Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Στο 12% αναμένεται να φθάσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια το 2012


Eντός του 2012 εκτιμά η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας την κορύφωση των επισφαλειών στην Ελλάδα, τοποθετώντας τον «πήχη» για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια υψηλότερα του 12%.
Στην ενημέρωση των αναλυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα του εννεαμήνου του 2010, η διοίκηση εκτίμησε ότι το ανώτατο επίπεδο στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ενδέχεται να διαμορφωθεί λίγο υψηλότερα από το 12%, κάποια στιγμή εντός του 2012, προσθέτοντας πάντως ότι κάθε πρόβλεψη έχει ρίσκο, ιδίως στην τρέχουσα μακροοικονομική συγκυρία.
Σύμφωνα με την εκτίμηση αυτή, τα «κόκκινα δάνεια» αναμένεται να ξεπεράσουν τα 31 δισ. ευρώ το 2012 από περίπου 23,5 δισ. ευρώ που ήταν το 6μηνο του 2010.
Η διεύρυνση των επισφαλειών που αντανακλά και την αρνητική εικόνα στην αγορά, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πιστωτικό σύστημα στην άντληση ρευστότητας, οδηγεί σταδιακά, αλλά σταθερά, στην αύξηση του κόστους δανεισμού είτε αμέσως, με την αύξηση των επιτοκίων, είτε εμμέσως με την αύξηση των περιθωρίων δανεισμού κατά τις καθημερινές σχεδόν αναχρηματοδοτήσεις.


Πηγή : cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου