Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Συνάντηση Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Τούρκο Υπουργό Επικρατείας


Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε χθες με τον Τούρκο Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και Επικεφαλής Διαπραγματευτή με την Ευρωπαϊκή Ένωση, κ. Εγκεμέν Μπαγκίς, στο Πολιτικό του Γραφείο.
Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα. Συζητήθηκαν οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και στο Κυπριακό και η θέση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, στο πλαίσιο της προώθησης κλίματος σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ανάπτυξης σχέσεων συνεργασίας και φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Ο Τούρκος Υπουργός μετέφερε πρόσκληση του Τούρκου Πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν προς τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά να επισκεφθεί την Τουρκία στο προσεχές χρονικό διάστημα.
Στη συνάντηση ήταν παρόντες επίσης ο Τούρκος Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Μεχμέτ Χασάν Γκογκούς, ο Γενικός Γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Βολκάν Μποζκίρ, καθώς και ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Άγγελος Υψηλάντης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου