Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Κλείστε τα ΚΑΠΗ, συγχωνεύεστε την ΕΡΤ οι προτάσεις Προβόπουλου...

Ποτέ δεν πρέπει να βάζεις έναν μάνατζερ να διοικήσει μία χώρα. Πολύ περισσότερο ποτέ δεν πρέπει να τον ακούς να λέει την άποψή του, ειδικά όταν αυτή βρίσκεται κάτω από τη φράση «ενδιάμεση έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας». Διότι, οι μάνταζερς έχουν μία δουλειά: Να βρίσκουν λύσεις σε προφανή προβλήματα με τον πιο ωμό τρόπο: απολύσεις, μειώσεις, περικοπές.
Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε. Διότι, εάν τα δέκα βήματα που έγιναν μέχρι σήμερα, στις ημέρες μας, σε αυτό που λέγεται αφηρημένα κοινωνικό Κράτος, τα αντιστρέψουμε, τότε δεν υπάρχει λόγος να έχουμε καν Κράτος.
Τί λέει όμως ο κ.Προβόπουλος;
Να κλείσουν οι Δήμοι τα ΚΑΠΗ. Γιατί αυτά λειτουργούν με επιδότηση. Στην ίδια συλλογιστική θα έπρεπε να κλείσουμε και τα νοσοκομεία γιατί και αυτά λειτουργούν με την ίδια – πολλαπλασιασμένη επί χίλια – επιδότηση. Να κλείσουμε επίσης τα θέατρα, τα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους, να σταματήσουν να επιδοτούνται τα πλοία να πηγαίνουν στα νησιά ειδικά το χειμώνα, να σταματήσουν οι φοιτητές και μαθητές να χρησιμοποιούν πάσο, και πάει λέγοντας.
Το θέμα είναι ότι αυτές τις λύσεις θα τις πρότεινε ο ανειδίκευτος πρωτοετής σπουδαστής του τελευταίου ΙΕΚ για μάνατζερς της χώρας. Διότι, εάν είναι μέσα από μία σειρά δήθεν λύσεων να γυρίσουμε το χρόνο πίσω στο ’50, το ’60 ή το ’70, τότε να ετοιμάσουμε τις βαλίτσες μας για να συμμετέχουμε από τώρα σε αυτό που θα ονομαστεί «νέο μεταναστευτικό ρεύμα».
 Τότε βέβαια ο κόσμος έφευγε για να βρει δουλειά. Τώρα θα φεύγει γιατί δεν αντέχει άλλο την ανοησία στη χώρα του…



Πηγή : newsblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου