Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Δημοκρατική Αριστερά : 15 προτάσεις για να ξεφύγουμε από την κρίση


Ως... αντίδοτο στην αίσθηση αδιεξόδου για την πορεία της χώρας που έχει δημιουργήσει στους πολίτες η κυβερνητική πολιτική, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φ. Κουβέλης προέβαλε τον αγώνα για ρεαλιστική και υπεύθυνη πρόταση εξόδου από την κρίση. Πρότεινε 15 μέτρα για τις αναγκαίες αναδιαρθρώσεις στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της δεινής οικονομικής κατάστασης αλλά για την ανασυγκρότηση της χώρας ενώ έκανε και 5 προτάσεις για τη διαμόρφωση ευνοϊκού για τους πολίτες ευρωπαϊκού και διεθνούς πλαισίου.
Παράλληλα εξαπέλυσε πυρά κατά των κυβερνητικών πολιτικών και της «θεραπείας σοκ», που όπως είπε, επιβάλλονται στον ελληνικό λαό, και τεμαχίζουν με ανισότητες την ελληνική κοινωνία δημιουργώντας του την αίσθηση του αδιεξόδου. «Δεν υπάρχει πλέον καμιά κόκκινη γραμμή, καμιά υπόσχεση, που το ΠΑΣΟΚ αλλά και η κυβέρνησή του έχουν θέσει, έθεταν ή θέτουν και που την επόμενη εβδομάδα ή έστω το επόμενο δεκαπενθήμερο να μην την ξεπερνούν. Κανείς δεν πιστεύει ότι υπάρχει ένα "ως εδώ"», επεσήμανε μιλώντας απόψε το βράδυ σε εκδήλωση του κόμματός του για την οικονομική κρίση. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ομιλία του παρακολούθησαν: το ιστορικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς κ. Λεωνίδας Κύρκος αλλά και οι ανεξάρτητοι βουλευτές κ.κ. Γ. Δημαράς και Β. Οικονόμου - είχαν διαγραφεί από την Κ.Ο. του Πα.Σο.Κ. όταν αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν στη Βουλή το Μνημόνιο. Παρών ήταν επίσης και το πρώην στέλεχος του Πα.Σο.Κ κ. Αντώνης Καρράς. Οπως σχολίαζαν στελέχη της Δημ. Αριστεράς, ανοίγει ένας δίαυλος επικοινωνίας με τον αριστερό σοσιαλιστικό χώρο.
Ανέδειξε τις παλινωδίες αλλά και τις σε βάρος των πιο αδυνάτων επιλογές της κυβέρνησης τόσο με την υπογραφή του Μημονίου, όσο και με τις επικαιροποιήσεις του, ενώ την κατήγγειλε για τη σύνταξη του Προϋπολογισμού του 2011 και το «βαρύτατο πλήγμα στη καρδιά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων». Τόνισε ότι η χώρα έχει εμπλακεί, «με ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, σε ένα φαύλο κύκλο αλληλοδιαδόχων μέτρων, αστοχίας, πρόσθετων μέτρων κ.ο.κ., χωρίς να διαφαίνεται ο δρόμος εξόδου από την κρίση και προ πάντων με μια κοινωνία όρθια».
Η Δημοκρατική Αριστερά επιδιώκει, όπως σημείωσε ο κ. Κουβέλης, να πρωτοστατήσει για διαφορετικές πολιτικές, για να αλλάξουν ριζικά τα κυβερνητικά μέτρα, με στόχο τη δίκαιη κατανομή των βαρών, την αντιμετώπιση των δομικών προβλημάτων του κράτους και της διοίκησης, την υλοποίηση νέου αναπτυξιακού προτύπου, την οικολογική ανασυγκρότηση της οικονομίας, με σταθερή και αταλάντευτη αναφορά τους εργαζόμενους.
Ετσι, παρουσιάζοντας μια δέσμη άμεσων και μακροπρόθεσμων προτάσεων αφ' ενός στο επίπεδο των μέτρων για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και αφετέρου σε όσα επιβάλλεται να αλλάξουν στο ευρωπαϊκό και διεθνές πλαίσιο, τόνισε ότι η αντιμετώπιση και η υπέρβαση της κρίσης για την Ελλάδα θα κριθεί σε τρία μέτωπα:
-στην αποφυγή της χρεοκοπίας του δημοσίου που θα την πληρώσουν δραματικά όλοι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι.
-στην ανατροπή της άδικης κατανομής των βαρών σε βάρος των αδύνατων στρωμάτων
-στην υλοποίηση μιας αναπτυξιακής πορείας οικολογικής και βιώσιμης έξω από το πελατειακό σύστημα και υπέρ των πολιτών.


Πηγή : tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου