Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Αντί να αλλάξουν πολιτική, ζητούν να αλλάξει η κριτική...

Ο κ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του δεν έλαβαν το μήνυμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Ερμήνευσαν το ρεκόρ αποχής και το ισχνό ποσοστό της τάξης του 35% που πήρε το ΠΑΣΟΚ στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών σαν έγκριση της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζεται.


Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2011 που δόθηκε στη δημοσιότητα συνεχίζει στη γραμμή των «θυσιών χωρίς ελπίδα», εφόσον η πολιτική που βρίσκεται πίσω από αυτόν συμβάλλει στην ενίσχυση των φαινομένων ύφεσης, στην καταστροφή μεγάλου μέρους του παραγωγικού ιδιωτικού τομέα και σε νέα αύξηση της ανεργίας σε επίπεδα-ρεκόρ.
Φαίνεται ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει αναλάβει πολύ σκληρές δεσμεύσεις έναντι της τρόικας και των πιστωτών μας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διαπραγματευτεί ακόμη και αυτονόητες διορθωτικές κινήσεις, που θα εξασφάλιζαν την υποστήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα συνέβαλαν στη δημιουργία ενός κλίματος στοιχειώδους συναίνεσης.
Το μήνυμα που στέλνουν ο κ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του είναι απλό και εξοργιστικό. Δεν αλλάζουν πολιτική και απαιτούν να αλλάξει η κριτική που ασκείται στις αποτυχημένες επιλογές τους.
Η Ελλάδα βαδίζει με εντυπωσιακή ταχύτητα σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο και σε μία περίοδο εξαιρετικά σκληρών κοινωνικών και πολιτικών συγκρούσεων.


Πηγή : Γιώργος Κύρτσος - City Press 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου