Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Η Όλγα για την κοινωνία ώρα...μηδέν!

Γνώριζες ότι "δεν αρκεί μόνο το ονοματεπώνυμο για να εκλεγεί κάποιος βουλευτής";; Δε το λέω εγώ, το Ολγάκι το είπε τη Παρασκευή πρωί στην εκπομπή “κοινωνία ώρα mega’’. Φαίνεται γνωρίζει από πρώτο χέρι… Δεν χρίστηκε με το αξίωμα της βουλευτού γιατί μπαμπάς της είναι ο πρώην υπουργός Γ. Κεφαλογιάννης (ο οποίος χρωστά πολλά στον Κ. Μητσοτάκη και το ξεχνά…) αλλά επειδή έχει πειθώ και ευφράδεια λόγου, όπως απέδειξε για άλλη μια φορά περίτρανα! Άλλωστε είναι γνωστό πως ο αρχηγός της κάνει τα πάντα για την εξάλειψη της οικογενειοκρατίας και του φαινομένου των «τζακιών»!

Δημοσκόπηση: ΠΑΣΟΚ 26,5 % – Ν.Δ 22,2 %

Στην πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Rass για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Παρόν»., που διεξήχθη τηλεφωνικά σε δείγμα 2.003 ατόμων, το ΠΑΣΟΚ με 26,5% εξακολουθεί να προηγείται της ΝΔ, όμως με διαφορά 4,3%.Το ΚΚΕ παρουσιάζει ελαφρά άνοδο από το 8% που είχε καταδείξει η προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, στο 8,3%, ο ΛΑΟΣ παρουσιάζει πτώση με 4,1% έναντι 4,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός στο οριακό 3%. Άνοδο παρουσιάζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,1% έναντι 2,7%, η «Δημοκρατική Αριστερά» του Φώτη Κουβέλη παρουσιάζει άνοδο με 2,2% έναντι 1,7%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 21,9% των προτιμήσεων.
Το ποσοστό 2,4% των προτιμήσεων συγκεντρώνει το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, όπως κατέγραψε η δημοσκόπηση.

Ε. Βενιζέλος: «Στην Ελλάδα πρόβλημα ενότητας έχει η αντιπολίτευση και όχι η κυβέρνηση»


«Στην Ελλάδα πρόβλημα ενότητας έχει η αντιπολίτευση και όχι η κυβέρνηση», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την είσοδό του στο χώρο διεξαγωγής εκδήλωσης του φετινού «Money Show».

Το Ορφανοτροφείο Πριγκήπου «επιστρέφει» τη Δευτέρα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο


Τον τίτλο ιδιοκτησίας του κτηρίου του παλιού Ορφανοτροφείου Πριγκήπου θα παραλάβει τη Δευτέρα το Οικουμενικό Πατριαρχείο από τη διεύθυνση κτηματολογίου του νησιού της Πριγκήπου, στην Κωνσταντινούπολη.

Με αυτόν τον τρόπο θα κλείσει τον κύκλο της μια ιστορία που ξεκίνησε το 1897 με την κατασκευή του κτηρίου, τη μετατροπή του σε ορφανοτροφείο, το κλείσιμό του από τις τουρκικές αρχές το 1964 και την αμφισβήτηση αρχικά και αφαίρεση στη συνέχεια του τίτλου ιδιοκτησίας από το Πατριαρχείο την περίοδο 1999-2005.


 

Ο θεριακλής υπουργός...


Ο υπουργός Επικρατείας κ. Χάρης Παμπούκης, στη διάρκεια δείπνου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Γάλλους εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Lazard σε εστιατόριο του Κολωνακίου, θέλησε να ανάψει τσιγάρο στον εσωτερικό χώρο, προκαλώντας επεισόδιο με το προσωπικό.
Αρχικά η παρέα επέλεξε να καθίσει στον χώρο των μη καπνιζόντων και το δείπνο, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, κράτησε για περισσότερες από δύο ώρες. Κάποια στιγμή ο υπουργός Επικρατείας ήθελε να ανάψει τσιγάρο. 
Οι σερβιτόροι τον ενημέρωσαν ότι το κάπνισμα απαγορεύεται εντός του εσωτερικού χώρου και πως εάν ήθελαν να καπνίσουν θα μπορούσαν να μεταφερθούν σε ένα από τα τραπέζια που βρίσκονται στην πλευρά του κήπου.

Τελικά το… χατίρι του υπουργού έγινε, τα τασάκια ήρθαν στο τραπέζι και τα τσιγάρα άναψαν.

Κρίσιμες οι επόμενες 100 ημέρες για το μνημόνιο


Οι επόμενες 100 ημέρες θα είναι ενδεχομένως οι κρισιμότερες για την πορεία εφαρμογής του Μνημονίου. Εν μέσω ενός κλίματος έντονης ρευστότητας, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με την Ιρλανδία να καταφεύγει στον μηχανισμό διάσωσης, την Πορτογαλία να έπεται και την Ισπανία να εκφράζονται φόβοι ότι ακολουθεί, η ελληνική κυβέρνηση καλείται να φέρει σε πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο. Θα πρέπει να εξασφαλίσει την τέταρτη δόση του δανείου από την τρόικα και παράλληλα να πάρει παράταση της αποπληρωμής του.

 

Ο πανικός της Όλγας Κεφαλογιάννη

Σε πανικό βρίσκεται η θυγατέρα του Γιάννη Κεφαλογιάννη, Όλγα. Η νεαρή βουλευτής, βλέπει ότι δύσκολα να επανεκλεγεί. Μπροστά σ' αυτό το ενδεχόμενο άρχισε να μιλάει και να την πέφτει στην Ντόρα. Το κορίτσι δεν λέει να βάλει μυαλό. Προφανώς, δεν πήρε το μήνυμα από τις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές εκλογές, στις οποίες μετά από χρόνια κατάφερε να βγάλει Τρίτη δύναμη στο Ρέθυμνο της Ν.Δ.
Η Όλγα, έφτασε στο σημείο να αμφισβητεί και την εντοπιότητα της Ντόρας, όπως, ακούσαμε στο Mega. Επειδή, το Ρέθυμνο, είναι ουσιαστικά χωριό, καλό θα ήταν να προσγειωθεί στην δύσκολη πραγματικότητα. Οι πάντες, άλλωστε, γνωρίζουν ότι αν δεν είχε την στήριξη της Ψηλής, δεν θα είχε βγει βουλευτής. Όπως, οι περισσότεροι θυμούνται ότι ήταν η πρώτη βουλευτής που εξελέγη την επομένη των εκλογών.

Πέντε ανατροπές στη φορολογία για το 2011


Ερχονται μειώσεις στα τέλη ταξινόμησης των αυτοκινήτων, στις τιμές των φαρμάκων και των ξενοδοχείων και αυξήσεις σε τσιγάρα, προϊόντα διατροφής, εισιτήρια μέσων μεταφοράς και λογαριασμούς ρεύματος. Παράλληλα αναστέλλεται το πόθεν έσχες για την αγορά πρώτης κατοικίας για μία διετία.
Οι ρυθμίσεις για τις ανακατατάξεις στη φορολογία θα περιέχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε νομοσχέδιο που θα καταθέσει στη Βουλή εντός της επόμενης εβδομάδας το υπουργείο Οικονομικών. Στο ίδιο νομοσχέδιο θα προβλέπεται και η κατάργηση 80 Εφοριών, αλλά και τελωνείων σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπως έχει εξαγγείλει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Η Ελλάδα ελπίζει σε ιρλανδικό θαύμα


Η διαρκής πίεση των αγορών στην ευρωζώνη, η ταχεία υποχώρηση του ευρώ και οι απειλές μετανάστευσης της κρίσης χρέους από την Ιρλανδία στην Πορτογαλία και από εκεί στην Ισπανία, προκάλεσαν τις τελευταίες ημέρες έντονη ανησυχία στη Γερμανία και στη Γαλλία και ενίσχυσαν τις διεργασίες για την ταχύτερη δυνατή απεμπλοκή από το κλίμα διαρκούς φθοράς. 

Σφίγγει το ζωνάρι λόγω της κρίσης και η Εκκλησία


Η κρίση δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο ούτε τον ετήσιο προϋπολογισμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, για το 2011, όπως συμβαίνει, δηλαδή, και με τον κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή. Το ύψος του αγγίζει τα 24,2 εκατ. ευρώ -έναντι 23,5 εκατ. το 2010- κι ας είναι καλά τα μισθώματα και τα μερίσματα.

“Ο παραγωγικός κ.Θεόδωρος Πάγκαλος”.


Με αυτόν τον τίλο και μέσω διαδικτύου (!!), απαντά ο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος στις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου περι «αντιπαραγωγικών Ιερέων και στρατιωτικών».
Στο προσωπικό του blog ο κ. Αμβρόσιος αφιερώνει το παρακάτω άρθρο στον "παραγωγικό κύριο Θεόδωρο Πάγκαλο":
" Σύμφωνα μέ πρόσφατες δηλώσεις του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως, οι στρατιωτικοί καί οι ιερείς δεν ανήκουν στις παραγωγικές τάξεις της Κοινωνίας. 'Επειτα από τή προηγούμενη μεγάλη γκάφα του "μαζί τά φάγαμε" έρχεται μια νέα απρέπεια, λέγω "απρέπεια" για να χαρακτηρίσω με τόν πιό επιεική όρο τό εγκληματικό λάθος του κ. Αντιπροέδρου, εννοώ το προ- αναφερθέν νέο ολίσθημα της γλώσσης του! Και τα δύο ολισθήματα είναι α-π-α-ρ-ά-δ-ε-κ-τ-α!

Η κατάρρευση της Ν.Δ.


Πλήρη εικόνα για την κατάρρευση της κομματικής οργάνωσης της Ν.Δ. στην Κρήτη έδωσε αμέσως μετά τις περιφερειακές εκλογές ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης στη Ρηγίλλης και συγκεκριμένα στον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, με προσωπική επιστολή που του απέστειλε όπου, χωρίς περιστροφές, τον ενημέρωνε για την ανάγκη αποκατάστασης της εικόνας και της λειτουργία του κόμματος στον τόπο μας.

Όταν οι αριθμοί χάνουν τη σημασία τους


Έξι μήνες άγριας λιτότητας και κατάργησης οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων οδήγησαν σε... νέα αύξηση του κόστους δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου. Το επιτόκιο του δεκαετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς έχει αυξηθεί στο 11,93%, ενώ πριν από τη συμφωνία για ένταξη της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης, στις 2 Μαΐου, ήταν στο 8,96%
.