Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Προεκλογικές υποσχέσεις με ακάλυπτες επιταγές.

Οι «βαρυσήμαντες» δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου ότι δεν πρόκειται να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, έχουν την ίδια αξία με τις περυσινές διαβεβαιώσεις του  ότι …..«λεφτά υπάρχουν»!
Ή με τις εξίσου … «βαρυσήμαντες» δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες ότι δεν θα πληγούν τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων , για να ακολουθήσουν μετά από λίγο καιρό τα πιο ελεεινά μέτρα για τους εργαζομένους που έχουν ληφθεί ποτέ από ελληνική κυβέρνηση!
Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να πουλά προεκλογικές υποσχέσεις με ακάλυπτες επιταγές. Μόνο που αυτή τη φορά οι ψηφοφόροι αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα. Γνωρίζουν ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου συνειδητά ψεύδεται!
Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα επιβαρυνθούν περαιτέρω, αφού η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να πάρει τους επόμενους μήνες -και να εφαρμόσει οπωσδήποτε μέσα στο 2011 – ακόμα δύο νέα μέτρα.
Πρώτον, να καθιερώσει το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο , γεγονός που θα οδηγήσει όπως προβλέπεται σε κατάργηση επιδομάτων. Επομένως  αναμένεται να οδηγήσει σε μειώσεις αποδοχών μεγάλων κατηγοριών υπαλλήλων.
Δεύτερον, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί  ότι θα εξυγιάνει τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να μειώσει και το μισθολογικό κόστος, σε πολλές περιπτώσεις όπου δεν θα αρκεί η περιστολή της σπατάλης .
Άρα ….και εκ των πραγμάτων λοιπόν, οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού για «καμία περαιτέρω επιβάρυνση» των εργαζομένων και των συνταξιούχων αποδεικνύονται … «πέτσινες» επιταγές άνευ ανταλλάγματος!
Στο ίδιο μήκος κύματος -αυτό της εξαπάτησης- κινούνται και οι χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού περί  κάποιας αόριστης και μη συγκεκριμένης…. παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε 500.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Το ποσό θα καταβληθεί στο τέλος του έτους μαζί με τις συντάξεις του μηνός Δεκεμβρίου είπε ο πρωθυπουργός, δηλαδή ….μετά τις εκλογές (!). Εξυπνάδες!
Φυσικά εκ των πραγμάτων δικαιώνεται και ο Γιάννης Τριάντης που σε χθεσινό σχόλιό του στην «Ελευθεροτυπία»  έγραφε ότι : « Μιλάμε για κυβέρνηση της πλάκας, παρ’ότι η πλάκα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να επιστρατεύεται απαξιωτικά ως κατάσταση προς αποφυγήν. Πρόκειται για κυβέρνηση επικίνδυνη. Που πολιτεύεται με ψέματα και παραμύθια. Που κυβερνά ερασιτεχνικά αλλά ανταποκρίνεται επαγγελματικά στις έξωθεν απαιτήσεις και εντολές. Μια κυβέρνηση-φωτοβολίδα, που ευνοεί τον χαφιεδισμό και τον κοινωνικό αυτοματισμό».



Πηγή : politis-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου