Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Η μπλόφα της κάθαρσης



Το δικομματικό σύστημα προσπαθεί να επιβιώσει μέσα από μία μπλόφα διαρκείας για το θέμα της κάθαρσης. Επειδή είναι φανερό σε όλους ότι η ιδιοτελής κακοδιαχείριση των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συνέβαλε στη χρεοκοπία της χώρας, οι πρωταγωνιστές του πολιτικού συστήματος δημιουργούν σκόπιμα την ελπίδα στους πολίτες ότι θα προωθηθεί με αποτελεσματικό τρόπο η κάθαρση.
Χαρακτηριστική η περίπτωση του σκανδάλου του Βατοπεδίου, που επιτάχυνε την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή. Το σκάνδαλο παρουσιάστηκε με αναλυτικό τρόπο από τα ΜΜΕ, κυριάρχησε στην πολιτική επικαιρότητα, συνέβαλε στον προσδιορισμό των εξελίξεων και στη συνέχεια κουκουλώθηκε.
Έξω φρενών οι πολίτες
Τα αδικήματα των πολιτικών που σχετίζονται με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου παραγράφηκαν με τη βοήθεια της νομοθεσίας που φέρει την υπογραφή προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τους κατάλληλους διαδικαστικούς χειρισμούς της κυβέρνησης Καραμανλή.
Το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου κουκουλώθηκε, τώρα οι πολιτικοί μας «ταΐζουν» τους πολίτες με ελπίδες για κάθαρση του σκανδάλου της Siemens. Το πιθανότερο είναι ότι και σε αυτή την περίπτωση θα διαπιστώσουν ότι τα αδικήματα των εμπλεκόμενων πολιτικών έχουν παραγραφεί. Άλλωστε ο τρόπος που μεταχειρίζεται η κυβέρνηση Παπανδρέου τη Siemens και άλλες γερμανικές πολυεθνικές που λεηλάτησαν το δημόσιο ταμείο με τη βοήθεια επίορκων Ελλήνων πολιτικών δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας. Το κουκούλωμα είναι προγραμματισμένο προκειμένου να μη δημιουργηθούν πρόσθετα προβλήματα στη συνεννόηση με το Βερολίνο.
Οι πολιτικοί μας κλέβουν, έχουν νομοθετήσει την ατιμωρησία τους και μας κοροϊδεύουν υποκρινόμενοι ότι επιδιώκουν την κάθαρση των δικών τους σκανδάλων. Το πρόβλημα είναι ότι η πολιτική κοροϊδία συνδυάζεται με την ουσιαστική χρεοκοπία της χώρας, που δημιουργεί φοβερές επιβαρύνσεις για τους εργαζόμενους και τους φορολογούμενους σε βάθος χρόνου. Οι πολίτες είναι έξω φρενών με τους πρωταγωνιστές του πολιτικού συστήματος γιατί γνωρίζουν ότι οι αλλεπάλληλες δέσμες μέτρων λιτότητας σχετίζονται με το λογαριασμό της διαφθοράς του δικομματισμού.


Πηγή : Γιώργος Κύρτσος - citypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου