Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Δώστε απάντηση

Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι η κρισιμότερη αναμέτρηση στο χώρο της αυτοδιοίκησης από τη μεταπολίτευση. Έχουν σαφές πολιτικό περιεχόμενο.
Άλλωστε διεξάγονται με το νέο νόμο του «Καλλικράτη». Μια μεταρρύθμιση στα χαρτιά που θα δοκιμασθεί στην πράξη, καθώς δεν συνοδεύεται από τους απαραίτητους πόρους. Γι’ αυτόν επιπλέον το λόγο θα πρέπει να εκλεγούν πρόσωπα που θα έχουν το σθένος να διεκδικήσουν από την κεντρική κυβέρνηση τα αναγκαία για να λειτουργήσει η αυτοδιοίκηση, να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της.Και τέτοιο ρόλο δεν μπορούν να διαδραματίσουν οι κυβερνητικοί υποψήφιοι.Οι εκλογές αυτές είναι και μια ευκαιρία προς τους πολίτες να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση του Μνημονίου και της τριμερούς επιτήρησης ότι διαφωνούν με την ακολουθούμενη πολιτική.
Πριν τις κάλπες κάθε πολίτης οφείλει να θυμηθεί το προεκλογικό «λεφτά υπάρχουν του κ. Παπανδρέου και να το συγκρίνει με τις μετεκλογικές του πράξεις: την εκτίναξη της ανεργίας και του πληθωρισμού, την καταιγίδα των «λουκέτων» και τη βαθιά ύφεση, την κατάρρευση της οικοδομής, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και τις περικοπές των συντάξεων, τις αυξήσεις στις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης.

Το διακύβευμα των εκλογών που καλούμαστε να απαντήσουμε είναι αν θα ανεχθούμε άλλο την πολιτική εξαπάτηση, το ψευτοδίλημμα και τον εκβιασμό του πρωθυπουργού, τα δραματικά αδιέξοδα του μνημονίου, που πλέον αναγνωρίζουν και οι εμπνευστές του.
Αποχή ή ψήφος σε υποψηφίους που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ είναι λευκή επιταγή για νέα σκληρότερα μέτρα. Τώρα είναι η ώρα οι ενεργοί πολίτες να δώσουν απάντηση.Η επιτυχία των υποψηφίων που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Νοεμβρίου θα σημάνει την ενίσχυση της ελπίδας για μια διαφορετική πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα. Θα είναι απάντηση σε όσους, είτε από την κυβέρνηση είτε από τα εξαπτέρυγά της, μας ζητούν επιμόνως να συναινέσουμε σε πολιτικές στραγγαλισμού των νοικοκυριών, σε πολιτικές ύφεσης και αδιεξόδων.
Καλούμε τους πολίτες να ψηφίσουν θετικά στην υπέρβαση της κρίσης με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά που θα απαλλάξουν τη χώρα από τα δεσμά του μνημονίου πιο νωρίς. Χρέος μας να ανατρέψουμε την εθνική μελαγχολία ξαναδίνοντας ελπίδα στην κοινωνία.



Πηγή : Μάξιμος Χαρακόπουλος - politis-gr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου