Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Σαμαράς: Καταψηφίστε το Μνημόνιο και τους υποψηφίους του

Στην χθεσινή του συνέντευξη στον Γ. Πρετεντέρη ο κ.Α.Σαμαράς τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν κατά της πολιτικής της κυβέρνησης.
«Καταψηφίστε το Μνημόνιο και τους υποψηφίους του. Ψηφίστε για αλλαγή πολιτικής. Για διέξοδο από την κρίση, με ανάπτυξη, όχι με ασφυξία»...

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε εκ νέου στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για την πολιτική του, ενώ έκανε λόγο για «κρυφή ατζέντα» της κυβέρνησης, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου περί αναδιάρθρωσης του χρέους.

Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι καλλιέργησε το φόβο και το μύθο του μονόδρομου για το μνημόνιο και τώρα αποκαλύπτεται.

Πρόσθεσε πως κι άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν ίδια προβλήματα όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, βγήκαν στις αγορές και δανείστηκαν πανάκριβα μεν, αλλά δεν υπέγραψαν μνημόνια και δεν «έδεσαν» τους λαούς χειροπόδαρα και οι κυβερνήσεις τους, τόνισε, δεν βγήκαν να διασύρουν τη χώρα τους όπως έκανε ο κ. Παπανδρέου.

Για το άλμα των Spreads ο κ. Σαμαράς είπε : «όταν εγώ δήλωνα ότι στόχος μας είναι να στείλουμε μήνυμα αλλαγής της πολιτικής του Μνημονίου, τα spreads στις διεθνείς αγορές υποχωρούσαν, αλλά όταν μίλησε ο Πρωθυπουργός και απείλησε με εκλογές, μέσα σε λίγες μέρες τα spreads εκτοξεύθηκαν 200 μονάδες. Οι διεθνείς αγορές μίλησαν ξεκάθαρα για το ποιος υπονομεύει τη σταθερότητα.
Είναι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, και ο διεθνής Τύπος την ίδια γνώμη έχει. Ακόμα και το ΔΝΤ παραγγέλνει να μην γίνουν πρόωρες εκλογές, γιατί βλάπτουν, όλοι το έχουν αντιληφθεί. Μόνο το ΠΑΣΟΚ δεν το καταλαβαίνει».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε «ο κόσμος δεν φοβάται, δεν τρομοκρατείται και δεν εκβιάζεται.
Ο κόσμος ξέρει ότι, αν δεν στείλει σαφές και ηχηρό μήνυμα στις εκλογές, για αλλαγή πολιτικής, τότε μετά τις εκλογές θα έλθουν νέα σκληρότερα μέτρα».



Πηγή : antilogos-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου