Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Κωδικός «Ύπνος και Δέος»

Νέα επικοινωνιακή τακτική ακολουθεί το Μαξίμου μετά τις παροτρύνσεις των Αμε­ρικανών συμβούλων του πρωθυπουργού, με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώ­μης από τις εξελίξεις στην οικονομία και το νέο πακέτο μέτρων που θα κληθούμε να πληρώσουμε μέσα στην άνοιξη.
Η επιχείρηση λέγεται «Ύπνος και Δέος» («Sleep and Awe») και αφορά την επικέντρωση της ειδη­σεογραφίας και των κυβερνητικών διαρροών σε θέματα «πιασάρικα», που μπορούν να δώσουν μια αίσθηση δικαίωσης στην κοινή γνώμη και ότι «κάτι γίνεται». Βέβαια όλα παίζονται σε επικοινω­νιακό επίπεδο και επί της ουσίας το καρότο που μας σερβίρουν δεν έχει... βιταμίνες. Ο λόγος που ακολουθεί αυτήν την τακτική η κυβέρνηση είναι διπλός:
  • Θέλει να καλύψει την ελεγχόμενη πτώχευση, που ήδη άρχισε (όπως θα διαβάσετε παρακάτω).
  • Θέλει να κερδίσει κάποιο έδαφος στις δημο­σκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν τη σαφέστατη κό­πωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Εάν λάβουμε υπόψη ότι ενδέχεται να γίνουν πρόωρες εκλογές μέσα στο 2011, είτε επειδή θα τις προκαλέσει το Μαξίμου είτε διότι θα τις εκβιάσει η κοινωνική αντίδραση, τότε το κυβερνών κόμμα χρειάζεται καύσιμα.
Τα πέντε μέτωπα
Έτσι σχεδιάστηκε η επιχείρηση... ύπνωσής μας, η οποία βασίζεται πάνω σε πέντε κύριους άξονες και πάνω σε διαχρονικά προβλήματα τα οποία έχουν κολλήσει στη μνήμη και το υποσυνείδη­το του Έλληνα είτε ως άλυτα είτε ως θέματα στα οποία έχουμε ηττηθεί 
Ας δούμε ποια είναι αυτά:
1. Η «ξαφνική» και βεβαίως όχι ουσιαστική σκλήρυνση της στάσης του πρωθυπουργού απέναντι στην Τουρκία. Είδαμε τις επικοινωνιακές κορόνες του Γιώργου Παπανδρέου κατά την επί­σκεψή του στην Τουρκία και το υποτιθέμενο χώσιμο στο... καρντάσι του, τον Ταγίπ Ερντογάν, για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο. Βέβαια το θέμα άνοι­ξε και έκλεισε σε μια ώρα καθώς, πέρα από τη δήλωση, δεν έγινε κανένα επίσημο διάβημα από πλευράς μας.
2. «Υπάρχει ορυκτός πλούτος στο Αιγαίο και προχωρούμε τις διαδικασίες εξόρυξής του». Οι ξαφνικές διαρροές γέμισαν πάλι τις σελίδες των εφημερίδων και αναπτέρωσαν το ηθικό. Βεβαίως επί της ουσίας η κυβέρνηση δεν έχει προ­χωρήσει στον ορισμό της Αποκλειστικής Οικονομι­κής Ζώνης, παρά τις πιέσεις των Κυπρίων και των Ισραηλινών, για να μη δυσαρεστήσει την Τουρκία.
3. Η επιθετική πολιτική στην πάταξη της φορο­διαφυγής πιασάρικων ονομάτων, τραγουδι­στών, καλλιτεχνών, πολιτικών προσώπων, το κλεί­σιμο καταστημάτων και νυχτερινών κέντρων που δίνουν την αίσθηση ότι την πληρώνουν και οι «με­γάλοι», όχι μόνο η μικρομεσαία τάξη. Βέβαια στην ουσία οι κινήσεις που είδαμε τις τελευταίες ημέ­ρες και τα τρανταχτά πρόστιμα είναι άγνωστο εάν θα καταβληθούν.
4 Έπειτα από σχετική μελέτη η κυβέρνηση απο­φάσισε να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα της αδικίας και του θυμού προς τη Γερμανία με το να ανοίξει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων για τα θύματα της σφαγής του Διστόμου, «ακόμη κι αν το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ταχθεί με τη γερμανική πλευρά και αναγνωρίσει ότι απολαμ­βάνει το προνόμιο της ετεροδικίας».
5. Το νούμερο ένα πρόβλημα στη δυσαρέσκεια των πολιτών ήταν αυτό της λαθρομετανάστευ­σης αλλά και της ραγδαίας αύξησης των μετανα­στών που έχουν καταλάβει ολόκληρες πλέον περι­οχές τις Αθήνας και της επαρχίας. Γι’ αυτό και ξαφ­νικά η κυβέρνηση ξύπνησε και μας σερβίρισε την ιδέα να υψωθεί φράχτης στον Έβρο για να σταμα­τήσουν να μπαίνουν παρανόμως μετανάστες στη χώρα!!! Παράλληλα διέρρευσε ότι αναμένονται επιχειρήσεις σκούπα στα γκέτο της Αθήνας και άλλων πόλεων. Επί της ουσίας όμως δεν υπάρχει υγιής και αποτελεσματικός σχεδιασμός στην κυ­βέρνηση για το θέμα αυτό.



Πηγή : topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου