Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Αλ. Τσίπρας: Δεν θα γίνουμε κομπάρσοι σ’ ένα στημένο σκηνικό συναίνεσης


Την «απουσία» του ΣΥΡΙΖΑ από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων υποστήριξε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter.
«Υπάρχει η θεσμική υποχρέωση να συνομιλούμε, όμως νομίζω σ’ αυτόν τον ένα χρόνο που βρίσκεται στην εξουσία η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, έχει αποδείξει ότι τα θεσμικώς αυτονόητα, τα εντάσσει σ’ ένα παιχνίδι επικοινωνιακών σκοπιμοτήτων» δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
«Τις μάχες τις δίνουμε μέσα και έξω από το κοινοβούλιο. Τις δίνουμε υπερασπιζόμενοι τον θεσμό της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, την ίδια στιγμή που κάποιοι αυτόν τον θεσμό τον εξευτελίζουν» σημείωσε ο ίδιος.
«Την αίσθηση της “γλάστρας” έχουν οι ίδιοι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, που καλούνται για άλλη μια φορά να ψηφίσουν όχι κατά συνείδηση, αλλά καθ’ υπαγόρευση κομματικής πειθαρχίας ένα νομοσχέδιο το οποίο καταργεί το νομικό μας πολιτισμό και τις εργασιακές σχέσεις όπως τις ξέραμε από τη Μεταπολίτευση» επεσήμανε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
«Είμαστε διαρκώς στη Βουλή, παρεμβαίνουμε και καταθέτουμε προτάσεις. Είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις ένα χρόνο τώρα για την κρίση, και μας έλεγαν ότι αυτές οι προτάσεις είναι ανεδαφικές και μη ρεαλιστικές» πρόσθεσε.
«Είναι προφανές ότι εδώ υπάρχουν επικοινωνιακές σκοπιμότητες. Ο κύριος Παπανδρέου δεν θέλει τη γνώμη μας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι:
«Η στάση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι θα εκφράσει με τον πιο ηχηρό τρόπο την αντίθεσή της στην παρουσία του εκπροσώπου (του Στρος Καν) ενός οργανισμού που ευθύνεται για τη δυστυχία εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα και το ελληνικό κοινοβούλιο».
«Εμείς δεν θα γίνουμε κομπάρσοι σ’ ένα στημένο σκηνικό συναίνεσης» κατέληξε ο κ. Τσίπρας. 



Πηγή : real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου