Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Τέλος στην ατιμωρησία βάζει η κυβέρνηση

Σε μείζον πρόβλημα αναδεικνύεται για την κυβέρνηση το θέμα της ατιμωρησίας, που επεσήμανε και χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν πως χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν εξέφρασε παρά το λαϊκό αίσθημα. Ο Γιώργος Παπανδρέου άλλωστε έχει ζητήσει από υπουργούς - όπως αποκαλύπτει η Real News, που βρίσκεται και σήμερα στα περίπτερα - να λάβουν άμεσα μέτρα, ώστε να σταματήσει η ατιμωρησία. Τα μέτρα αυτά, όπως π.χ. η ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής, αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011.
Οι πληροφορίες επιμένουν ότι το Δικαστικό Συμβούλιο τείνει στην απόφαση ότι τυχόν αδικήματα πολιτικών προσώπων για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου είναι παραγεγραμμένα, γεγονός που θα αποτελέσει προηγούμενο - αν δεν υπάρξουν νέα στοιχεία - για τα ομόλογα, τη Siemens και τα άλλα σκάνδαλα που μέσω της Βουλής αναμένεται να πάρουν τον δρόμο της δικαιοσύνης. 
Ταυτόχρονα, στον ενάμιση χρόνο της κυβέρνησης Παπανδρέου η ατιμωρησία και η μη φυλάκιση κρατικών λειτουργών ή φοροφυγάδων συνεχίζεται, με αποτέλεσμα να μεγεθύνεται η κοινωνική οργή που προέρχεται από τις περικοπές εισοδημάτων και τη στενότητα στην οικονομία.


Πηγή : real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου