Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Άνθρακες ο θησαυρός : Παρακράτησαν 500 εκατ. και θα δώσουν 100 εκατ. προεκλογικά !

Άνθρακες ο θησαυρός της πομπώδους προεκλογικής εξαγγελίας του πρωθυπουργού για ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, αφού λίγες ώρες μετά ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης αποδέχθηκε πιεζόμενος από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη ότι το μέτρο θα είναι της τάξης των 100 εκατ. ευρώ και θα δοθεί ως αντικατάσταση της αναστολής καταβολής της δεύτερης δόσης του επιδόματος Αλληλεγγύης που ήταν 500 εκατ. ευρώ!
«Δίνετε το ένα πέμπτο απ' αυτά ως κόλλυβα, ως ψίχουλα και καλή ψυχή» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Δ. Παπαδημούλης καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική που επιστρέφει προεκλογικά και υπό την πίεση αρνητικών δημοσκοπήσεων μικρό τμήμα των ήδη παρακρατηθέντων που είχαν κατοχυρωθεί και νομικά.

Κατήγγειλε την εξαγγελία ως επικοινωνιακό τρικ που ακόμα και ο συμπολιτευόμενος Τύπος χαρακτήρισε ως προεκλογικό και αποτέλεσμα συνειδητοποίησης μέσα από τα ποσοστά των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ των αρνητικών αποτελεσμάτων της κυβερνητικής πολιτικής που πατώντας στα χάλια της οικονομίας που άφησε η Ν.Δ. αυξάνει την ύφεση, την ανεργία και τη φτώχεια.
Ακόμα και για τα στοιχεία που παρέθεσε ο Δ. Παπαδημούλης που δείχνουν αύξηση των κοινωνικών στρωμάτων που βυθίζονται στη φτώχεια στην Ελλάδα και μας κατατάσσουν στη δεύτερη θέση μετά τη Λετονία στην Ευρώπη των είκοσι επτά αγγίζοντας το 21% που μεταφράζεται σε 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους ο Φ. Σαχινίδης είπε ότι δεν μπορεί να απαντήσει γιατί τα στοιχεία αφορούν το 2008 και δεν είναι αυτός υπεύθυνος. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν μεγάλη αύξηση, θύμισε ότι υπάρχει δέσμευση στο Μνημόνιο για μείωση κατά 500 εκατ. ευρώ για το κονδύλι του κοινωνικού κράτους και της στήριξης των ανέργων όταν ακόμα και η ίδια η κυβέρνηση υπολογίζει αύξηση ανεργίας στο 14,5 %, ενώ η ΓΣΣΕ 20% .Θύμισε και τη ρήση του Μαχάτμα Γκάντι ότι η φτώχεια είναι η πιο ακραία μορφή βίας και τόνισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης την αυξάνει. Ο Φ.Σαχινίδης περιορίστηκε αντί ουσιαστικής απαντήσεως, στην επισήμανση ότι πρέπει να γίνει επαναξιολόγηση του κράτους και των πολιτικών κοινωνικής προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου