Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Παραπομπή για τα ομόλογα ζητάει το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής


Στα χέρια του Φίλιππου Πετσάλνικου βρίσκεται από χθες το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που ερεύνησε την υπόθεση των δομημένων ομολόγων.

Σύμφωνα με αυτό παραπέμπονται σε Προανακριτική Επιτροπή, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Πέτρος Δούκας και ο πρώην υπουργός Εργασίας Σάββας Τσιτουρίδης.
Στην περαιτέρω διερεύνηση για τυχόν ποινικές ευθύνες καταλήγουν τα περισσότερα κόμματα που μετείχαν στην επιτροπή αν και σε αυτή την εξεταστική δεν επιτεύχθη κοινό πόρισμα αλλά πέντε ξεχωριστά.λανθασμένη η πληροφορία για κοινή εταιρεία του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Κουρή με τον πρωην πρόεδρο του ΤΕΑΥΦΕ Παναγιώτη Δεμέστιχα, που εμπλέκονται στην υπόθεση και ότι το λάθος οφείλεται σε απλή συνωνυμία.

«Θέλω να κάνω μόνο μια διόρθωση μιας χθεσινής πληροφόρησης. Η πληροφόρηση η οποία είχαμε για κοινή εταιρεία του κυρίου Κουρή με τον κ. Δεμέστιχα, δεν είναι αληθής. Με αυτή την έννοια το αποσύραμε από το κείμενο. Έχουν στενή γνωριμία» ανέφερε ο κ. Πρωτόπαππας και συμπλήρωσε ότι «το σχετικό σημείο, είναι λανθασμένο με δική μου ευθύνη και αποσύρεται από τα Πρακτικά. Δεν θα είναι στο τελικό Πρακτικό της πλειοψηφίας».

Η σύσταση η όχι Προανακριτικής Επιτροπής για να διερευνήσει τυχόν ευθύνες των δυο πρώην γαλάζιων υπουργών θα αποφασιστεί από την ολομέλεια και μετά από ψηφοφορία στην οποία απαιτούνται τουλάχιστο 151 ψήφοι.

ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Νίκος Τσούκαλης της Δημοκρατικής Αριστεράς παραπέμπουν τους κ.κ. Δούκα και Τσιτουρίδη ενώ ο ΛΑ.ΟΣ επιμένει στο θέμα της παραγραφής και εκφράζει ερωτηματικά μόνο για τον κ. Δούκα.

Πλέον απαιτείται συγκεκριμένη πρόταση που θα την υπογράφουν τριάντα τουλάχιστον βουλευτές ώστε το θέμα της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τους δυο πρωην υπουργούς να συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής.
Πάντως ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των ομολόγων. Χρήστος Πρωτόπαπας ανέφερε πως ήταν


Πηγή : e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου