Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια


Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, όπως αποτυπώνεται στον εφετινό κατάλογο του ειδικού ενθέτου της βρετανικής εφημερίδας "Times", για την εκπαίδευση. Η Ευρώπη εκπροσωπείται με 82 Πανεπιστήμια, στα οποία δεν περιλαμβάνεται ούτε ένα Ελληνικό!

Η χώρα μας, η οποία κάποτε φημιζόταν για το υψηλό επίπεδο σπουδών, απουσιάζει από τη σχετική λίστα. Το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο μέχρι πέρυσι περιλαμβανόταν στα 200 καλύτερα του κόσμου, καταλαμβάνοντας την 177η θέση, φέτος εξαιρέθηκε, καθώς έπεσε κατά, περίπου, 100 θέσεις, φθάνοντας στην 286η.
Ακόμα και χώρες όπως η Ρουμανία και η Σλοβακία βρίσκονται σε πλεονεκτικότερη θέση από την Ελλάδα, ενώ στον κατάλογο των "200" περιλαμβάνονται και δύο Πανεπιστήμια της Τουρκίας. 
Στη χώρα μας, η υποχρηματοδότηση και η μη επένδυση στην έρευνα και την τεχνολογία έχουν δραματικά αποτελέσματα.
Καλούμε την κυβέρνηση να κατανοήσει ότι η Παιδεία πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και να αναθεωρήσει τη στάση της πριν είναι πολύ αργά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου