Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Επιμονή Σαμαρά στην αντιμνημονιακή πολιτική


Αρνητικός στην προοπτική συναινέσεων με την κυβέρνηση υπό τα υφιστάμενα δεδομένα εμφανίζεται με συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. 

«Ας μην κρυβόμαστε. Κάθε συνεννόηση προϋποθέτει και ορισμένα ελάχιστα. Τα οποία σήμερα δεν τα βλέπω. Εκτός αν ως "συνεννόηση" η κυβέρνηση εννοεί την προσχώρησή μας στις δικές της θέσεις. Και αυτό, βέβαια, δεν μπορεί να γίνει...», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ και συνεχίζει: 

«Δε συνεργαζόμαστε με εκείνους που αποδέχονται το Μνημόνιο», τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και απορρίπτει το ενδεχόμενο κυβερνήσεως «μεγάλου συνασπισμού» με τεχνοκράτες σε θέσεις «κλειδιά», υποστηρίζοντας ότι είναι ευθύνη του πολιτικού να λαμβάνει τις αποφάσεις. 




«Αν συνεχίσει η κυβέρνηση στον ίδιο δρόμο», υπογραμμίζει ο κ. Σαμαράς, τότε σύντομα θα συνειδητοποιήσουν όλοι ότι αυτό που εμφανίστηκε ως σωτηρία ήταν καταστροφή». 

«Εμείς δεν απορρίπτουμε απλώς το Μνημόνιο, εξηγούμε γιατί οδηγεί σε αδιέξοδο και προτείνουμε διαφορετικό δρόμο για να βγούμε από την κρίση», τονίζει. 

Ακόμα, ο πρόεδρος της ΝΔ προαναγγέλλει αλλαγές στην ηγετική πυραμίδα του κόμματος του σημειώνοντας ότι δε θα αλλάξει όσους πέτυχαν. 

Την ίδια ώρα, βουλευτές της ΝΔ διατυπώνουν αντίθετη άποψη από εκείνη του Αντώνη Σαμαρά ως προς το μνημόνιο. Μιλώντας στη Real News ο Γιώργος Κοντογιάννης υποστηρίζει: «Ο Αγαμέμνονας όταν είχε απέναντί του τους Θεούς θυσίασε την κόρη του. Εμείς μπροστά στα δεινά της πατρίδας τί θα πράξουμε; Φίλιο το κόμμα, φίλτατη όμως η πατρίς - και αυτό πρέπει να ισχύει για όλους.» 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η άποψη του Γεράσιμου Γιακουμάτου. «Η εθνική συναίνεση απαιτεί ουσιαστική και όχι κομματική συνεννόηση. Απαιτεί να είμαστε μια γροθιά. Αυτό θα μας επέτρεπε να κάνουμε τη ρήξη για να σωθούμε», τονίζει στη Real News.

Ενόψει της πρόσκλησης του πρωθυπουργού προς τους πολιτικούς αρχηγούς για την οικονομία, ο ΛΑ.Ο.Σ. υποστηρίζει ότι το ζητούμενο είναι να υπάρξει συλλογική λειτουργία.


Πηγή : skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου