Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Κρούουν τον κώδωνα! Με απώλεια εδρών κινδυνεύει η Ν.Δ. στην Κρήτη...


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν για τη Ν.Δ. τα εκλογικά αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής στην Κρήτη, γιατί εάν η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη με το νέο κόμμα της πετύχει να συγκεντρώσει το απαραίτητο ποσοστό πανελλαδικά για να εισέλθει στη Βουλή στις επόμενες εθνικές εκλογές και παράλληλα καταφέρει στο νησί μας τα ποσοστά των περιφερειακών εκλογών, τότε η Ν.Δ. θα απολέσει τουλάχιστον δύο έδρες της στην Κρήτη.
Από το νησί μας εξασφάλισε την Κυριακή 57.735 ψήφους, δηλαδή το 28% των ψήφων που ζητά σε όλη τη χώρα (205.750) για να μπει το κόμμα της στη Βουλή.
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε τοπικό επίπεδο έχουν αρχίσει να ανησυχούν πραγματικά για την επόμενη ημέρα που ξημερώνει, εφόσον συνεχιστεί το ίδιο... βιολί στο κόμμα τους και δε γίνουν κινήσεις προσέγγισης των Κρητικών ψηφοφόρων.
Να αναφέρουμε ενδεικτικά πως εάν εξελιχθούν για την κυρία Μπακογιάννη όλα όπως τα σχεδιάζει πανελλαδικά και διατηρήσει την εκλογική δυναμική της στο νησί μας, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι σε θέση να εκλέξει έναν βουλευτή στο νομό Ηρακλείου και έναν στα Χανιά, ενώ θα «παιχτεί» με βάση τα υπόλοιπα και μια έδρα στο Ρέθυμνο.
Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία θα χάσει μία από τις δύο έδρες που επί χρόνια διατηρεί στο Ηράκλειο, θα εκλέξει έναν βουλευτή στο Λασίθι και έναν στα Χανιά, ενώ θα χάσει την έδρα της στο Ρέθυμνο!
Τα δεδομένα αυτά συνυπολογίζουν εδώ και καιρό σε επίπεδο σεναρίων οι βουλευτές του κόμματος σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Λασίθι, βλέποντας πλέον μετά την 7η Νοεμβρίου τον κίνδυνο να προσωποποιείται, αφού δεν κατάφεραν να ενισχύσουν τον υποψήφιο περιφερειάρχη της Ν.Δ. Γιάννη Πλακιωτάκη και να τον σηκώσουν εκλογικά πάνω από τον κ. Δημήτρη Γιαννουλάκη.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. με βάση αυτά τα δεδομένα έχει να διαχειριστεί μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση στην Κρήτη, φροντίζοντας όχι μόνο να μην υπάρξουν άλλες απώλειες σε ψήφους, αλλά και ανάκτηση κάποιων εκ των χαμένων που άντλησε στις περιφερειακές εκλογές η κυρία Μπακογιάννη.
Κι αυτό θα πρέπει να το πράξει διατηρώντας λεπτές ισορροπίες ειδικά στο νόμο Ηρακλείου, όπου μυρίζει μπαρούτι ανάμεσα στα στρατόπεδα των δύο βουλευτών, οι οποίοι γνωρίζουν καλά πως πλέον είναι μπροστά στο δίλημμα «ο θάνατός σου η ζωή μου».




Πηγή : Εφημερίδα ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ - Ελένη Βασιλάκη, δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου