Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Η Ελλάδα κάνει αυτό που πρέπει, δήλωσε... ο Στρος Καν


Η απόφαση για τη στήριξη της Ελλάδα ήταν απολύτως σωστή, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν.
Προειδοποίησε τη διεθνή κοινότητα ότι οι διασυνδέσεις στην παγκόσμια οικονομία σημαίνουν πως ακόμη και τα προβλήματα μικρών χωρών μπορεί να έχουν μεγάλη επίπτωση. Ο επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρθηκε στα συμπεράσματα από την εξέλιξη της διεθνούς κρίσης, επισημαίνοντας πως η ανάγκη υποστήριξης της ανάπτυξης παραμένει απολύτως αναγκαία, ενώ χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη εξέτασης των χρεών πολλών κρατών.


Εκτίμησε ότι δεν είναι καθόλου βέβαιο πως ορισμένες χώρες προχωρούν όσο πρέπει γρήγορα να αντιμετωπίσουν τα χρέη τους και δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει μεσοπρόθεσμα διεθνής εξισορρόπηση χωρίς να γίνουν μερικές σημαντικές αλλαγές στις νομισματικές ισοριμίες ορισμένων αναπτυσσόμενων χωρών.
Ο Ντ. Στρος-Καν πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν όσον αφορά τη βελτίωση της εποπτείας και των προγραμμάτων επίλυσης κρίσεων, ενώ για την αμερικανική οικονομία, υπογράμμισε πως μπορεί να ακολουθήσει οποιαδήποτε κατεύθυνση, είτε να ανακάμψει είτε να βυθιστεί εκ νέου σε ύφεση. Στρος-Καν.
Πρόσθεσε ότι η χώρα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει.



Πηγή : fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου