Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Η τρόικα απειλεί την επιτυχία του μνημονίου...


Η επιμονή των τεχνοκρατών των Βρυξελλών, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ για την προώθηση ΤΩΡΑ μέτρων που απειλούν τη συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και ακόμα χειρότερα την κοινωνική συνοχή, συνιστούν εν δυνάμει τη μεγαλύτερη απειλή.
Ενδεχόμενη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού απειλεί να συμπαρασύρει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και να προκαλέσει ανατροπές που με τη μορφή χιονοστιβάδας θα εκμηδενίσουν ότι πέτυχε ο λαός τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
Το αντίβαρο στο βολονταρισμό είναι η πολιτική. Οι Βρυξέλλες, η Ουάσιγκτον και η Φραγκφούρτη οφείλουν να αντιληφθούν ότι οι παρεμβάσεις δεν πρέπει για κανένα λόγο να ξεπεράσουν τις αντοχές της κοινωνίες.
Οι ίδιοι, αλλά προπαντός η κυβέρνηση οφείλουν να επεξεργαστούν ένα σχέδιο το οποίο θα δείχνει την έξοδο από το τούνελ και την επιστροφή σε ομαλούς ρυθμούς για την οικονομική και κοινωνική ζωή.
Οφείλουν απέναντι στην κοινωνία και τη χώρα να δεσμευτούν ότι όταν η χώρα μπει σε πορεία ανάπτυξης θα διορθωθούν οι αδικίες και θα κερδίσουν εκείνοι που έκαναν τις μεγαλύτερες θυσίες.
Εχουν υποχρέωση δηλαδή απέναντι στην ιστορία, τη χώρα και τους πολίτες να υπογράψουν ένα κοινωνικό συμβόλαιο και να τιμήσουν την υπογραφή τους.
Πριν απ΄ όλα όμως είναι επιτακτικό να τιμωρηθούν όσοι (πολιτικοί, φοροφυγάδες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι κλπ) ευθύνονται για την κατάντια της χώρας.


Πηγή : imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου