Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Νέα παράταση στο «ψήσιμο» της Siemens


Νέα δεκαήμερη παράταση έλαβε η εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση Siemens, κατόπιν σχετικού αιτήματος που υπέβαλε στην Ολομέλεια της Βουλής. Το οριστικό πόρισμα, μετά από αυτήν την εξέλιξη, αναμένεται να κατατεθεί στις 10 Δεκεμβρίου.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ξεκίνησε η ανάγνωση κειμένου που κατήρτισε το νομικό επιτελείο που στελεχώνει τον πρόεδρο της εξεταστικής, Σήφη Βαλυράκη, που παραθέτει χρονολογικά τα πραγματικά περιστατικά που αφορούν τους επτά τομείς συμβάσεων της γερμανικής εταιρίας με το ελληνικό δημόσιο.
Η διαδικασία αυτή γίνεται για την εξεύρεση όσο δυνατόν πιο ευρείας συναίνεσης, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα η επιτροπή θα προσπαθήσει να προσωποποιήσει τυχόν ποινικές ευθύνες.
Το ΚΚΕ έχει πάντως ξεκαθαρίσει ότι θα καταθέσει δικό του, ξεχωριστό πόρισμα, στο οποίο θα καταγγέλλει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για «πολιτική ξεπουλήματος εθνικού πλούτου υπέρ της Siemens». Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει τη βούληση να εκφράσει την άποψή του μετά τις τοποθετήσεις των άλλων κομμάτων, ενώ ο ΛΑΟΣ έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα καταθέσει πόρισμα, επειδή δεν κλήθηκαν πρώην πρωθυπουργοί για να καταθέσουν ως μάρτυρες.


Πηγή : newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου