Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Σκόνταψαν στον Μπένι



Πυρομαχικά για τα άρματα μάχης περιμένουν στον Στρατό Ξηράς, αλλά πυρομαχικά δεν βλέπουν. Υποτίθεται ότι όλες οι διαδικασίες έχουν γίνει και απομένει η παραγγελία της πρώτης παρτίδας 12.000 βλημάτων για τα LEO2HEL και LEO2A4. Ποιο είναι το πρόβλημα και δεν γίνεται η παραγγελία; Θα σας το αποκαλύψουμε εμείς. Ο Βενιζέλος έχει «τσιμπήσει» χοντρή παρατυπίατων Γερμανών που έχουν πάρει την παραγγελία και δεν πρόκειται να βάλει υπογραφή έως ότου τη διορθώσουν.
Τι βρήκε ο Μπένι και δεν υπογράφει το αίτημα για την υποβολή επίσημης οικονομοτεχνικής προσφοράς (RFP) από τους Γερμανούς που έχουν πάρει την παραγγελία των 12.000 βλημάτων; Η γερμανική Ραϊμένταλ, που είναι στην ουσία ο αποδέκτης του συμβολαίου, έχει υπογράψει σύμβαση παροχής συμβουλών με εταιρεία που φέρεται ότι ανήκει σε Έλληνα, ο οποίος όμως έχει την εταιρεία στην Κύπρο! Αυτό είναι παράνομο, αφού δεν μπορεί να κάνεις δουλειές στην Ελλάδα, αλλά να αποφεύγεις την εφορία μέσω Λευκωσίας!
Έριξε το μπαλάκι
Το πώς θα ξεμπλέξει το πράγμα για να αρχίσουν να γεμίζουν τα κανόνια των αρμάτων με βλήματα, παραμένει άγνωστο, αλλά το μπαλάκι ο Βενιζέλος το ’χει ρίξει στους Γερμανούς και περιμένει. Έτσι κι αλλιώς ξέρει, με τόσα που ’χει ακούσει, ότι του την έχουν στημένη στη γωνία – φυσικό είναι να προσέχει υπέρμετρα.
Η βαβούρα για τα πυρομαχικά των αρμάτων μάχης δεν είναι τωρινή. Ξεκινάει από το 2002! Κανονικό γιοφύρι της Άρτας, δηλαδή, χάριν των εδώ μεσαζόντων, που κατόρθωσαν να εξαιρέσουν τα πυρομαχικά από τη βασική προμήθεια των αρμάτων!
Πρόσφατα λοιπόν ο Βενιζέλος βρήκε μία άκρη και αποφασίστηκε αρχικά η προμήθεια των 12.000 βλημάτων για την κάλυψη των άμεσων και επιτακτικών επιχειρησιακών αναγκών και σε δεύτερη φάση να προχωρήσει στην παραγγελία άλλων 75.000 μέσω διαγωνισμού.
Αυτή η εξέλιξη δεν ικανοποιούσε βέβαια Αμερικάνους, Ισραηλινούς αλλά και Ιταλούς, οι οποίοι «γλυκοκοίταζαν» το πρόγραμμα. Ικανοποιούσε όμως πολύ τους φίλους μας τους Γερμανούς, αφού είναι λογικό ότι με τα 12.000 κομμάτια που θα προμήθευαν τον ελληνικό στρατό αποκτούσαν σαφέςπροβάδισμα και στον διαγωνισμό που θα ακολουθούσε.
Στη διπλάσια τιμή
Η δουλειά πήγε να μπερδευτεί όταν ο Καρατζαφέρης και ο Κοραντής άρχισαν να φωνάζουν στη Βουλή ότι αγοράζουμε τα ίδια βλήματα με τους Τούρκους αλλά στη διπλάσια τιμή (!) και, όπως αποδείχτηκε, είχαν δίκιο. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανηφόρισε στο Πεντάγωνο για να ενημερωθεί από τον Βενιζέλο, με τον οποίο δεν είναι μυστικό ότι έχουν εξαιρετικές σχέσεις. Ίσως γι’ αυτό, αντί να μαλλιοτραβηχτούν, εμφανίστηκαν μετά το ραντεβού «φίλοι και αγαπημένοι». Το βασικό επιχείρημα του Βενιζέλου ήταν ότι οι Τούρκοι τα είχαν αγοράσει το 2005 και μάλιστα μαζί με τ’ άρματα που είχαν παραγγείλει. Άρα γι’ αυτό και πέτυχαν καλύτερη τιμή.
Τώρα το πρόβλημα είναι ο Έλληνας με επιχείρηση στην Κύπρο αλλά... «μπίζνες» στην Αθήνα. Το Πεντάγωνο έχει διαμηνύσει στους ενδιαφερόμενους Γερμανούς ότι ή θα εναρμονιστούν απολύτως με την ελληνική νομοθεσία ή βλήματα δεν παίρνουμε. Μην ξεχνάμε ότι στην ιστορία της πώλησης των ναυπηγείων ο Βενιζέλος πέρασε ολόκληρο άρθρο στον νόμο – το άρθρο 8 – για να αποφεύγονται τέτοιου είδους αλχημείες και κόλπα...

 
Πηγή : topontiki.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου