκιμάζεται η Ιρλανδία, ενώ, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σειρά έχουν η Πορτογαλία και η Ισπανία.

«Σκοντάφτει» η συναίνεση και στην εξεταστική για τη Siemens



Νέα παράταση αναμένεται ότι θα ζητήσουν τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση Siemens, σε μια προσπάθεια να καταλήξουν όλα τα κόμματα σε συναίνεση, όσον αφορά στην έκδοση πορίσματος.

Πρωτοσέλιδο ο Μπουτάρης στην τουρκική Hurriyet


O κύριος Γιάννης Μπουτάρης πρωτοστατεί στο άρθρο της Hurriyet της 19ης Νοεμβρίου με τίτλο "Έλληνας δήμαρχος θα κτίσει τουρκικό μνημείο στη Θεσσαλονίκη".

Οι σοσιαλιστές της λιτότητας


Νέο μανιφέστο από το Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, ο οποίος ζητεί από τον κ. Παπανδρέου τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου και κατακεραυνώνει την κυβέρνηση για τις επιλογές της στην οικονομική πολιτική. Ο επικεφαλής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» υποστηρίζει ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης δεν ταιριάζουν στο ΠΑΣΟΚ και συνεχώς γίνονται όλο και πιο συντηρητικές, κατ’ εντολή της τρόικας.

Γιάννης μετά υπνηλίας και...άνευ ουσίας!


Παρακολούθησα (από τον καναπέ μου) τη συνέντευξη του Γιάννη Πλακιωτάκη στην Κρήτη TV και ομολογώ ότι ολίγο με αγκάλιασε ο...Μορφέας.
Ο βουλευτής Λασιθίου ως υποψήφιος περιφερειάρχης μιλούσε και δεν έλεγε τίποτα. Εκλογές είναι είπα τότε και τον δικαιολόγησα αφού δεν ήθελε να βγει...τρίτος. Κατάφερε και βγήκε τρίτος και τώρα που μιλάει πάλι τίποτα δεν λέει. Ούτε καν για τον Αυγενάκη δεν ήθελε να πει κακό λόγο!
Του έχουν πει ότι είναι...καλό παιδί και νομίζει ότι κάνει καριέρα;