Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Καρατζαφέρης: Οικουμενική ή εκλογές ως τις 4 Μαρτίου!


Επανήλθε στις θέσεις του περί Οικουμενικής ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Παρασκευή, κάνοντας μάλιστα και σαφείς εκτιμήσεις για το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να αναμένονται οι πιθανές εξελίξεις.
«Πρέπει να πάμε σε Οικουμενική Κυβέρνηση, το συνειδητοποιούν όλοι τώρα. Πρέπει να πάμε σε μία Εθνική Συνεννόηση. Πάμε να συζητήσουμε. Το μείζον είναι να σωθεί η πατρίδα, και όχι ό ένας να βγάζει το μάτι του άλλου. Εάν αρχίσουμε τους αποκλεισμούς και τα προαπαιτούμενα, δεν κερδίζουμε τίποτα. Δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε», είπε στην πρωινή εκπομπή του Alter o Γ.Καρατζαφέρης.
«Θεωρώ ότι τα πράγματα ωριμάζουν τώρα. ... Τα τρία αστικά κόμματα, και ενδεχομένως και η ομάδα του κ. Κουβέλη, δεν έχουμε μεγάλες αποκλίσεις. ... Εάν πάμε με "ανοικτό αυτί", θα βρούμε τον κοινό τόπο... 


Χαίρομαι, που ο κ. Πρωθυπουργός, την επομένη των εκλογών, άνοιξε την "χαραμάδα". Επίσης, χαίρομαι που και ο κ. Σαμαράς δείχνει καλύτερη διάθεση προς αυτή την κατεύθυνση, απ΄ ό,τι έδειχνε πριν από λίγο καιρό», είπε μεταξύ άλλων ο κ.Καρατζαφέρης.
Η δυσχερής πολιτική θέση της κυβέρνησης, που καλείται να εφαρμόσει και το 2011 σκληρά μέτρα, θα οδηγήσει τον Γ.Παπανδρέου είτε σε αυτή την κατεύθυνση, είτε σε προκήρυξη πρόωρων εκλογών «πριν λήξει η προθεσμία για το μέτρο της "λίστας", δηλ. μέχρι 4 Απριλίου», εκτίμησε ο ίδιος. (Σημειώνεται ότι η νομοθεσία (αρ.72 παρ.11 ΠΔ 96/2007) προβλέπει ότι σε περίπτωση διαδοχικών βουλευτικών εκλογών εντός 18 μηνών ανακαλείται προσωρινά σε ισχύ το περιεχόμενο του ΠΔ 152/1985 με βάση το οποίο η αναμέτρηση γίνεται με υποψηφίους που αποφασίζουν με λίστα τα κόμματα, αντί της ανοιχτής διαδικασίας με σταυρό).
"Ο προϋπολογισμός αυτός είναι πολύ σφικτός. Χρειαζόμαστε μία "ανάσα", μια "αναπνοή". Εκτιμώ ότι πολύ σύντομα θα αναθεωρηθεί. Δεν έχω πειστεί ότι η κυβέρνηση έχει τη μέθοδο και τον τρόπο για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Από την άλλη μεριά, η τρόικα διακατέχεται από ένα μονόδρομο. Εάν τώρα έχουμε δυσκολίες για την εκταμίευση της 3ης δόσης, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάρουμε την 4η. Δεν ακούω πουθενά τη λέξη «ανάπτυξη». Αυτή είναι η μαγική λέξη, το φάρμακο για την θεραπεία της ασθένειας μας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.


Πηγή : parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου