Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Η "Δημοκρατική Συμμαχία" με χρώματα μπλέ, πορτοκαλί και με σύμβολο την ελιά είναι το νεό κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη... Για να δούμε τι θα δούμε στη συνέχεια...


Συνοδευόμενη μόνο από τα παιδιά της  Αλεξία και Κώστα Μπακογιάννη και το σύζυγό της, Ισίδωρο Κούβελο,  έφθασε στο θέατρο Μπάντμιντον η Ντόρα Μπακογιάννη για την ίδρυση του νέου κόμματος.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι πρώην  υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας Χρ. Μαρκογιαννάκης, Κ. Κιλτίδης, Γ. Καλός και Σ. Καλαντζάκου, οι πρώην Βουλευτές της ΝΔ, Σ. Νικηφοράκης, Θ. Βασιλείου, Γ. Παπαγεωργίου,  ο πρώην δήμαρχος Πειραιά (προερχόμενος από τη ΝΔ και αυτός) Χρ. Αγραπίδης, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ,  Θ. Κοτσώνης αλλά και ο Ανδρέας Καραγκούνης, πατέρας του νυν Βουλευτή της ΝΔ Κώστα  Καραγκούνη...

Έχοντας πίσω της ένα τεράστιο video wall όπου αναγράφεται η φράση" Συμμαχία ανθρώπων που τους άλλαξε η κρίση" η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι "όλοι μας είμαστε πολίτες δημοκράτες που θέλουν να δουν την Ελλάδα να σηκώνεται ξανά, να ανθίσει ξανά το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων, με ιδέες και ψύχη μέρα με την ημέρα θα γινόμαστε περισσότεροι".
Με έντονη αυτοκριτική διάθεση η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι "το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο είναι αποτέλεσμα του πως πορευτήκαμε όλα τα χρόνια μέσα από συμβιβασμούς, πολιτικές πρακτικές με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εκλογές και όχι επόμενες γενιές. Έχουμε δυο Ελλάδες:
Όσοι ήταν μέσα στο σύστημα και την Ελλάδα των αποκλεισμένων. Του παρασιτισμού και του μόχθου. Φτιάξαμε και ανεχθήκαμε μύθους".
Η κ. Μπακογιάννη χρησιμοποίησε προσωπικούς τόνους τονίζοντας ότι και εκείνη αποτελεί μέρος του συστήματος αλλά πλέον έχει αλλάξει όπως και η Ελλάδα. "Πολιτική χωρίς συναισθήματα δεν είναι πολιτική" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
"Είναι φυσικό να γίνεται η συζήτηση αυτή από όσους πολιτικά και καλοπροαίρετα δυσπιστούν δικαίως αναρωτιούνται τι άλλο έχω να δώσω μετά από τόσα χρόνια. Ανήκω και εγώ στο σύστημα. Όλα αυτά αναπαράγονται από όσους έχτισαν καριέρες και περιουσίες με μία παραπολιτική στάση απέναντι μου.
Όλοι μας και εγώ πρώτη πίστευα ότι η πολιτική δεν έχει χώρο για συναισθηματισμούς και ως γυναίκα το ένιωθα πιο έντονα. Πολιτική χωρίς ανθρωπιά δεν είναι όμως πολιτική".
Η κ. Μπακογιάννη απευθύνθηκε προσωπικά στους ψηφοφόρους της ΝΔ, στην ΟΝΝΕΔ αλλά και στη ΔΑΠ. "Το χρωστάω στην ιστορία μου" είπε η πρώην υπουργός και πρόσθεσε: "Αυτή η διαδρομή θα κατέχει ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς μου".
Ή πρώην υπουργός αναγνώρισε ότι πήρε μία δύσκολη απόφαση να στηρίξει με την ψήφο της την αποφυγή της χρεοκοπίας. "Διαφωνώ με πολλούς όρους του Μνημονίου αλλά εκείνη την ώρα το δίλημμα ήταν αδυσώπητο.
Η χώρα θα αντιμετώπιζε το φάσμα της στάσης πληρωμών" είπε η κ. Μπακογιάννη και έστρεψε τα πυρά της στον Αν. Σαμαρά χωρίς ωστόσο να τον αναφέρει προσωπικά: "Δημαγωγούν όσοι λένε ότι μπορούν να πετάξουν το Μνημόνιο στο καλάθι των αχρήστων. Κάνουν τεράστια ζημιά στους έλληνες.
Η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για "ανεπάρκεια της κυβέρνησης που διαπραγματεύτηκε με λάθος τρόπο το Μνημόνιο" ενώ για την αντιπολίτευση, Δεξιά και Αριστερά όπως είπε, τόνισε ότι "είναι στεγνή από ιδέες και προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στην κρίση με παλαιά εργαλεία".
Η πρώην υπουργός δεσμεύτηκε να παρουσιάσει ένα "σαρωτικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών για τη χώρα" και δίνοντας το πλαίσιο της οικονομικής της πρότασης τόνισε:
- Όχι νέοι φόροι
-Μείωση φορολογικών συντελεστών κοντά στο 20%
-Αναδιοργάνωση του κράτος.
-Μείωση του αριθμού δημοσίων υπαλλήλων. Στα 2/3 όσων απασχολούνται σήμερα μέσα στην επόμενη δεκαετία.
-Ταυτόχρονη αύξηση αποδοχών ανάλογα με προσόντα και έργο που προσφέρουν.
-Άρση μονιμότητας για όσους διορίζονται απ' εδώ και στο εξής.
Η κ. Μπακογιάννη πρότεινε Συνταγματική κατοχύρωση για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, ενίσχυση της θέσης των γυναικών και σύγκρουση με τη διαφθορά στο δημόσιο τομέα.
"Οι συντεχνίες και ο κακώς εννοούμενος συνδικαλισμός δεν μπορεί να παραμένουν Ταμπού" είπε και πρότεινε αλλαγή στο πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του συνδικαλιστού κινήματος με την καθιέρωση μυστικής ψηφοφορίας όταν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις για "μείζονες απεργίες".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου