Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Καρατζαφέρης: Δεν επαρκεί η παράταση αποπληρωμής


Την εκτίμηση ότι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων δεν είναι επαρκής, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, προτείνοντας τη συλλογή των ελληνικών χρεών σε ένα ομόλογο με χρονικό ορίζοντα 25ετίας. Προσέθεσε δε ότι η Τρόικα συνειδητοποίησε ότι το Μνημόνιο ως έχει «δεν τραβάει».
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Αθήνα 9,84» σχολίασε, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ότι για πρώτη φορά ο δρόμος της Τουρκίας προς την ΕΕ έχει πλέον εμπόδια. «Είναι η πρώτη φορά που ''ψευδίζουμε'', ένα "ίσως όχι". Αυτό εμένα με χαροποίησε» σημείωσε, ενώ υποστήριξε ότι η απάντηση του πρωθυπουργού για το ζήτημα των 12 ναυτικών μιλίων είναι «μη επαρκή» καθώς αφήνει «έωλα ορισμένα ερωτήματα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι αυτά που προέκυψαν από την τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου ήταν «να πάμε την Τουρκία στην Ευρώπη για μια σειρά πραγμάτων. Επίσης βγήκε ότι υπάρχουν πετρέλαια στο Αιγαίο. Το τρίτο είναι ότι η Ελλάδα, για πρώτη φορά, δέχεται ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην δημιουργία ΑΟΖ. Μέχρι τώρα είμαστε εγκλωβισμένοι με την υφαλοκρηπίδα, με τα γνωστά προβλήματα που έχει η υπόθεση αυτή. Το τέταρτο είναι ότι η εφαρμογή του ψηφίσματος της 24ης Νοεμβρίου 1981 «περί επιστροφής του χώρου λατρείας για τον σκοπό τον οποίον που έχουν εγερθεί», δηλ. η επιστροφή της Αγίας Σοφίας, μπορεί να γίνει Ορθόδοξος ναός. Δεν χρησιμοποίησε αποθετικές φράσεις ο πρωθυπουργός. Αλλά, είπε πως οι θρησκευτικές ευαισθησίες της μειονότητας, πρέπει να ληφθούν υπόψη. Είναι θετικό ότι κάποια πράγματα βγήκαν από αυτήν την κουβέντα».
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Κεντροδεξιά, τάχθηκε υπέρ της συνεννόησης, προτάσσοντας ότι εχθρός του ΛΑΟΣ είναι το ΠΑΣΟΚ, που είναι «πιο βλαπτικό κι από την ίδια την κρίση», ενώ άφησε αιχμές για τον Αντώνη Σαμαρά και τη Ντόρα Μπακογιάννη ότι «αντί να καθίσουμε κάτω, κάθονται, βρίζονται και τρώγονται μεταξύ τους». Προέβλεψε δε ότι το κόμμα της κ. Μπακογιάννη δεν θα έχει καλή πορεία.


Πηγή : newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου