Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Η αμετροέπεια του Πάγκαλου!


Πρώτα είπε “μαζί τα φάγαμε”, κυβερνώντες και κυβερνώμενοι, τα χρήματα του Δημοσίου και αφήσαμε άδεια τα ταμεία του κράτους. Μετά αποκάλεσε “αντιπαραγωγικούς” τους στρατιωτικούς μας. Υστερα ονόμασε “κοπρίτες” τους Ελληνες δημόσιους υπαλλήλους. Και τελευταία η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” (φύλλο της 4.1.2011), αποκάλυψε ότι ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεώς μας κ. Θεόδωρος Πάγκαλος σε ένα “αντεθνικό και αντιλαϊκό παραλήρημα στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης” στην Αγγλία, σε μια διάλεξη που έκανε εκεί τον περασμένο Μάιο, αράδιασε ένα σωρό ύβρεις εναντίον του ελληνικού έθνους σαν να μην είναι και ο ίδιος Ελληνας.

Με αποδείξεις από τη σύγχρονη Ιστορία μας, προσπάθησε να εξηγήσει στους ξένους ακροατές του ότι οι Ελληνες πολίτες είναι εκείνοι που διέφθειραν τους πολιτικούς τους και τους έμαθαν να ρουσφετολογούν. (Εγώ όμως ξέρω ότι ο ανώτερος έχει τη δυνατότητα να διαφθείρει τον κατώτερο. Το αντίθετο δεν είναι δυνατόν να συμβεί). Μετά είπε ότι “οι Ελληνες που έκαναν την Επανάσταση του 1821 ήταν ένα μάτσο αγράμματων και αδαών χωρικών που μετά βίας μιλούσαν ελληνικά”!.

(Η διάλεξή του είναι μαγνητοσκοπημένη).

Και εγώ αναρωτιέμαι: “Αγράμματος ήταν ο Ρήγας Φεραίος, ο πρωτεργάτης της Ελληνικής Επανάστασης; Αγράμματος ήταν ο Νικόλαος Σκουφάς, ο Αθανάσιος Τσακάλωφ και ο Εμμανουήλ Ξανθος που ίδρυσαν την Φιλική Εταιρεία; Αγράμματοι ήταν οι πρόκριτοι και οι αρχιερείς που όρκισαν τους αγωνιστές και ξεκίνησαν την Επανάσταση; Φυσικά τελικώς πήραν τα όπλα και πολέμησαν κυρίως οι σκληροτράχηλοι χωρικοί, οι κλέφτες και οι αρματωλοί, που την εποχή εκείνη δεν μπορούσε να έχουν μόρφωση.
Και απορώ και με εκείνο το “μετά βίας μιλούσαν ελληνικά”· και με το άλλο ακόμη που ειρωνευόμενος είπε εκεί ότι “οι σύγχρονοι Ελληνες έχουν την ψευδαίσθηση πως είναι άμεσοι απόγονοι του Περικλή” (πράγμα που αμέσως και στο εκεί ακροατήριό του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις). Τι εννοούσε ο κύριος Πάγκαλος; Μήπως εννοούσε ότι οι αγωνιστές του 1821 δεν ήταν καν Ελληνες και ότι εμείς, οι τωρινοί Ελληνες, είμαστε απόγονοι ας πούμε Σλάβων και Αλβανών όπως παλαιότερα είχε υποστηρίξει ο Φαλμεράιερ;

Βέβαια, οι επιμειξίες των λαών μέσα στους αιώνες είναι αναπόφευκτες. Ομως, ανόητες θεωρίες όπως αυτή του Φαλμεράιερ για το ελληνικό έθνος δεν μπορώ να τις δεχθώ. Γιατί δεν μπορώ να φαντασθώ ότι κάποτε άδειασε όλη η Ελλάδα από τους Ελληνες (και πού πήγαν αυτοί;) και στη θέση τους ήρθαν και εγκαταστάθηκαν Σλάβοι και Αλβανοί τους οποίους εξελλήνισε η εκκλησία. Μπορεί εμείς σήμερα να μην είμαστε κατευθείαν απόγονοι του αρχαίου Περικλή, όμως το αίμα που ρέει στις φλέβες μας είναι ελληνικό. Ο χαρακτήρας μας είναι ελληνικός.

Αλλωστε και οι σημερινοί Σλάβοι γείτονές μας και οι Αλβανοί εχουν ένα μέρος ελληνικού αίματος μέσα τους και πολλοί από τους Τούρκους, αν καλοεξετάσεις, είναι απόγονοι εξισλαμισμένων Ελλήνων του Βυζαντίου. Αυτά δεν λείπουν.

Ομως και το άλλο που είπε ο κ. Θ. Πάγκαλος στη διάλεξή του με βάζει σε απορία. Είπε δηλαδή ότι αυτοί οι “αγράμματοι και αδαείς” επαναστάτησαν για να δημιουργήσουν ένα “σχίσμα από την Οθωμανική Αυτοκρατορία” ώστε μετά από την απελευθέρωση να μπορούν να ψηφίζουν οποιονδήποτε θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντά τους (συγγενείς, φίλους, γνωστούς) λογική που διατηρείται μέχρι τις μέρες μας. Δηλαδή δεν πολέμησαν από αγάπη προς τη θρησκεία και την πατρίδα, αλλά από πολιτικό συμφέρον!

Είπε και άλλα ακόμη ταπεινωτικά για την πατρίδα του την Ελλάδα αφήνοντας εμβρόντητους τους ξένους ακροατές του.

Εύγε σου κύριε αντιπρόεδρε της κυβερνήσεώς μας.

Εμείς κάποτε διδασκόμασταν να είμαστε υπερήφανοι που γεννηθήκαμε Ελληνες. Τώρα οι ίδιοι εξευτελίζουμε τους εαυτούς μας.



Πηγή : Αιμίλιος Ψαθάς - patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου