Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Μετέωρη η κυβέρνηση


Προβληματισμό και ανησυχία για τις συνεχείς εκρήξεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που σε κάθε ευκαιρία «σφυροκοπούν» την κυβέρνηση και τραυματίζουν την εικόνα της, επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Όσο και αν οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου επιχειρούν να υποβαθμίσουν την κατάσταση με το επιχείρημα ότι «η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι ζωντανή, αλλά έχει συναίσθηση της κρίσιμης για τη χώρα κατάστασης», η πραγματικότητα είναι ότι στο Μαξίμου έχει σημάνει «συναγερμός». Τόσο η απώλεια του μέχρι χθες καταγεγραμμένου ως «παπανδρεϊκού» βουλευτή κ. Βαγγέλη Παπαχρήστου, όσο και τα ξεσπάσματα των βουλευτών σε κάθε ευκαιρία, ακόμα και κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού για το 2011, εκτιμώνται από συνεργάτες του κ. Παπανδρέου ως πολύ σοβαρά «τραύματα» για την εικόνα της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού. Ήδη, τα πρώτα πλήγματα σε αυτό το επίπεδο έχουν αρχίσει και καταγράφονται σε κρυφές δημοσκοπήσεις, και κάνουν πολλούς από την ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να χάνουν τον ύπνο τους από την αγωνία των εξελίξεων που μπορεί να δρομολογηθούν με την είσοδο του νέου έτους.
Για τους λόγους αυτούς το Μαξίμου επικεντρώνει τη στρατηγική του για το επόμενο διάστημα σε μία επιχείρηση εκτόνωσης της εσωκομματικής έντασης και κατευνασμού των βουλευτών. Προς την κατεύθυνση αυτή έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά τις γιορτές, στη διάρκεια της οποίας θα δοθεί ο λόγος στους βουλευτές. Στόχος αυτής της κίνησης είναι αφενός τα μέλη της Κ.Ο. να εκτονωθούν και αφετέρου ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου να επιχειρήσει να ελέγξει την κατάσταση με «ενέσεις αισιοδοξίας» που θα κινούνται στη λογική ότι «τα χειρότερα πέρασαν».
Το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση του κατευνασμού των βουλευτών έγινε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν αμέσως μετά την υπερψήφιση του προϋπολογισμού κάλεσε τους βουλευτές του κόμματος σε μία χαλαρή συζήτηση με πρόσχημα την ανταλλαγή ευχών! Η κίνηση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη από τον ίδιο και τους συνεργάτες του, δεδομένου ότι στο πρωθυπουργικό γραφείο έχουν καταφθάσει μηνύματα αγωνίας και δυσφορίας των βουλευτών για την κατάσταση που επικρατεί και οι ίδιοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στις εκλογικές περιφέρειές τους, όπου θα μεταβούν για τις γιορτές. Ο κ. Παπανδρέου επιχείρησε να εμψυχώσει τους βουλευτές που αποχωρούν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους «με βαριά καρδιά», ακούγοντας παράλληλα τα παράπονα και τις γκρίνιες τους για τις αποφάσεις της κυβέρνησης αλλά και την πίεση που οι ίδιοι δέχονται να στηρίξουν νομοσχέδια χωρίς να συμφωνούν και σε ορισμένες περιπτώσεις χωρίς να έχουν προηγουμένως σχετική ενημέρωση. 


Πηγή : adesmeytos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου