Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ευθύνες στους πολιτικούς από τον γνωστό ακαδημαϊκό Βασίλειο Μαρκεζίνη

Αιχμηρός εμφανίζεται ο Βασίλειος Μαρκεζίνης με σημερινό του δημοσίευμα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Εκεί αναφέρει πως «τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι μυστικά διαπραγματευόμενοι Έλληνες πολιτικοί και διπλωμάτες χειρίζονται δύο ειδών προβλήματα».  
«Στο Αιγαίο διακυβεύεται κυρίως η χερσαία ακεραιότητα της πατρίδας μας, εαν οι Τούρκοι καταφέρουν να κρατήσουν ανοιχτό το θέμα των βραχονησίδων και των συνδεόμενων δικαιωμάτων, αλλά και, ενδεχομένως, τα δικαιώματα μας που θα χαθούν εάν οι ποικίλες αρμοδιότητες στο Αιγαίο χωριστούν μεταξύ των δύο κρατών με βάση τον 25ο Μεσημβρινό» συνεχίζει. 
Ο Β. Μαρκεζίνης κατηγορεί τους πολιτικούς χωρίς να τους ονοματίζει «στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ο δικός μας πλούτος θα μοιραστεί γιατί όλοι (ή μερικοί;) φοβούνται να πουν "όχι"στον ένοπλο γείτονα και ταραξία». Συνεχίζει τη κριτική του λέγοντας: «αν και εξαιρέσεις βεβαίως υπάρχουν, ευρέως διαδεδομένη, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, είναι η εντύπωση ότι η πολιτική ηγεσία (πρώην και νυν) φέρει μεγάλο μέρος της ευθύνης για την οικονομική εξαθλίωση της χώρας».



Πηγή : newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου