Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Χρήσιμο να συμφωνηθεί ένα Συμβόλαιο Καλής Πίστης και Συνεργασίας ανάμεσα σε κόμματα, κοινωνικούς εταίρους και συλλογικούς φορείς του Τουρισμού

Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ρεθύμνου, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, συμμετείχε στις 16 Νοεμβρίου 2010, στην 41η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και εν συνεχεία έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το 2010 ο Ελληνικός Τουρισμός υπέστη πολλά πλήγματα. Οι συνεχιζόμενες απεργίες και καταλήψεις διαμόρφωσαν στο εξωτερικό την εικόνα μιας Αθήνας υπό διαρκή ομηρία από ολιγάριθμες, ανεύθυνες μειοψηφίες.
Τέτοια φαινόμενα πρέπει να αποφεύγονται μελλοντικά. Για το λόγο αυτό, θα ήταν χρήσιμο να συμφωνηθεί ένα Συμβόλαιο Καλής Πίστης και Συνεργασίας ανάμεσα σε κόμματα, κοινωνικούς εταίρους και συλλογικούς φορείς του Τουρισμού.


Το Συμβόλαιο αυτό μπορεί να διασφαλίζει κοινωνική και πολιτική συναίνεση γύρω από την ανάγκη προστασίας του Τουρισμού. Μπορεί να προβλέπει μέτρα, προκειμένου, ακόμα και σε περιόδους έξαρσης απεργιακών κινητοποιήσεων, να προστατεύεται ο Τουρισμός. Τέτοια είναι, για παράδειγμα, η πρόβλεψη λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων με προσωπικό ασφαλείας, όταν απεργούν οι εργαζόμενοι. Το ίδιο θα μπορούσε να ισχύει στα ρυμουλκά, όταν οι εκεί απεργούντες εργαζόμενοι εμποδίζουν την προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων στον Πειραιά.
Το μήνυμα αυτής της πρότασης είναι ότι ο στόχος της ανάκαμψης του Ελληνικού Τουρισμού είναι συλλογικός. Αν θέλουμε να βρει και πάλι ο Τουρισμός το δρόμο του, να βγει από την ύφεση και να ξανακερδίσει την ανταγωνιστικότητά του, θα πρέπει να κατανοήσουμε πρωτίστως ότι μιλάμε για εθνική προτεραιότητα. Ότι ο Τουρισμός δεν νοείται να γίνεται πεδίο τυφλής αντιπαράθεσης. Αυτή είναι η αφετηρία. Αν δεν διασφαλίσουμε ομοψυχία και συνεννόηση, καμία προσπάθεια για την ανάκαμψη του Ελληνικού Τουρισμού δεν μπορεί να είναι επαρκής και αποτελεσματική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου