Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ενόχληση στη ΝΔ από τις αιχμές Στρος Καν


Έντονη είναι η ενόχληση στη ΝΔ από τις αιχμές που άφησε ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
“Ούτε επικροτώ ούτε επικρίνω την απόφαση της Ν.Δ. να μην ψηφίσει το Μνημόνιο.
Πιστεύω, όμως, ότι το πρόγραμμα θα στεφθεί με επιτυχία, άρα η ΝΔ πρέπει να αποφασίσει με ποιον θα ταχθεί”, είπε ο επικεφαλής του Ταμείου, ενώ όταν ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας, Χρ. Σταϊκούρας, μίλησε για “άλλο μείγμα πολιτικής”, ο κ. Στρος Καν του απάντησε πως “δεν έχει δει τις εναλλακτικές προτάσεις της ΝΔ”. “Αφού στηρίξατε τα μέτρα, γιατί δεν ψηφίζατε και το Μνημόνιο;” διερωτήθηκε επιπροσθέτως.
“Μα καλά, δεν τον έχουν ενημερώσει για τις εναλλακτικές μας προτάσεις;”, φέρεται ειπών ο Αντ. Σαμαράς σε στενούς συνεργάτες του, λίγο πριν συναντηθεί με το γάλλο πολιτικό.
Κατά τα λοιπά, στη συνάντηση Σαμαρά-Στρος Καν, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξήγησε στο συνομιλητή του γιατί θεωρεί “άδικο και αναποτελεσματικό” το Μνημόνιο. Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι “δεν οδηγεί σε αποτελέσματα”, πως “δεν βγαίνουν τα νούμερα” και επέμεινε στην ανάπτυξη. “Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη, θα προκύψουν ακόμη μεγαλύτερα αδιέξοδα”, είπε. Ο Αντ. Σαμαράς εκτίμησε, παράλληλα, ότι “από μόνη της δεν μπορεί η επιμήκυνση αποπληρωμής του δανείου να αποτρέψει τα αδιέξοδα του Μνημονίου” και προέβαλε διαχειριστικού τύπου ενστάσεις. Τού ζήτησε, μάλιστα, να μην υπάρξουν νέα επαχθή μέτρα.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντ. Σαμαράς ανάλυσε στον Ντ. Στρος Καν τις προτάσεις της Ν.Δ. και αναφέρθηκε στις αστοχίες τόσο του Μνημονίου, όσο και της κυβέρνησης. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Στ. Δήμας “παραπονέθηκε” πως “ο μέσος όρος δανεισμού της Ελλάδας είναι πολύ υψηλός”, ενώ ο σύμβουλος του Αντ. Σαμαρά, Χρ. Λαζαρίδης, παρουσίασε στον γενικό διευθυντή του ΔΝΤ τις προτάσεις του κόμματος για αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.
Σε κάθε περίπτωση, όπως παραδέχονται και υψηλόβαθμα “γαλάζια” στελέχη, ο επικεφαλής του ΔΝΤ “υπήρξε επιθετικός” προς τη Ν.Δ. για την αντιμνημονιακή ρητορεία της. Οι ίδιες πηγές ομολογούν, πλέον, ότι “οι πιέσεις για συναίνεση προς την κυβέρνηση είναι μεγάλες”, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…


Πηγή : zoomnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου