Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Από την κατάσταση που επικρατεί στη ΝΔ ωφελείται το ΠΑΣΟΚ


Ο πρόεδρος του Λα.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης βλέπει μεθόδευση διαλυτικών εξελίξεων με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στη Νέα Δημοκρατία.

Όπως είπε σε δηλώσεις του «από την όλη αυτή κατάσταση ωφελείται το ΠΑΣΟΚ το οποίο θα κληθεί να πάρει μεγάλες, ιστορικές αποφάσεις» και εκτίμησε πως αν ο κ. Παπανδρέου συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει ισχυρή αντιπολιτευτική ομάδα, τότε θα πάει σε εκλογές προκειμένου να "ακινητοποιήσει" την δική του κοινοβουλευτική ομάδα, η οποία τώρα συμπεριφέρεται -όπως είπε- ως "κινούμενη άμμος". 

Φήμες και για τον Πουπάκη!


Το κλίμα καχυποψίας που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στον χώρο της Κεντροδεξιάς, αναφορικά με τους βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποσκιρτήσουν και να μετακινηθούν στη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, δίνει τροφή σε σειρά από φήμες, που πολύ γρήγορα κυκλοφορούν παντού.

H μπούρδα της Κατσέλη


Μπούρδες λοιπόν ....ένα ακόμη νομοσχέδιο.

«Σημασία δεν έχει πόσο γρήγορα στήνεται μια επιχείρηση αλλά πόσο καλά λειτουργεί» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας.

Νταν,ντιν νταν, νταν ντιν, ντιν νταν....Για ποια κτυπούσε η καμπάνα κυρία Λούκα;

Ενα φιλάκι είναι λίγο, πολύ λίγο...


Μη φανταστείτε ότι όποιος χαιρετάει εγκάρδια την Ντόρα τρίβεται κατ’ανάγκην στην γλίτσα του τσοπάνη, για να χρησιμοποιήσω αυτή την τόσο κομψή έκφραση που όλοι οι αρχηγοί της Ν.Δ. έχουν αγαπήσει...
Υπάρχουν και κάποιοι που το κάνουν από απλή διάθεση αβροφροσύνης, η οποία ελπίζω να μην τιμωρείται στις μέρες μας.


Φαντάσματα...



Η Ευρώπη περνάει τη μεγαλύτερη μεταπολεμική της κρίση, από την οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της χώρας μας. Στους επόμενους τρεις μήνες η Ελλάδα πρέπει να επιτύχει δέκα δύσκολους στόχους γιατί αλλιώς κινδυνεύει, πραγματικά κινδυνεύει, να μην πάρει την επόμενη δόση και να βρεθεί στον αέρα. Θα φανταζόσασταν ότι στα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας τα κορυφαία ηγετικά στελέχη και οι στενοί συνεργάτες συσκέπτονται νυχθημερόν για να δουν αν και πώς μπορούν να βοηθήσουν με πρακτικές προτάσεις και αποφάσεις. Αμ δε!

Δεν κινδυνεύει μόνο η Ελλάδα αλλά η Ευρωζώνη


Την άποψη για κυβέρνηση εθνικής ενότητας συμμερίζονται αρκετοί στο ΠΑΣΟΚ - άλλο αν δεν το ομολογούν δημοσίως. Η τοποθέτηση, όμως, του πρώην υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου έδωσε την ευκαιρία στον Μίμη Ανδρουλάκη να επαναφέρει τη δική του πρόταση για «κυβέρνηση εθνικής ανάγκης».

"Άδειασε" κανονικά τους συνεργάτες του ο Κεφαλογιάννης...


Αναρωτιόμαστε ακόμα,  τι σκοπό είχε  ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,  Μανώλης Κεφαλογιάννης, με τη δήλωσή του προχθές σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης σχετικά με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου (Ο.Λ.Η.),   ότι "Ο Αντιπρόεδρος δεν έχει υπογραφή"...

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι ήθελε να καλύψει (γιατί άραγε?) το στενότατο συνεργάτη του και Αντιπρόεδρο του Ο.Λ.Η. επί υπουργίας του, Νίκο Αντωνακάκη. Τους υπόλοιπους συνεργάτες του, τους οποίους ο ίδιος είχε διορίσει σε θέση Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στον Ο.Λ.Η. γιατί δεν τους καλύπτει?

Μήπως, λέμε τώρα, μήπως αυτούς τους άδειασε κανονικά και με το νόμο ο πρώην υπουργός...?

Χρησμός Καραμανλή : «Η ΝΔ είναι το σπίτι μας»


Παρέμβαση του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στη ΝΔ σημειώθηκε την Πέμπτη.

Κύκλοι προσκείμενοι στον πρώην πρωθυπουργό τόνιζαν χαρακτηριστικά πως «η ΝΔ είναι το σπίτι μας και στηρίζουμε το κόμμα μας».

Πληροφορίες φέρουν τον Κώστα Καραμανλή να μετέχει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή, χωρίς να λαβαίνει το λόγο για να τοποθετηθεί.


Η οικονομία σε μαθηματικό αδιέξοδο



Με ευθύνη των κυβερνήσεων Καραμανλή και Παπανδρέου η ελληνική οικονομία έχει περιέλθει σε μαθηματικό αδιέξοδο. Οι αριθμοί μας οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα ότι είναι πλέον πρακτικά αδύνατη η διαχείριση του δημόσιου χρέους.
1 στα 3
Η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει 3 μεγάλα προβλήματα, ο συνδυασμός των οποίων τη ρίχνει στη δική της, κατώτερη κατηγορία μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωζώνης. Έχει ένα εξαιρετικά υψηλό δημοσιονομικό έλλειμμα, που είναι σε μεγάλο βαθμό διαρθρωτικό. Έχει το ρεκόρ στο δημόσιο χρέος, που κινείται με εντυπωσιακή ταχύτητα προς το 150% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος. Την αρνητική εικόνα συμπληρώνει το έλλειμμα-ρεκόρ στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, που οφείλεται στην κατάρρευση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας, η οποία κάνει ακριβά -με τα μέτρα της διεθνούς αγοράς- τα ελληνικά προϊόντα και τις υπηρεσίες.

Διαγραφές και αποχωρήσεις σε όλα τα επίπεδα στη ΝΔ


Πολύ άσχημη η κατάσταση που διαμορφώνεται όχι μόνο στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας αλλά στο σύνολο του κομματικού μηχανισμού, των παραγωγικών, επιστημονικών και κοινωνικών φορέων που υποστηρίζουν και υποστηρίζονται από τη φιλελεύθερη παράταξη.

Νέο κόμμα από τους διαγραμμένους του ΠΑΣΟΚ


Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, μετά το τέλος της χθεσινής εκπομπής «Αθέατος κόσμος» στην οποία συμμετείχε, αποκάλυψε στον Κώστα Χαρδαβέλλα ότι συζητάει σοβαρά με τον Γιάννη Δημαρά τη δημιουργία ενός νέου κόμματος.
Πρόκειται για κόμμα που, όπως ακούγεται, θα κινείται στον χώρο της Κεντροαριστεράς και παρότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από πρόσωπα άλλων πολιτικών χώρων.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Στάθη Παναγούλη, Σοφία Σακοράφα, καθώς και το παλιό μέλος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χαραλαμπίδη.

Το ΠΑΣΟΚ και οι φόβοι για "πολιτικό ντόμινο"



Στο ΠΑΣΟΚ παρακολουθούν με διακριτικότητα τις εξελίξεις στη ΝΔ.

Σε κεντρικό επίπεδο αποφεύγουν κουβέντες που μπορεί να πυροδοτήσουν συζητήσεις περί ικανοποίησης από την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αυτό οφείλεται και σε έναν επιπρόσθετο λόγο. 
Γνωρίζουν καλά στην κυβέρνηση ότι από τη μία στιγμή στην άλλη είναι δυνατό να αλλάξουν δραματικά τα δεδομένα και στο ΠΑΣΟΚ, στη λογική του πολιτικού ντόμινο.
Και τότε οι εξελίξεις θα είναι ανεξέλεγκτες σε όλα τα επίπεδα.