Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή πολιτών ολοκληρώθηκε η Κεντρική Ομιλία Γιάννη Πλακιωτάκη στο Ηράκλειο

Την Κυριακή βάζουμε μία τελεία στο χθες, και ανοίγουμε μία νέα σελίδα για τον τόπο μας”.
Αυτό το μήνυμα έστειλε σήμερα από το Ηράκλειο, κλείνοντας τον κύκλο των προεκλογικών του ομιλιών στην Κρήτη ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Με αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου ξεκαθάρισε ενώπιον εκατοντάδων πολιτών οι οποίοι τον τίμησαν με την παρουσία τους στο κινηματοθέατρο Αστόρια, πως ο δικός του αγώνας και των συνεργατών του «έχει μόνο μία αφετηρία: την Κρήτη. Τη δυνατή Κρήτη, την ενωμένη Κρήτη. Και δεσμεύομαι για αυτό».

Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σημερινό κυβερνητικό αλαλούμ, τονίζοντας πως «Όλοι πια, εχθροί και φίλοι, συνομολογούν ότι η Κυβέρνηση ψάχνει διέξοδο. Όχι για τη χώρα, αλλά για τον εαυτό της.  Ότι ο Πρωθυπουργός, δέσμιος των πολιτικών του, δέσμιος των καταστροφικών επιλογών του δικού του οικονομικού επιτελείου, ψάχνει την δική του έξοδο διαφυγής. Και, ταυτόχρονα, ψάχνει τον τρόπο να μας πείσει για μία ακόμη φορά ότι φταίμε εμείς, οι πολίτες για όσα συμβαίνουν σήμερα».
Στη συνέχεια διευκρίνισε πως  τα δόγματα δεν τον εκφράζουν, επισημαίνοντας «ότι οι κοινωνίες πάνε μπροστά, όταν μπορούν να ενώνουν τα καλύτερα κομμάτια, όταν μπορούν να συνθέτουν δυνάμεις και ιδέες».

Ο… λογαριασμός για το μνημόνιο

Μπήκαμε λοιπόν στην τελική στροφή των εκλογών. Όλοι μας. Ορθόδοξοι και ετερόδοξοι...
εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι, δεξιοί και αριστεροί, αισιόδοξοι και απαισιόδοξοι. Όλοι μας. Με τις απόψεις και τα προβλήματά μας, με τις δυσκολίες και τους φόβους μας, με τους στόχους και τις διεκδικήσεις μας. Και όλοι, ανεξάρτητα από το τι Θεό λατρεύουμε στην καθημερινότητά μας, ετοιμαζόμαστε να δώσουμε την ψήφο μας στο κόμμα που πιστεύουμε, με την ελπίδα και τις ευχές ότι όλα θα πάνε καλύτερα. Δεν θα πάνε όμως! Δεν θα πάνε αν δεν πάρουμε κάποια μαθήματα από τις παραλείψεις, τα λάθη και τις κυβερνητικές παλινωδίες των 12 τελευταίων μηνών.

Τίποτε δεν θα πάει καλύτερα αν δεν καταλάβουμε, αν δεν μας πείσουν γιατί ήταν μονόδρομος το μνημόνιο. Αν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι μας βρισκόμαστε στο ίδιο καράβι, σύμφωνα με τη φιλοσοφία της Κυβέρνησης, μόνο στα δύσκολα. Κι αν δεν καταλάβουμε ότι οι έχοντες και κατέχοντες, ελέω κυβερνητικής ασυλίας, ακόμη και τώρα που η χώρα χρεοκόπησε, είναι στην πρώτη θέση και άλλοι, ο λαουτζίκος δηλαδή, ξανά στο κατάστρωμα. Και μπορεί να είναι σωστή η άποψη ότι μας αφορά και μας χτυπάει όλους η οικονομική κρίση που ξεκίνησε από την αυτοκρατορία του χρήματος, την Αμερική, και εν συνεχεία εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Αυτό όμως που δεν είναι σωστό, και δεν μπορεί κανείς από τους κυβερνώντες να μας εξηγήσει και να μας πείσει, είναι γιατί να μας αφορά διπλά εμάς τους Έλληνες, και γιατί …χάρη στη σοσιαλιστική κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου θα πορευτούμε τα επόμενα 5- 10 χρόνια με το ΔΝΤ και την τοκογλυφική παρέα του Στρος Κάν;

Συνεργάτες του Κ.Καραμανλή διαψεύδουν τα περί «αναγκαίου κακού» για το Μνημόνιο

Συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή διέψευσαν την Παρασκευή τις πληροφορίες που εμφανίζουν τον τέως πρωθυπουργό να χαρακτήρισε το Μνημόνιο «αναγκαίο κακό», κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο των εμπόρων, πριν δύο μέρες στο γραφείο του.
Λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής, οι συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού διαμηνύουν πως «δεν υπάρχει καμιά διαφοροποίηση από την επίσημη θέση της ΝΔ σε θέματα οικονομίας».
Υποστηρίζουν, δε, πως «κάθε άλλη ερμηνεία είναι αυθαίρετη και αποσπασματική».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «η φράση 'αναγκαίο κακό' δεν ειπώθηκε ποτέ από το στόμα του πρώην πρωθυπουργού».
 
 
 
Πηγή : online-pressblog.blogspot.com