Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Θα τραβήξει τη σκανδάλη...

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι δεν πρόκειται να θιγούν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Άρα; Άρα, θα φορολογηθούν εκ νέου οι επιχειρήσεις. Θα γνωρίζετε το «ουκ αν λάβεις  παρά του μη έχοντος»!  Και ποιος να πληρώσει; Οι μισθωτοί; Αυτοί κι αν έχουν! Όχι χρήματα, αλλά δηλώσεις πτώχευσης. Οπότε, αντιλαμβανόμαστε για ποιόν λόγο αποχωρείτε, κύριε πρόεδρε, και σας κατανοούμε πλήρως. Θα φύγετε επειδή δεν θέλετε στην πραγματικότητα να δώσετε λύσεις, αλλά να συντηρήσετε κι εσείς το κρατικοδίαιτο και κομματικοποιημένο κράτος.

Κατά πάσα πιθανότητα ο κ. Παπανδρέου θα τραβήξει τη σκανδάλη και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Οι γνωστοί πολιτικάντηδες που χρόνια τώρα ταλαιπωρούν τη χώρα με τις ρητορικές τους ανοησίες, θα σπεύσουν να δικαιολογήσουν πλήρως την απόφασή του. Θα μιλήσουν για «προδοτική στάση της αντιπολίτευσης» και θα προσπαθήσουν να μετατοπίσουν την προσοχή της κοινής γνώμης στα πυροτεχνήματα στον ουρανό από το σπίτι που ετοιμάζεται να καταρρεύσει μπροστά στα μάτια της. 


Κι ας πούμε κύριε Παπανδρέου ότι πάτε σε εκλογές κι ας πούμε ότι τις κερδίζετε. Τι περισσότερο θα κάνετε από αυτό που κάνετε σήμερα; Ή μήπως γνωρίζετε από τώρα ότι οι πιθανότητες είναι εναντίον σας και έτσι συνειδητά οδηγείτε το κόμμα σας στη συντριβή; Στην πρώτη περίπτωση  οι εκλογές είναι ανώφελες, αφού θα κερδίσετε κάτι που ήδη έχετε στα χέρια σας, την εξουσία. Στη δεύτερη περίπτωση θα πρόκειται για την επανάληψη του μεγαλύτερου ταχυδακτυλουργικού κόλπου της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας που πρώτος πραγματοποίησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο Βου: Το κόλπο του «στρίβειν δια των εκλογών».

Ποιο από τα δύο σενάρια ισχύει; Πριν βιαστείτε να απαντήσετε, σκεφτείτε κι ένα τρίτο σενάριο: Να ζητηθεί η βοήθεια εξωθεσμικών παραγόντων, είτε πριν είτε μετά τις εκλογές. «Λόγω της κρισιμότητας της καταστάσεως καλούνται Έλληνες πατριώτες να πυκνώσουν τις τάξεις των μαχόμενων δυνάμεων για την αποτίναξη του ζυγού του ΔΝΤ». Δεν είναι άσχημο σενάριο. Άλλωστε, η οικογένεια Μαρκεζίνη χαρακτηρίστηκε στο παρελθόν από την αστοχία των επιλογών της και άλλοτε κραταιά συγκροτήματα Τύπου από την ιδιαίτερη σχέση με τα μαγειρεία της Βασιλικής Οικίας. Ποιος είπε ότι η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται; Και μην τολμήσει κανείς να μιλήσει περί φάρσας. Διότι τον ελληνικό λαό μόνο δράματα τον περιμένουν αν και εφόσον οι ηγέτες του σκέπτονται κατά τοιούτο τρόπο...



Πηγή : Θανάσης Μαυρίδης - capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου