Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Σύμμαχος της ...ΝΔ!


Οι αιχμές του Στρος Καν προς τη Νέα Δημοκρατία για την στάση της στο μνημόνιο, ήταν ένα από τα βασικά θέματα σε όλα τα ρεπορτάζ των κεντρικών δελτίων ειδήσεων των 8.00 χθες το βράδυ. Το ζητούμενο βέβαια είναι ότι στο εσωτερικό της χώρας, μια τέτοια κριτική μόνο ως εύσημα για τον Σαμαρά θα μπορούσε εκληφθεί. Η αντιμνημονιακή πολιτική πουλάει. Και πουλάει προς όφελος αυτών που τον σηκώνουν ψηλά στον αγώνα της αντιπαράθεσης.

Τον Δεκέμβριο, κάποτε...


Πυκνότατος ο πολιτικός και κοινωνικός χρόνος που διέρρευσε από τον Δεκέμβριο του 2008, μας επεφύλασσε όσα συνήθως μας επιφυλάσσουν οι δεκαετίες. Aλλαξαν πολλά από τότε. Σχεδόν τα πάντα – και σε ένα επίπεδο πολύ βαθύτερο από την αλλαγή κυβερνητικής ηγεσίας ή την αναδιευθέτηση του κομματικού συστήματος.

Ενόχληση στη ΝΔ από τις αιχμές Στρος Καν


Έντονη είναι η ενόχληση στη ΝΔ από τις αιχμές που άφησε ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
“Ούτε επικροτώ ούτε επικρίνω την απόφαση της Ν.Δ. να μην ψηφίσει το Μνημόνιο.

«Greece is not for sale»


Φορώντας μπλουζάκι με τίτλο: "Greece is not for sale" εμφανίσθηκε στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος, λίγες ώρες πριν την ομιλία του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσων της Βουλής.

Κουβέλης : Η παρουσία του ΔΝΤ δεν ήταν αναπόφευκτη


«Η παρουσία του ΔΝΤ στην Ελλάδα δεν ήταν αναπόφευκτη. Η Ελλάδα έπρεπε αποκλειστικά να αναζητήσει λύση στην Ευρώπη. Εκεί που ανήκει», σχολίασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης για την επίσκεψη του Ντομινίκ Στρος Καν στην Αθήνα.
 Σήμερα η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, επιβάλλει την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου, χωρίς νέο Μνημόνιο, με εκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας.

«Εξοδος από το ευρώ μόνη λύση για την Ελλάδα»


«Η έξοδος από το ευρώ είναι η μόνη λύση για την ελληνική οικονομία».
Αυτό επισήμανε ο Νούριελ Ρουμπίνι μιλώντας σήμερα το βράδυ σε κλειστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και η οποία διοργανώθηκε από την εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων Better Business Bureau με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών από τον επιχειρηματικό και τραπεζικό χώρο.

«Έλληνες, τα χειρότερα δεν έχουν περάσει». Σας... πονάει ο «γιατρός», αλλά είναι για το καλό σας...


Αρχηγική εμφάνιση στο πλευρό του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, έκανε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου, το μεσημέρι της Τρίτης. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Στρος Καν ζήτησε νέεες θυσίες από τον ελληνικό λαό και προανήγγειλε ότι «τα χειρότερα δεν έχουν περάσει», ενώ επιχείρησε να εμφανιστεί ως ο... καλός γιατρός, που προσπαθεί να δώσει στους Έλληνες ένα φάρμακο που δεν τους αρέσει, αλλά είναι για το καλό τους, όπως περίπου μας είπε...

Quo Vadis η ελληνική “Δεξιά”;


Δύο σημαντικά ερωτήματα για τον κόσμο της ευρύτερης Δεξιάς, θα έλεγα ότι είναι τα εξής: πρώτον, έχει η Δεξιά πολιτικό μέλλον στην Ελλάδα και εάν ναι, ποιο είναι αυτό και από ποιους; Δεύτερον, γιατί και πως, αυτό το μέλλον θα πρέπει να ενδιαφέρει την Ελλάδα και τους Έλληνες; Ας αρχίσουμε να ξετυλίγουμε το κουβάρι των απαντήσεων, ξεκινώντας από το τέλος στην αρχή.