Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Πάγκαλος : Πήρε το μήνυμα και “μαζεύτηκε”


Σε διαστρέβλωση των δηλώσεών του απέδωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος τον πονοκέφαλο που δημιούργησε στην κυβέρνηση με τους «κοπρίτες δημοσίους υπαλλήλους», το «μαζί τα φάγαμε» και τα λοιπά προκλητικά που έχει πει το τελευταίο διάστημα.
Στον καταιγισμό ερωτήσεων που δέχθηκε από δημοσιογράφους στο πλαίσιο του υπουργικού συμβουλίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι είναι στοχοποιημένος από την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», που διαστρεβλώνει τα όσα λέει και δημιουργεί θέμα.
Στην ερώτηση εάν πρόκειται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Πάγκαλος απάντησε «μην είστε σίγουροι ότι θέλει να με δει», εννοώντας ότι δεν υπάρχει θέμα απομάκρυνσής του. «Κάτι θα ξέρω εγώ που το λέω» υποστήριξε, προσθέτοντας ότι κάποιοι θέλουν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι «κάτι τρέχει».
Αναφερόμενος στην ομιλία του στην Οξφόρδη, ανέφερε ότι εκεί δεν μίλησε ως αντιπρόεδρος, ως εκ τούτου, μπορούσε να πει τις προσωπικές απόψεις και για την επανάσταση του ‘21. Στην ερώτηση εάν ετοιμάζει ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση, ο κ. Πάγκαλος είπε «δεν έχω καμία πολιτική διαφωνία με αυτά που προωθεί η κυβέρνηση, καθώς τα στηρίζω 20 χρόνια». Μάλιστα, αναφέρθηκε στις δύο φορές που έχει αποπεμφθεί από κυβερνήσεις, μία με την περίπτωση Οτσαλάν και μία για το ασφαλιστικό.
«Δεν θα τους κάνω το χατίρι», ανέφερε ο αντιπρόεδρος για όσους προσπαθούν να του δημιουργήσουν πρόβλημα με την κυβέρνηση.
Ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κανένα σημείο διαφωνίας με την κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι συνεχίζει κανονικά το έργο του.
Σε ότι αφορά τέλος το «άδειασμά» του από τον εκπρόσωπο Τύπου Γιώργο Πεταλωτή, ανέφερε ότι καλά έκανε και αντέδρασε έτσι…
Είναι προφανές ότι ο κ. Πάγκαλος πήρε το μήνυμα μέσω του υπουργού Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη, ότι τέτοιου είδους δηλώσεις δεν βοηθούν την κυβέρνηση, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία.
Κατά τα λοιπά, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον του Κατάρ για επενδύσεις στην Ελλάδα. Διευκρίνισε, επίσης, ότι κατά την επίσκεψή του στο Κατάρ συζητήθηκε το θέμα της τουριστικής και όχι της ενεργειακής αξιοποίησης του Αστακού. Ο κ. Πάγκαλος ενημέρωσε τους Καταριανούς συνομιλητές του ότι οι ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες διαθέτουν μεγάλη τεχνογνωσία, ενόψει της ανάληψης του Μουντιάλ του 2022 από το Κατάρ.
Κατά την επίσκεψή του, συναντήθηκε τόσο με τον πρωθυπουργό του Κατάρ όσο και με τον υπουργό Οικονομικών.



Πηγή : newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου