Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Πολιτική Πρόσκληση, από τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη.

Πολιτική Πρόσκληση, από :
Γιάννη Μιχελογιαννάκη Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Πα.Σο.Κ.

Ηράκλειο : 22 Οκτωβρίου 2010


Πρόσκληση σε διάλογο, από το μέλος του
Εθνικού Συμβουλίου Πα.Σο.Κ.
Μιχελογιαννάκη Δ. Ιωάννη ιατρό καρδιολόγο,
προς όλες τις Δημοτικές και Περιφερειακές παρατάξεις του νησιού μας .

Όταν μόνο 213 δήμοι από τους 1034 έχουν  δυνατότητα διαχείρισης Ε.Σ.Π.Α.      Όταν 500 έχουν μόνο ένα μηχανικό.
Όταν 250 δεν έχουν ούτε ένα οικονομολόγο.
Όταν το Κράτος κοστίζει ως γραφειοκρατία 7% του Α.Ε.Π.
Όταν τους 16.500 Δημοτικούς συμβούλους τους κάναμε 8.000.
Όταν τους 1.496 Νομαρχιακούς Συμβούλους τους κάναμε 703.
Όταν τα 6.000 Ν.Π.Δ.Δ. τα κάναμε 2.000.
Όταν τα 60.000 μέλη Δημοτικών συμβουλίων τα κάναμε 20.000.
Όταν εξοικονομούμε 1,2 δις και 75 εκατομμύρια ευρώ λόγο του ταυτόχρονου των ευρωεκλογών.
Πώς τολμούν οι υπόλοιπες παρατάξεις, να τα αψηφούν όλα αυτά και να μεταφέρουν το λόγος τους στο δήθεν αντιμνημονιακό επίπεδο ?


Με εκτίμηση.

Νομαρχιακός Σύμβουλος Ηρακλείου Κρήτης
Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Πα.Σο.Κ.
Μιχελογιαννάκης  Δ. Ιωάννης
Κινητό : 6947455163
Πατριάρχου Νεκταρίου 5
( Πλατεία Κορνάρου )
Ηράκλειο Κρήτης Τ.Κ. 71201
Τηλέφωνο : 2810341781 Φαξ : 2810289771

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου στο Ηράκλειο "Η Κρήτη μας ενώνει".

 Για πρόσωπα που χρησιμοποιούν τις εκλογές για να ανταλλάξουν τις ψήφους των Κρητικών με τη δική τους καταξίωση, έκανε λόγο κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στο Ηράκλειο ο υποψήφιος περιφερειάρχης και επικεφαλής του Συνδυασμού “Η Κρήτη μας ενώνει” κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.
Απευθυνόμενος σε ένα πολυπληθές και θερμό ακροατήριο πολιτών που τον τίμησαν με την παρουσία τους, ο κ. Πλακιωτάκης είπε πως “Ο μεγάλος αγώνας μας έχει ξεκινήσει. Σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε βήμα δυναμώνει. Παντού συναντάμε ανθρώπους που είναι έτοιμοι να δουλέψουν για όσα δικαιούται το νησί μας. Μαζί μας ενώνονται άνθρωποι που ξέρουν καλά ότι μόνο με αφοσίωση και ανιδιοτελή προσφορά μπορείς να κάνεις πράγματα. Να αλλάξεις καταστάσεις”.

Πετρέλαιο θέρμανσης - Απειλούν να κλείσουν τις στρόφιγγες οι πρατηριούχοι.

Ανοίγει και πάλι το «μέτωπο» του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων καταγγέλλει καταστρατήγηση της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιστροφές φόρων.

Το ΔΣ της ΠΟΠΕΚ συνεδριάζει εκτάκτως την Κυριακή «για να αποφασίσει αν θα συνεχιστεί υπό αυτές τις συνθήκες τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης».

Σε επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών η ΠΟΠΕΚ υποστηρίζει ότι μπλοκάρονται οι επιστροφές όχι μόνο σε πρατηριούχους με ληξιπρόθεσμα χρέη, αλλά και σε όσους έχουν κάνει ρύθμιση των χρεών τους.

Αναφέρει συγκεκριμένη περίπτωση πρατηριούχου ο οποίος - σύμφωνα με τις καταγγελίες - δεν μπορεί να εισπράξει επιστροφές χιλιάδων ευρώ επειδή έχει υπόλοιπο 50 ευρώ από τη ρύθμιση χρέους που είχε κάνει.

Η ΠΟΠΕΚ υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου, όσοι έχουν φορολογική ενημερότητα θα παίρνουν τις επιστροφές.

«Είναι γνωστό πως όποιος ρυθμίζει τα χρέη του, παίρνει φορολογική ενημερότητα. Κατόπιν αυτών η ΠΟΠΕΚ θεωρεί ότι ο κλάδος υφίσταται εν ψυχρώ εμπαιγμό από την ηγεσία του υπουργείου. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», καταλήγει η ανακοίνωση.





 Πηγή : Το ΒΗΜΑ ONLINE


Το μνημόνιο και το τσιγάρο.

Αντε πάλι, έτοιμοι είμαστε να μας πιάσει πάλι το σύνδρομο του ραγιά. Ακούω κάποιους γνωστούς να ετοιμάζονται να σηκώσουν νέο λάβαρο στην Αγία Λαύρα, αυτήν τη φορά εναντίον μιας φανταστικής νέας τάξης που μας απειλεί ως έθνος με τις υπέροχες ιδιαιτερότητές μας. Κάποιοι είναι έτοιμοι, λοιπόν, να αρχίσουν να καπνίζουν στα εστιατόρια γιατί «ρε παιδί μου δεν γουστάρουμε αυτή την κατάσταση» και γιατί γενικώς «μας έχουν πρήξει με το μνημόνιο και με όλα αυτά». Ο κόσμος είναι θυμωμένος. Η μεσαία τάξη νιώθει ξαφνικά να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της. Ολα αυτά που έμοιαζαν σίγουρα πέρυσι, τα ιδιωτικά σχολεία, το δεύτερο σπίτι, το φουσκωτό απειλούνται κάθε μέρα και περισσότερο. Οι Ελληνες είναι εξοργισμένοι με τους πολιτικούς γιατί καταλαβαίνουν ότι το συμβόλαιο που είχαν με τους ψηφοφόρους δεν ισχύει πια, ούτε δουλειές μπορούν να υποσχεθούν στο Δημόσιο ούτε να βελτιώσουν ουσιαστικά την καθημερινότητά τους.
Μέσα σε αυτό το κλίμα της έντασης και της μιζέριας, εύκολο είναι να πιάσει μια φωτιά και να καρποφορήσει ο πολιτικός λόγος όσων έχουν καταστήσει το μνημόνιο «κόκκινο πανί». Βάλτε μέσα και λίγο «εθνικά θέματα», πιέσεις από εδώ, πιέσεις από εκεί και εύκολα φτιάχνετε μια τέλεια θεωρία συνωμοσίας. Τι θα λέει; Οτι εμείς ήμασταν μια χαρά, τα κάναμε όλα τέλεια, είχαμε τον δικό μας ξεχωριστό τρόπο ζωής και ήλθαν οι ξένοι να μας τα χαλάσουν... Αρχικώς μας φόρεσαν το μνημόνιο, τώρα θα έλθουν να μας πάρουν και το Αιγαίο και μετά ποιος ξέρει.

Πάνω το έλλειμμα, πάνω το spread.

Το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του bund διευρυνόταν κατά 23 μονάδες βάσης κοντά στις 700.

To πριμ που ζητούσαν οι επενδυτές για να διακρατήσουν ελληνικά ομόλογα, έναντι των αντίστοιχων γερμανικών, διευρυνόταν την Πέμπτη καθώς η εμπιστοσύνη των επενδυτών επλήγη από δημοσιεύματα για καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αναθεωρημένων δημοσιονομικών στοιχείων της χώρας.

Το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του bund διευρυνόταν κατά 23 μονάδες βάσης κοντά στις 700. Το spread είναι το υψηλότερο από τις 15 Οκτωβρίου.
"Έχει να κάνει με την συνεχιζόμενη αναθεώρηση των στοιχείων του ελληνικού χρέους και ελλείμματος. Ανακοίνωσαν ότι η δημοσίευση θα αναβληθεί για περίπου ένα μήνα και έχουμε υποψίες ότι (το έλλειμμα) θα είναι αρκετά υψηλότερα", είπε ο Nick Firoozye, επικεφαλής European Rates Strategy στη Nomura.
Δημοσίευμα ανέφερε ότι η Eurostat δεν θα ανακοινώσει τα αναθεωρημένα στοιχεία για το ελληνικό έλλειμμα του 2009 την Παρασκευή, όπως αναμενόταν αρχικά, αλλά έως τα μέσα Νοεμβρίου.



Πηγή : ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα διατήρησης 400.000 θέσεων εργασίας.

Ξεκινά σήμερα η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα στο Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση (για διάστημα 12 μηνών) 200.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης, με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών και παράλληλα τη διατήρηση τουλάχιστον 400.000 θέσεων εργασίας για χρονικό διάστημα 18 μηνών. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα λήξει αυτόματα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος αιτήσεων, ύστερα από την κάλυψη των θέσεων.
Αναλυτικότερα:
Περιεχόμενο Προγράμματος
Το πρόγραμμα με προϋπολογισμό 992.000.000 ευρώ, αποτελεί ασπίδα προστασίας για τον επαπειλούμενο εργαζόμενο, καθώς συμβάλει στη μείωση του αριθμού των απολύσεων μέσω της παροχής κινήτρων σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα για τη διατήρηση του προσωπικού τους μέσω επιχορήγησης του μη μισθολογικού κόστους που αντιστοιχεί στις μηνιαίες εργοδοτικές εισφορές.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η μη πραγματοποίηση απολύσεων ή μείωσης προσωπικού τρεις μήνες πριν την υποβολή αίτησης για ένταξη σε αυτό, όπως και καθ’ όλη τη διάρκειά του.
Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στις ειδικές ομάδες εργαζομένων, δηλαδή: άτομα με αναπηρία και εργαζόμενους ηλικίας 50 ετών και άνω.
Οι ενταγμένες επιχειρήσεις θα επιχορηγηθούν για το 50% των εργαζομένων που απασχολούν κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης τους και ειδικότερα για έναν έως και 80 εργαζόμενους κατ’ ανώτατο όριο, με την προϋπόθεση να διατηρήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, τουλάχιστον ίσο αριθμό εργαζομένων που δεν επιχορηγούνται με τον αριθμό των εργαζόμενων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και που έχουν όμοια χαρακτηριστικά με τους επιχορηγούμενους.

Ι.Χ.: Μειώνονται οι φόροι.

Οι αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στα επίπεδα των αγοραίων θα συνοδευτούν με μειώσεις στους συντελεστές φορολόγησης των μεταβιβάσεων ακινήτων και αύξηση των αφορολόγητων ορίων .

Αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων και των Ι.Χ. αυτοκινήτων σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο.

Τις κυβερνητικές προθέσεις αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, ο οποίος μιλώντας χθες σε τηλεοπτικό σταθμό άνοιξε «παράθυρο» για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στις μεταβιβάσεις ακινήτων αλλά και του τέλους ταξινόμησης των αυτοκινήτων. Οπως προκύπτει από τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών:
Οι αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων θα συνοδευτούν με μειώσεις στους συντελεστές φορολόγησης των μεταβιβάσεων ακινήτων και αύξηση των αφορολογήτων ορίων για αγορά πρώτης κατοικίας, γονικές παροχές, δωρεές και κληρονομιές. Οπως είπε ο κ. Πλασκοβίτης «είναι δυνατόν στα συμβόλαια να απεικονίζονται οι πραγματικές αξίες των ακινήτων και να μην αυξήσουμε τη φορολογία ρυθμίζοντας κατάλληλα τους φορολογικούς συντελεστές».

Συνάντηση Βενιζέλου - Ράσμουσεν Στο επίκεντρο τα ελληνοτουρκικά και οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ σε Αφγανιστάν και Κόσοβο.

Η νέα δομή δυνάμεων του ΝΑΤΟ, οι επιχειρήσεις της συμμαχίας στο Αφγανιστάν, το Κόσοβο και στο Κέρας της Αφρικής (Σομαλία) τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα υπουργεία άμυνας του ΝΑΤΟ καθώς και ειδικότερα θέματα της περιοχής (ελληνοτουρκικές σχέσεις) ήταν τα θέματα που συζήτησαν ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν το απόγευμα της Πέμπτης στην διάρκεια 50λεπτης συνάντησής τους στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο γγ της Συμμαχίας βρίσκεται στην Αθήνα προετοιμάζοντας τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο τέλος Νοεμβρίου στη Λισαβόνα.

Ειδικότερα για την δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, ο Ά.Φ.Ράσμουσεν επανέλαβε την ανάγκη ενίσχυσής της, ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας στην χώρα. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα πρόκειται να ενισχύσει την δύναμη των εκπαιδευτών της αποστέλλοντας άλλους 6-7 εκπαιδευτές εδάφους στην χώρα.

ΧΑ: Η Εθνική έκλεψε την παράσταση.

Κίνηση ματ κατά των κερδοσκόπων έκανε την Πέμπτη η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας με το να φέρει δύο μέρες νωρίτερα προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών τις 227.640.590 νέες μετοχές που προέκυψαν απο την μετατροπή των ομολογιών.

Η σχετική απόφαση «μπλόκαρε» τους πωλητές που ήθελαν να «παίξουν» με την είσοδο των νέων μετοχών. Οι ρευστοποιήσεις αναμένονταν να εκδηλωθούν κατά τη σημερινή συνεδρίαση αφού οι μετοχές θα έμπαιναν την ερχόμενη Τετάρτη.
Έτσι, θα έδιωχναν τις «μάνες» από τα χαρτοφυλάκια τους αποκτώντας ρευστότητα και θα προσδοκούσαν την επανατοποθέτηση τους στη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σε τιμές χαμηλότερες.
Η αλλαγή αυτή όμως «φρέναρε» τις συγκεκριμένες κινήσεις αφού πλέον δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες για να ανάλογα «παιχνίδια».

Ιατραφαρμακευτική κάλυψη για όλους τους ανέργους, πέραν της διετίας, προωθεί το υπουργείο Εργασίας.


Ιατροφαρμακευτική κάλυψη, πέραν της διετίας, για όλους τους ανέργους προωθεί το υπουργείο Εργασίας με ειδική νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού, Γιώργου Κουτρουμάνη την Τετάρτη στη ΝΕΤ.

Όσον αφορά τον ΟΑΕΕ, όπως επισημαίνουν Τα Νέα, στο νόμο 3845/2010 «Μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας κ.λπ.» περιλαμβάνονται διατάξεις στις οποίες προβλέπεται ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ ηλικίας άνω των 30 ετών και μέχρι 65 ετών που διέκοψαν την άσκηση του επαγγέλματος τους, καλύπτονται για παροχές ασθένειας από τον Κλάδο Υγείας του Οργανισμού για δύο χρόνια από τη διακοπή της ασφάλισης, εφόσον συντρέχουν οι ακόλουθες προϋποθέσεις: