Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Οι “εκρήξεις” Πάγκαλου ενοχλούν το Μαξίμου


Σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου παίρνει η κυβέρνηση , χωρίς ωστόσο επί του παρόντος να αποδοκιμάζει και τον αντιπρόεδρό της.
Οι συνεχείς εκρήξεις του κ. Πάγκαλου, τον τελευταίο καιρό, έχουν προκαλέσει μεγάλη ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και σε συναδέλφους του υπουργούς, οι οποίοι παρακολουθούν άφωνοι αψυχολόγητες επιθέσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κατά των πάντων με φρασεολογία, αλλά και αισθητική που δεν αρμόζει σε πολιτικό.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής με μια πολύ προσεκτικά διατυπωμένη δήλωση, άφησε να εννοηθεί ότι τα όσα λέει ο κ. Πάγκαλος δεν εκφράζουν την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «ο κ. Πάγκαλος έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να εκφράζεται. Από εκεί και πέρα υπάρχει η κυβέρνηση η οποία με σοβαρότητα υπευθυνότητα έχει δείξει πως εννοεί το δημόσιο διοικητικό σύστημα.»
Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Πάγκαλος είχε μιλήσει για «κοπρίτες» δημοσίους υπαλλήλους και για «ζώα δημοσιογράφους και αναγνώστες» συγκεκριμένης εφημερίδας.
Αρκετοί είναι οι υπουργοί της κυβέρνησης που σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις αναφέρουν ότι ο κ. Πάγκαλος δε μπορεί να έχει το ακαταλόγιστο σε όσα λέει , ούτε μπορεί να προσβάλλει ακόμη και στην αισθητική των πολιτών στέλνοντας το εσώρουχό του σε τηλεοπτική εκπομπή και να είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Από την άλλη πλευρά αντιλαμβάνονται ότι μια πιθανή αποπομπή του από την κυβέρνηση θα συνιστούσε μείζον πολιτικό θέμα και ως εκ τούτου παραπέμπουν σε προσεχή ανασχηματισμό.
Γεγονός είναι ότι στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπάρχει θέμα Πάγκαλου και ακόμη δεν έχει ειπωθεί η τελευταία λέξη, καθώς ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου απουσίαζε στο εξωτερικό. Πολύ περισσότερο που ο Πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να βρίσκεται προ τετελεσμένων στις σχέσεις που διαμορφώνονται με τα κόμματα της αριστεράς και μάλιστα με όρους θυμικού και όχι πολιτικούς.
Πάντως ότι ο κ. Πάγκαλος μετά και την τελευταία συνέντευξή του στο « Βήμα της Κυριακής» στην οποία άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής στις προσεχείς εκλογές , εμφανίζεται να υπερβαίνει τα εσκαμμένα . Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι «τίποτα δεν είναι τυχαίο», νοιώθουν αμηχανία, χωρίς παράλληλα να μπορούν να προσδιορίσουν που ακριβώς το πάει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Για αυτό όμως που είναι απολύτως σίγουροι είναι ότι πρόκειται για μια προκλητική συμπεριφορά έναντι των πολιτών οι οποίοι δοκιμάζονται και δεν αντιλαμβάνονται γιατί το κάνει.
Από την πλευρά του ο κ. Πάγκαλος, απάντησε εμμέσως σε αυτούς τους προβληματισμούς δίνοντας στην δημοσιότητα τον απολογισμό του Προγράμματος σταθερότητας σε 80 σελίδες, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι προτάσεις του για το μέλλον του θεσμού θα δοθούν αποκλειστικά στα χέρια του Πρωθυπουργού και πάντως ο ίδιος βλέπει το ρόλο του με την ευελιξία που απαιτεί η συγκυρία.
Προϊδεάζει δηλαδή ότι θα επιδιώξει να συναντηθεί με τον κ. Παπανδρέου στις επόμενες μέρες.
Γεγονός είναι πάντως ότι από τη Δευτέρα που θα αρχίσει εκ νέου η πολιτική ενημέρωση θα έχουμε και την επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης για όλα αυτά.



Πηγή : newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου