Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Συναίνεση με Εξεταστικές Επιτροπές


Τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν σχετικά με τη στρατηγική που θα υιοθετήσει ο Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφοντας από το Παρίσι για να μπορέσει να εφαρμόσει τα δύσκολα μέτρα που έχει μπροστά του.
Μια θεωρία που κερδίζει έδαφος τις τελευταίες μέρες είναι αυτή που λέει ότι θα επιχειρήσει τη συνεννόηση με τη Ν.Δ., έτσι ώστε να υπάρξει συναίνεση. Κάποιοι φτάνουν στο σημείο να μιλήσουν και για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κάποιοι άλλοι, μάλλον καλύτερα ενημερωμένοι, υποστηρίζουν ότι αυτά τα περί «συναίνεσης» είναι επικοινωνιακά τεχνάσματα και το εξηγούν ως εξής:

Ο Παπανδρέου μπορεί να ζητήσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ή κατ' ιδίαν συναντήσεις μαζί τους, ο στόχος του όμως θα είναι να τους «εκθέσει» κι όχι να τους κάνει συμμέτοχους σε μια κοινή προσπάθεια. Ως απόδειξη εμφανίζουν το γεγονός ότι παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα εξακολουθεί να παραμένει από την πλευρά της κυβέρνησης ανοιχτό το θέμα της Εξεταστικής για την οικονομία, με πραγματικό στόχο να εμφανιστεί η Ν.Δ. ότι δήθεν αρνείται τη συναίνεση γιατί δεν θέλει να ριχθεί φως στα κυβερνητικά της πεπραγμένα.
Ωραίος τρόπος και, κυρίως, πολύ υπεύθυνος!



Πηγή ; Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου