Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Μορατόριουμ ζητά ο Γιώργος από το κόμμα

Άνοιγμα στο κόμμα, από τα κορυφαία στελέχη του οποίου ζήτησε να υπάρξει μορατόριουμ ενός χρόνου, ώστε να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι, που έχουν τεθεί για τη σωτηρία της χώρας, έκανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου την Παρασκευή.

Αντιλαμβανόμενος το βαρύ κλίμα, που υπάρχει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για την κυβερνητική πολιτική ο κ. Παπανδρέου επιχείρησε να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις του Μαξίμου με την Ιπποκράτους, ώστε να μην προκύψουν εσωκομματικές αμφισβητήσεις, που θα θέσουν σε αμφιβολία την υλοποίηση του μνημονίου.

Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε τη συγκρότηση τριμερούς επιτροπής από εκπροσώπους της κυβέρνησης, του κόμματος και της κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία σε συνεργασία με τους υπουργούς θα προετοιμάζει τα νομοσχέδια.
Υποσχέθηκε επίσης ότι θα υπάρξει σύντομα μία συνδιάσκεψη για να συζητηθεί το ιδεολογικό του στίγμα και η ιδεολογικοπολιτική στρατηγική του. 

Διευκρίνισε πάντως ότι μέχρι τις γιορτές είναι δύσκολο να συνεδριάσει το εθνικό συμβούλιο και να εκλεγούν νέα μέλη στο πολιτικό συμβούλιο στις θέσεις εκείνων, που υπουργοποιήθηκαν στον ανασχηματισμό.

Ενδιαφέρον έχει ότι στη συνεδρίαση υπήρξαν φωνές, που ζήτησαν να γίνουν προσεκτικές κινήσεις, ιδίως στις ΔΕΚΟ και μάλιστα λέχθηκε ότι «οι Δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί και οι συνδικαλιστές σε αυτούς είναι σπλάχνα από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ».

Διατυπώθηκε επίσης κριτική για τα προβλήματα συντονισμού της κυβέρνησης, ζητήθηκε να εκλαϊκευτούν πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και επισημάνθηκε η ανάγκη να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη – προτάθηκε μάλιστα σε επόμενη συνεδρίαση να κάνει σχετική ενημέρωση ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας στη συνεδρίαση ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε το πολιτικό συμβούλιο για την πορεία της οικονομίας και τον προϋπολογισμό, καθώς και για τη διεθνή κατάσταση, με ειδική αναφορά στην Ιρλανδία.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης προανήγγειλε πρωτοβουλία για ένα ευρύτατο κοινωνικό διάλογο για την ανάπτυξη των περιφερειών της χώρας και την πραγματοποίηση σχετικών συνεδρίων τον αρχόμενο Μάιο σε κάθε περιφέρεια.


Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου