Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Γκρίνια στο ΠΑΣΟΚ για τις προεκλογικές επιλογές. Πήραν την εκστρατεία λάθος.

Ξεκίνησε με σιγουριά το ΠΑΣΟΚ ότι στις περιφερειακές εκλογές θα επιβεβαιωθεί η κυριαρχία του στην πολιτική ζωή της χώρας, αλλά δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές πλησιάζει στο τέρμα με κομμένα τα φτερά και με ορατό το ενδεχόμενο μιας ήττας, κυρίως στην Αττική, τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Ηδη στελέχη του κόμματος κάνουν λόγο για χαλαρότητα στην αρχή της περιόδου, που έφερε τα πράγματα σε τούτη τη δύσκολη κατάσταση, για επικοινωνιακά λάθη και πρόχειρη προετοιμασία όσον αφορά τη συμμετοχή του πρωθυπουργού στην προεκλογική εκστρατεία.
Παράλληλα, δεν είναι μακριά από την πραγματικότητα οι εκτιμήσεις ότι αν το ΠΑΣΟΚ ηττηθεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα βγουν μαχαίρια στο εσωτερικό του κόμματος και θα περιέλθει σε κατάσταση εσωστρέφειας, με αρνητικά αποτελέσματα για την κυβερνητική πολιτική στην πιο κρίσιμη και καθοριστική φάση της.
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι το σημαντικότερο λάθος που έχει γίνει μέχρι σήμερα δεν αφορά τόσο στα πρόσωπα που ηγούνται των συνδυασμών, όσο το γεγονός ότι το κόμμα και η κυβέρνηση δεν απέκρουσαν αμέσως και αποτελεσματικά την επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης κατά του Μνημονίου και της έδωσαν τη δυνατότητα να θέσει αυτή τους όρους της αντιπαράθεσης. Ως παράδειγμα αναφέρουν το γεγονός ότι στην αρχή ο πρωθυπουργός είχε πει ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ψήφος για τον «Καλλικράτη», μετά είπε ότι είναι δημοψήφισμα για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα και τώρα καταλήγει, επί της ουσίας, να μπαίνει ο ίδιος μπροστά για να αποκρούσει τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για την οικονομική πολιτική και το Μνημόνιο. Δηλαδή τις δύο τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση θα παίξει στο γήπεδο που θέλει η αντιπολίτευση, αυτό του Μνημονίου και της οικονομίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βουλευτής Νάσος Αλευράς μιλώντας χθες στη «ΝΕΤ 105,8» είπε ότι η κυβέρνηση αδικαιολόγητα έχασε τα διλήμματα τα οποία είχε θέσει όλο το προηγούμενο διάστημα, με αποτέλεσμα να χάσει το πολιτικό πλεονέκτημα και να επιτρέψει στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να επανέλθουν. Ο ίδιος, πάντως, μίλησε θετικά για την απόφαση του πρωθυπουργού να βγει πια ο ίδιος μπροστά και να μιλήσει για την ουσία των πραγμάτων.



Πηγή : Εφημερίδα Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου