Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ο Μίκης Θεοδωράκης και η Ντόρα Μπακογιάννη μάχονται για να "εκφράσουν" τη (νέα)πολιτική πίτα


Ο ένας μετά τον άλλο, οι  γνωστοί-άγνωστοι “πολιτικά ορφανοί”της χώρας, σπεύδουν να ανακοινώνουν τη δημιουργία νέων πολιτικών κομμάτων. 
Είδαν φαίνεται  τον "ενθουσιασμό" με τον οποίο εκατομμύρια Έλληνες  ψήφισαν... στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.
 Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη λοιπόν, ανακοινώνει την ίδρυση του κόμματός της στις 21 Νοεμβρίου και ο κύριος Μίκης Θεοδωράκης ανακοινώνει το κίνημα ανεξάρτητων πολιτών 1η Δεκεμβρίου.  


Η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοινώνει την ίδρυση κόμματος στις 21 Νοεμβρίου στο Μπάντμιντον και ο Μίκης Θεοδωράκης με τη σειρά του, ανακοινώνει την ίδρυση κινήματος ανεξάρτητων πολιτών, την 1η Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής. Με τον τρόπο αυτό αμφότεροι φιλοδοξούν να βάλουν τα πράγματα σε μια σειρά και να γεμίσουν το μεγάλο κενό που τα υπάρχοντα κόμματα εξουσίας, δεν μπορούν να καλύψουν. Φυσικά ο Μίκης και ακόμα περισσότερο  η Ντόρα… δεν καίγονται για εξουσία και δε θέλουν σώνει  και καλά να είναι στο προσκήνιο. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να  εκφράσουν τη βουβή κοινωνία, που δίχως Μίκη και Ντόρα, νιώθει παντελώς ορφανή και κλαίει με μαύρο δάκρυ μπροστά στην κάλπη. Για παράδειγμα, αν την Κυριακή τα κόμματα του Μίκη και της Ντόρας συμμετείχαν στις εκλογές, δε θα φτάναμε τώρα στο σημείο να αναρωτιόμαστε, αν πράγματι η ΝΔ του Σαμαρά έκανε ολική επαναφορά ή αν με την πολιτική του ο Σαμαράς ώθησε τον κόσμο προς τα αριστερά και αυτός …γκρεμοτσακίστηκε. Και αυτό γιατί την ώρα της ψηφοφορίας ο κόσμος δεν ήταν συγκεντρωμένος αφού άκουγε με αγωνία την προκήρυξη της ανακοίνωσης του κινήματος ανεξάρτητων πολιτών του Μίκη και έβλεπε με γουρλωμένα τα μάτια στο Youtube και στο Facebook, το βίντεο που πρόβαλε η Ντόρα για να διαφημίσει την ίδρυση του κόμματός της.Από την πλευρά του ο Μίκης, για να πάει κόντρα στην Ντόρα που με τη σειρά της θέλει να την σπάσει στο Σαμαρά και τη ΝΔ, το κόμμα του θα το ιδρύσει μέσα στο Μέγαρο Μουσικής και αν δει ότι τα κανάλια δεν έχουν στείλει πολλούς δημοσιογράφους και κάμερες, τότε θα κατηγορήσει τα ΜΜΕ ότι προβάλουν περισσότερο τη …Μανωλίδου πάρα αυτόν που θέλει να σώσει την πατρίδα.Ο Μίκης Θεοδωράκης βέβαια είχε πει ότι θα κάνει κόμμα μόνο αν ο Γιώργος Παπανδρέου έχανε τις αυτοδιοικητικές εκλογές στις 7 και 14 Νοέμβρη και πήγαινε σε πρόωρες εκλογές όπως απειλούσε. Όμως ο Μίκης αναγκάστηκε να κάνει το κόμμα του γιατί έχει πληροφορίες ότι η Ντόρα με το κόμμα που    θα ιδρύσει στο Μπάντμιντον, επιθυμεί να κόψει ποσοστά από το Σαμαρά και τη ΝΔ, κάτι που ο Μίκης δεν μπορεί να επιτρέψει καθώς πιστεύει ότι ο Σαμαράς είναι η ελπίδα αυτής της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου