Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Να καταργηθεί το άσυλο ζητά ο Αντώνης Σαμαράς

Την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου υπερασπίστηκε -όπως προ ενός μηνός- ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς, μετά την κατάληψη της Νομικής. Ο κ. Σαμαράς, στο περιθώριο της δεξίωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια προς τιμήν του διπλωματικού σώματος, στο Προεδρικό Μέγαρο, έθεσε και πάλι το θέμα της κατάργησης του ασύλου, λέγοντας: «Σήμερα, όλα τα γεγονότα δείχνουν ότι η μόνη λύση είναι η κατάργηση του ασύλου, ενός θεσμού που έχει ξεπεραστεί. Πρέπει να καταργηθεί». 

Το θέμα συζητήθηκε σε σύντομη συζήτηση που είχε με τον κ. Παπούλια και τον Πρωθυπουργό, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για «κατάχρηση που πρέπει να εξεταστεί», ενώ ο κ. Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τον υπάρχοντα νόμο που ψηφίστηκε επί Ν.Δ. και προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες για την άρση του ασύλου. Στην ίδια δεξίωση ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκης μίλησε για δυσάρεστο γεγονός που «δείχνει προς τα έξω ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κράτος».
Νωρίτερα, η Ν.Δ. υιοθέτησε μια ιδιαίτερα σκληρή γραμμή, με τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, κ. Αθ. Νάκο να επικρίνει τη στάση της κυβέρνησης και να μιλά για πρωτοφανή αδράνεια και παροιμιώδη σιωπή του αρμόδιου υπουργού κ. Χρ. Παπουτσή. «Η στάση αυτή δεν γεννά απλώς ερωτηματικά, αλλά προκαλεί εύλογη ανησυχία για τη δυνατότητα της κυβέρνησης να επιβάλλει το νόμο και την τάξη καινα προασπίσει την ασφάλεια των πολιτών» σημείωσε.
Η γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ν.Δ. κυρία Φωτεινή Πιπιλή κατηγόρησε την κυβέρνηση και έκανε λόγο για απόπειρα επιβολής ακραίων καταστάσεων από μειοψηφίες, ενώ παράλληλα επικρίνει έντονα το υπουργείο για τους χειρισμούς της στη μεταναστευτική πολιτική, μιλώντας για παραλυσία.
Σε άλλη γραμμή κινήθηκε ο αρμόδιος τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ. κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος που τόνισε ότι για την αξιωματική αντιπολίτευση «το άσυλο είναι και θα παραμείνει άσυλο ελεύθερης διακίνησης ιδεών, απόψεων και αντιλήψεων» και συνέχισε: «Αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να το περιφρουρεί. Δεν σημαίνει κυρίως ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να περιφρουρήσει την ακαδημαϊκή ασυλία, η οποία πολλές φορές γίνεται όμηρος εγκληματικών ενεργειών».



Πηγή : tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου