Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Οι περικοπές στη μεταφορά μαθητών θα ερημώσουν την ελληνική ύπαιθρο


Κόβουν και τις δαπάνες για τη μεταφορά μαθητών σε σχολεία της επαρχίας.  Τώρα είναι που θα ερημώσει για πάντα η ελληνική ύπαιθρος.  Αντί να στηρίξουν και να βοηθήσουν όσους επέλεξαν να ζουν στα χωριά, τους δίνουν την χαριστική βολή και τους εξωθούν στις πόλεις. Αμόρφωτα να μείνουν τα παιδιά τους;


Πηγή : Εφημερίδα Τόλμη

Η Ελλάδα κάνει αυτό που πρέπει, δήλωσε... ο Στρος Καν


Η απόφαση για τη στήριξη της Ελλάδα ήταν απολύτως σωστή, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν.
Προειδοποίησε τη διεθνή κοινότητα ότι οι διασυνδέσεις στην παγκόσμια οικονομία σημαίνουν πως ακόμη και τα προβλήματα μικρών χωρών μπορεί να έχουν μεγάλη επίπτωση. Ο επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρθηκε στα συμπεράσματα από την εξέλιξη της διεθνούς κρίσης, επισημαίνοντας πως η ανάγκη υποστήριξης της ανάπτυξης παραμένει απολύτως αναγκαία, ενώ χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη εξέτασης των χρεών πολλών κρατών.


Ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής για τη φέτα

Ο Υπεύθυνος του Τομέα πολιτικής ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ.  Γ. Κασαπίδης, με αφορμή την επίκαιρη επερώτηση για την ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής για τη φέτα, που κατέθεσαν 24 βουλευτές της Ν.Δ., έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στη δεινή θέση που βρίσκεται σήμερα η πατρίδα μας ο πρωτογενής τομέας μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της κρίσης.
Ιδιαίτερα ο κλάδος της κτηνοτροφίας και ειδικότερα της αιγοπροβατοτροφίας μπορεί να προκαλέσει ανάταση και ανάκαμψη της οικονομίας μας.


Κλείστε την τηλεόραση την Κυριακή!


Είναι δυνατόν; Την Κυριακή που η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοινώνει το κόμμα της εκτός από τη γιορτή της μητέρας της Μαρίκας είναι και η ημέρα που ο ΟΗΕ μας προτείνει να κλείσουμε τις τηλεοράσεις μας.
Και οι κάμερες στο Μπάντμιντον τι θα κάνουν;



Πηγή : Ελεύθερος Τύπος

Εντολή πραγματογνωμοσύνης για την παραλιακή από τον εισαγγελέα

Σπιθαμή προς σπιθαμή αναμένεται να ελεγχθεί ολόκληρο το έργο της παραλιακής λεωφόρου, σε ποσοτικό και ποιοτικό επίπεδο.

Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που έφτασαν στην «Τ», ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νομού Ηρακλείου, Νίκος Μαρκάκης, αναμένεται να διατάξει σήμερα πραγματογνωμοσύνη για το εν λόγω έργο στην προϊσταμένη Αρχή, που είναι η Περιφέρεια Κρήτης.

Μόλις χτες ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Γιάννης Μπρας συναντήθηκε με τον κ. Μαρκάκη και συζήτησε όλα τα κακώς κείμενα του… πολύπαθου έργου της παραλιακής.

Χρησμός Παπακωνσταντίνου για το χρέος ανάβει φωτιές…


Ένας …χρησμός του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου από την Φρανκφούρτη, όπου διεξάγεται το Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Συνέδριο, ήρθε να αναστατώσει την ελληνική αγορά, καθώς ερμηνεύθηκε ως διάθεση για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

"Η σύσταση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργεί θέματα ηθικής τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν", δήλωσε ο υπουργός Οικονιμκών, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires. "Επί της αρχής, κάποια μορφή συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα είναι απολύτως λογική", πρόσθεσε.

Τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία ερμήνευσαν τη συγκεκριμένη δήλωση ως ένδειξη πρόθεσης για να προχωρήσει η χώρα μας στην αναδιάρθρωση, αλλά στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνισε πάντως ότι η συγκεκριμένη δήλωση δεν αποτυπώνει την πλήρη φράση του κ. Παπακωνσταντίνου.
 

Καρατζαφέρης: Οικουμενική ή εκλογές ως τις 4 Μαρτίου!


Επανήλθε στις θέσεις του περί Οικουμενικής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Παρασκευή, κάνοντας μάλιστα και σαφείς εκτιμήσεις για το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να αναμένονται οι πιθανές εξελίξεις.
«Πρέπει να πάμε σε Οικουμενική Κυβέρνηση, το συνειδητοποιούν όλοι τώρα. Πρέπει να πάμε σε μία Εθνική Συνεννόηση. Πάμε να συζητήσουμε. Το μείζον είναι να σωθεί η πατρίδα, και όχι ό ένας να βγάζει το μάτι του άλλου. Εάν αρχίσουμε τους αποκλεισμούς και τα προαπαιτούμενα, δεν κερδίζουμε τίποτα. Δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε», είπε στην πρωινή εκπομπή του Alter o Γ.Καρατζαφέρης.
«Θεωρώ ότι τα πράγματα ωριμάζουν τώρα. ... Τα τρία αστικά κόμματα, και ενδεχομένως και η ομάδα του κ. Κουβέλη, δεν έχουμε μεγάλες αποκλίσεις. ... Εάν πάμε με "ανοικτό αυτί", θα βρούμε τον κοινό τόπο... 

Προϋπολογισμός πτώχευσης



Ας κάνουμε μια... υπόθεση εργασίας. Ότι κάποια στιγμή η Ελλάδα κηρύσσει επίσημη πτώχευση – ελεγχόμενη, οπωσδήποτε, από τους πιστωτές μας. Αν αυτό γινόταν, σύμφωνα με τα σενάρια που είναι αρκετά δημοφιλή στους κύκλους των διεθνών αναλυτών, των τραπεζιτών και εν γένει των «αγορών» – δύο συνέπειες θα συγκαταλέγονταν ανάμεσα στις πιο βασικές για τη χώρα.
● Η μία ότι ο μηχανισμός που θα διαχειριζόταν αυτή την πτώχευση – δηλαδή το ΔΝΤ, αφού άλλος παρόμοιος παγκοσμίως δεν υπάρχει και είναι αμφίβολο αν θα υπάρξει – θα αναλάμβανε ο ίδιος την οικονομική πολιτική της Ελλάδας. Σήμερα υποτίθεται ότι η τρόικα απλώς βάζει τους στόχους της...
● Η άλλη ότι θα αναλάμβανε τη διαχείριση όλων των περιουσιακών στοιχείων και των υποδομών που εξυπηρετούν την εκπλήρωση των δημόσιων λειτουργιών του κράτους – από το τραπεζικό σύστημα, την παιδεία και την υγεία έως την άμυνα, τους φυσικούς και πλουτοπαραγωγικούς πόρους, αλλά και την ίδια την κρατική λειτουργία. Και θα «φρόντιζε» για την εκποίησή τους, ώστε, στο μέτρο του δυνατού, να ικανοποιηθούν οι πιστωτές.

Χρήσιμο να συμφωνηθεί ένα Συμβόλαιο Καλής Πίστης και Συνεργασίας ανάμεσα σε κόμματα, κοινωνικούς εταίρους και συλλογικούς φορείς του Τουρισμού

Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, συμμετείχε στις 16 Νοεμβρίου 2010, στην 41η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και εν συνεχεία έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το 2010 ο Ελληνικός Τουρισμός υπέστη πολλά πλήγματα. Οι συνεχιζόμενες απεργίες και καταλήψεις διαμόρφωσαν στο εξωτερικό την εικόνα μιας Αθήνας υπό διαρκή ομηρία από ολιγάριθμες, ανεύθυνες μειοψηφίες.
Τέτοια φαινόμενα πρέπει να αποφεύγονται μελλοντικά. Για το λόγο αυτό, θα ήταν χρήσιμο να συμφωνηθεί ένα Συμβόλαιο Καλής Πίστης και Συνεργασίας ανάμεσα σε κόμματα, κοινωνικούς εταίρους και συλλογικούς φορείς του Τουρισμού.


Οταν το κάρο μπαίνει μπροστά από το άλογο...


Είναι κοινός τόπος ότι η Ευρωζώνη βυθίζεται σε κρίση. Οι αντιφάσεις της, που στην περίοδο των «παχιών αγελάδων» επικαλύπτονταν από το κλίμα ευφορίας, έχουν βγει με δύναμη στην επιφάνεια. Τα επιμέρους προβλήματα χωρών–μελών υφίστανται, αλλά το μείζον είναι η ανισομερής ανάπτυξη και η διαφορά ανταγωνιστικότητας στους κόλπους της Ευρωζώνης. Αυτές δημιουργούν αναπόφευκτα ανισορροπία και αδύνατους κρίκους.

Ούτε μία λέξη από Γερουλάνο και Ραγκούση για τις κληρώσεις του ΟΠΑΠ


Κανένα από τα δύο κυβερνητικά στελέχη (Γερουλάνος, Χυτήρης), που εποπτεύουν την ΟΠΑΠ Α.Ε. ο πρώτος και την ΕΡΤ ο δεύτερος, δεν αντέδρασε δημοσίως στην αποκάλυψη της «Ε» για τη διακοπή της συνεργασίας των δύο κρατικών φορέων σχετικά με τη μετάδοση των κληρώσεων των ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΤΖΟΚΕΡ.
Χθες έγινε η πρώτη μετάδοση από τον ΑΝΤ1, εγκαινιάζοντας έναν ετήσιο κύκλο που θα κοστίζει στην ΟΠΑΠ Α.Ε. δυόμισι εκατ. ευρώ έναντι 700.000 ευρώ που κόστιζε στην ΕΡΤ. Η κίνηση αυτή έγινε έπειτα από εισήγηση της διαφημιστικής εταιρείας που διαχειρίζεται την ΟΠΑΠ Α.Ε., με αιτιολογία τη χαμηλή τηλεθέαση της ΕΤ3 σε σχέση με του ΑΝΤ1.Το γεγονός ότι πρόκειται για την ίδια εταιρεία που είχε αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ, την καμπάνια του υπουργείου Εσωτερικών για τις δημοτικές εκλογές και άλλα, θεωρείται απλή... σύμπτωση. Αλλά η ΕΡΤ, που δέχεται να εισπράττει τον οβολό κάθε φτωχού νοικοκυριού μέσω ΔΕΗ, πώς και δεν έχει αντιδράσει; Μάλλον λόγω του ότι θα πάρει χρήματα από τον ΟΠΑΠ ως χορηγία για αθλητικές εκπομπές.
Τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι και όλοι ικανοποιημένοι.

Πηγή : Εφημερίδα Ελευθεροτυπία

Αντίδραση του Βουλευτή της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, για την κατάργηση μετακίνησης των μαθητών των Αθλητικών Σχολείων της χώρας

«Τελεσίγραφο» απέστειλε το υπουργείο Παιδείας στους γονείς των μαθητών αθλητικών σχολείων, σύμφωνα με το οποίο τους καλεί έως τις 19 Νοεμβρίου να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν τα παιδιά τους τη φοίτηση στα Αθλητικά σχολεία της χώρας, καθώς διεκόπη η κάλυψη της δαπάνης για την μετακίνηση των μαθητών. Το γεγονός προκάλεσε την κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, που κάλεσε την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα. Α. Διαμαντοπούλου, να ανακαλέσει την απόφασή της.


Αναβολή "ανασχηματισμού" στη Νέα Δημοκρατία...


Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο «ανασχηματισμός» στη Ρηγίλλης αναβάλλεται.
Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί, η συζήτηση θα περιοριστεί στο αποτέλεσμα των εκλογών και στις επόμενες κινήσεις της ΝΔ....Αυτό διαμήνυσε χθες αργά το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς σε συνομιλητές του- κομματικά στελέχη που έσπευσαν να τον ρωτήσουν εάν προτίθεται να  προχωρήσει τώρα σε αλλαγές στις Γραμματείες του κόμματος.
Ωστόσο, ο Πρόεδρος του κόμματος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε «ανασχηματισμό» το αμέσως προσεχές διάστημα. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο Πρόγραμμα, τον Πολιτικό Σχεδιασμό και την Επικοινωνία- τομείς στους οποίους προΐστανται οι Ευριπίδης Στυλιανίδης, Μάξιμος Χαρακόπουλος και  Πάνος Παναγιωτόπουλος.



Πηγή : fimotro.blogspot.com

Απέκλεισε κατηγορηματικά ενδεχόμενες περικοπές των αποδοχών στις ένοπλες δυνάμεις ο Μπεγλίτης


Το ενδεχόμενο περικοπών στις αποδοχές των στρατιωτικών απέκλεισε κατηγορηματικά μιλώντας
στο ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης λίγο πριν την έγκριση του προϋπολογισμού του 2011 από το υπουργικό συμβούλιο και την κατάθεσή του στη Βουλή.
«Τέρμα. Δεν μπορούν να περικοπούν άλλο ούτε οι μισθοί ούτε τα επιδόματα, δεν μπορούν να λειτουργήσουν οι ένοπλες δαπάνες. Σε αυτό είμαστε ξεκάθαροι.» τόνισε χαρακτηριστικά.


Κλείνει το ραδιόφωνο της Βουλής λόγω κρίσης


Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από την επιτροπή ακροάσεων της Βουλής οι τοποθετήσεις του νέου προέδρου της ΕΡΤ, Θανάση Παπαγεωργίου, και του νέου διευθύνοντος συμβούλου, Λάμπη Ταγματάρχη.
Υπέρ της απόφασης ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, ενώ λευκό ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Εντωμεταξύ ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος υπενθύμισε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης δεν θα λειτουργήσει ο ραδιοφωνικός σταθμός της Βουλής, αλλά το υπάρχον προσωπικό της τηλεόρασης του Κοινοβουλίου θα επιμελείται ένα ραδιοφωνικό μισάωρο πρόγραμμα, το οποίο θα μεταδίδεται σε όλη την Ελλάδα, μέσω της ΕΡΤ.


Πηγή : star.gr