Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

«Το ευρώ έχει μία στις πέντε πιθανότητες να επιβιώσει»


Βρετανικό think tank συνεχίζει την σκληρή κριτική στις υπάρχουσες δομές της ευρωζώνης και του κοινού νομίσματος, υποστηρίζοντας ότι οι πιθανότητες να επιζήσει την επόμενη δεκαετία είναι μόλις μία στις πέντε.
Το Center for Economics and Business Research (CEBR) υποστηρίζει ότι Ισπανία και Ιταλία πρέπει να αντλήσουν 400 δισ. ευρώ ως την Ανοιξη για να αναχρηματοδοτήσουν το δανεισμό τους, γεγονός που θα πυροδοτήσει νέα κρίση στην ευρωζώνη.
«Το ευρώ ίσως καταρρεύσει τη στιγμή αυτή, αν και οι ευρωπαίοι πολιτικοί είναι συνήθως ικανοί να απαντήσουν σε μια κρίση», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος του CEBR Ντάγκλας Μακγουίλιαμς.
«Υποψιάζομαι ότι αυτό που θα διαλύσει το ευρώ θα είναι η αποτυχία των περισσότερων χωρών να λάβουν τα σκληρά μέτρα που χρειάζεται ώστε να καταστήσουν τις οικονομίες τους ανταγωνιστικές μακροπρόθεσμα», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Δίνουμε μία πιθανότητα στις πέντε να επιβιώσει [το ευρώ] στην υπάρχουσα μορφή του για 10 χρόνια. Αν το ευρώ δεν καταρρεύσει, αυτή πιθανόν να είναι η χρονιά που θα αποδυναμωθεί σημαντικά σε σχέση με το δολάριο.»


Πηγή : e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου