Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Aιχμές Βαγιωνά για «εχθρούς εντός των τειχών» της ΝΔ


Σοβαρότατες αιχμές για πρόσωπα και τακτικές εντός της ΝΔ διατυπώνει, χωρίς να κατανομάζει ποιους εννοεί, ο  βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ Γιώργος Βαγιωνάς σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην στήλη «Απόψεις» της ιστοσελίδας του Σκάι.    

Αν και ο βουλευτής  της ΝΔ επιτίθεται σε όσους «υποκινούμενοι είτε από προσωπικές φιλοδοξίες είτε από αρχηγικές φιλοδοξίες είτε ακόμα από γινάτι, προσπαθούν να προκαλέσουν διασπαστικές φυγόκεντρες δυνάμεις μέσα στη ΝΔ» και ότι  χρειάζεται «όλοι μας να είμαστε ενωμένοι σαν μία δυνατή γροθιά», στη συνέχεια προσθέτει:  

«Αυτό, όμως, δε μπορεί να συμβεί όταν, δυστυχώς, ορισμένοι μέσα στο ίδιο το κόμμα της ΝΔ βλέπουν “αόρατους εχθρούς”, διχάζουν με πολιτική και προσωπική ιδιοτέλεια της βάση της παράταξης, βάζουν “ταμπέλες” υποθηκεύοντας έτσι στην πράξη την ενότητα, τη συλλογικότητα και την σύμπνοια που έχει ανάγκη τούτες τις στιγμές η ΝΔ για να προχωρήσει μπροστά” .

O κ. Βαγιωνάς αναφέρει ακόμη ότι «ένα χρόνο μετά την καθολική και αδιαμφισβήτητη εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία της ΝΔ, κάποιοι επιμένουν να κινούνται στη λογική “στρατοπέδων”, αρνούμενοι να αποδεχθούν το αυτονόητο.    Ότι οι εχθροί της παράταξής μας βρίσκονται εκτός και όχι εντός των τειχών». Υπενθυμίζει επίσης ότι ο νέος αρχηγός της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς «εξελέγη πριν ένα χρόνο με την υπόσχεση και τη δέσμευση να σπάσει τους σκοτεινούς, άκαμπτους και ξεκομμένους από την κοινωνία κομματικούς μηχανισμούς» , αλλά και ότι «αυτή η προσπάθειά του πρέπει να βρει όλους μας ένθερμους υποστηρικτές του και ενεργούς συμμάχους του». 

Ο βουλευτής της ΝΔ υποστηρίζει ότι το κόμμα «θα ανακτά την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, όσο οι πολίτες βλέπουν μέρα με τη μέρα ότι δικαιώνεται η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να καταψηφίσει ένα Μνημόνιο στο οποίο έσυρε τη χώρα η κυβέρνηση χωρίς να διαπραγματευτεί και να προασπίσει στο ελάχιστο τα εθνικά συμφέροντα»  και  δηλώνει ότι εναποθέτει τις ελπίδες του στον Πρόεδρο  της παράταξής  « για να αλλάξει όλα όσα πρέπει να αλλάξουν στη ΝΔ προκειμένου να εξελιχθεί σε ένα πιο σύγχρονο κόμμα, μακριά από παλαιοκομματικές νοοτροπίες χαρακωμάτων, διχασμού και μισαλλοδοξίας στις οποίες θέλει να μας εγκλωβίσει μία περιορισμένη μειοψηφία «μανδαρίνων» του κομματικού σωλήνα».

Ο κ. Βαγιωνάς καταλήγει: «ας πάψουν κάποιοι να επιμένουν να πληγώνουν την παράταξη, υπηρετώντας μάλλον άλλα συμφέροντα. Σίγουρα όχι το συλλογικό συμφέρον της ΝΔ».


Πηγή : star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου